Bambi en het defecte circuit board

Door Anneke & Rinus - 04-06-2016 03:10

Was woensdag de Trail Ridge Road de ervaring van de dag donderdag staat met stip bovenaan Bambi net enkele dagen oud ontdekt door Anneke in het struikgewas bij sprague lake. We hebben haar op gepaste afstand op de kiek vastgelegd. En zijn op zoek gegaan of we de moeder ook konden vinden en ja na 10 minuten ontdekten we haar tussen het struikgewas op zo een 40 meter afstand. Ze hield haar kleine nauwlettend in het oog. Verder zagen we twee Elks langs de kant van de weg en we konden gelukkig stoppen, het raampje opendraaien en foto’s maken. Het beest draaide zich om en stak over zonder dat er een zebra was, beslist niet ongevaarlijk en nu weet je weer waarom je in de parken niet harder mag dan 35 miles per uur.

 

We zijn de dag begonnen in Estes Park en via het bezoekerscentrum van Fall River een stuk gewandeld op Deer Mountain vandaar naar Sprague lake en in de middag naar Lily lake. Een deel van de trail bij Lily lake was afgezet vanwege een overstroming, maar een omleidingsroute is in dit gebied snel gemaakt. We doen op dit moment alleen nog vlakke trails, de hoogte moet nog steeds wennen.

 

Vrijdag laten we Colorado achter ons en gaan naar Wyoming. Onze warm water toestel werkt niet meer, een luxe probleem maar toch even Road Bear bellen het is 18.00 uur dus dat moet kunnen. We komen uit bij een call center in New Zealand en die registreert het probleem en vraagt ons de volgende dag naar Road Bear in LA te bellen.

Road Bear in Los Angeles ligt echter in een andere tijdzone dus voor negen uur kunnen we niets. De man begrijpt het probleem en geeft ons een drie tal adressen op de route naar Cheyenne waar we het probleem kunnen laten diagnosticeren. Helaas alle drie zitten vol ook voor emergency’s de eerste mogelijkheid is op 14 juni.

 

Op de KOA gevraagd of zij raad wisten en ja er was een ZZP-er die RV’s repareerde. Garry was zijn naam en binnen een half uur had hij een diagnose printboard van water verwarming was defect. Hij had er wel een bij zich maar net anders, dus toch maar even Roadbear bellen en die wilde alleen original parts dus Garry kon weer gaan en of ik effe 75 dollar voorrijdkosten wilde aftikken en 50 euro loon. Garry accepteerde geen creditcards dus op weg naar een flappentap, die eerste was defect maar de volgende poging was succesvol moet je wel even 3 euro  betalen om je eigen geld te mogen tappen.

Weer contact met Road Bear in los Angeles drie adressen gekregen die op onze route lagen om te bekijken of zij het circuit board hadden, het waren maar twee schroefjes en twee stekkers dus dan monteer ik hem zelf wel.

Op weg naar de eerste RV-dealer Lazy Days genaamd, onbeschrijfelijk groot bedrijf wel 1000 campers en caravans, een werkplaats en een service parts department. Na uitgebreide zoektochten in het magazijn geen printboard. De 2e was beduidend kleiner maar ook zij hadden het printboard niet. De office manager was uit het goede hout gesneden en belde stad en land af om mij te helpen. Uiteindelijk konden we terecht in Cheyenne bij Jolly Rogers RV, super vriendelijke mensen die mij ook nog even een schroevendraaier leenden en alles met Road Bear super regelden. Wij weer warm water en kunnen weer op mooie plekjes gaan staan in plaats van de grintbakken van de KOA’s .

Een bijzondere vrijdag met als hoogte punt een prachtige route langs de Thompson River tot aan de Interstate daarna veranderde het landschap in dat van de Great Plains. Maar ook de vrijdag van gedoe om de zaak weer op orde te krijgen. Morgen een early rise en karren maar 350 miles naar de Badlands.

 

 

Reacties

Eva 04-06-2016 06:28 {{button-39223}}

Spannend zo'n dag. Je had best wel dichter bij Bambi der moeder kunnen komen liep volgens mij toch niet zo goed af met haar. Mooi dat de RV het weer doet. Veel plezier wij maken ons op voor Voetbalkamp vandaag.

Rob Lodder 05-06-2016 11:25 {{button-39283}}

Tja, soms zit het mee en soms zit het tegen. Fijn dat jullie de stemming er in houden. Geniet!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan