De diversiteit is enorm en telkens weer verrassingen....

Door A. Hobbel - 26-05-2016 15:43

Zo, weer even een goede WiFi internet verbinding. Het is woensdagavond 25 mei.

Na een fijne Zondag, met meditatie en samen zingen tot Gods eer in de Amerikaanse buitenlucht, zijn we maandag naar Black Canyon of de Gunnisson gereisd. Een indrukwekkend diepe canyon met heel donker bijna zwart gesteente. Duizelingwekkende diepten die je kippenvel bezorgen, zeker als je (te) dicht bij de rand komt....!

Onderweg naar deze Canyon ook nog Colorado National Monument aangedaan. Dat bleek ook een mooi natuurpark te zijn, met kleurrijke stukken en fraaie rotsformaties die door de eeuwen heen zijn ontstaan. Je blijft je telkens weer verbazen over de diversiteit van de natuur op relatief geringe afstanden. We hebben nu zo'n 1.500 mijl gereis dat is ongeveer 2.400 km. De foto's geven slechts een beperkt digitaal beeld, een beeld dat onmogelijk in staat is de werkelijkheid en de dimensies tot hun recht te laten komen. Maar het leveren wel mooie plaatjes op...zeker!

Dinsdag 24 mei is een reisdag en we passeren de Monarch pas op ruim 3.400 !! meter. We staan met de camper in de sneeuw...een week terug nog in woestijngebied en nu in de sneeuw...het kan verkeren. Om de kou aan te kunnen koopt Itie een mooi warm vest met Colorado er op. Ze gaat nu als "Miss Colorado" door het leven... Het reizen blijkt telkens weer bepaald geen straf... je kijkt je ogen uit.

in de middag komen we aan bij Lake Granby aan de voet van Rocky Mountains NP op een campground genaamd Stillwater. Allemaal van die prachtige namen hier. Lijkt het wilde westen wel....helaas krijgen we daar ook te horen dat we op woensdag 25 mei niet onze gewenste route kunnen nemen omdat een pas nog is gesloten van wege de sneeuw. Dan maar omrijden er er van de andere kant in. We zijn flexibel en het is tenslotte vakantie....

Woensdag gaan, we na een heel koude nacht ( het water in de slang die aangesloten is op de camper was zelfs bevroren), naar Rocky Mountains NP. De omweg blijkt de moeite waard. Want....nu komen we langs een plaatje met de naam...Nederland! Het ligt ten westen van Denver en blijkt aan die naam gekomen te zijn doordat de Dutch Mining Company zich hier in 1873 vestigde (zilvermijn). Zie ook de foto's. 

Gert-Jan heeft daar een t-shirt gekocht met Colorado  / Nederland er op en mag zich nu "mister Colorado" noemen en naast Itie plaatsnemen.

in de middag nog een paar prachtige delen van de Rocky Mountains bezocht...wandelen in de sneeuw om een meer Lake Bear) naar  een gletsjer, of een waterval...  En ja...er zijn hier beren...je wordt geacht ook op de campground geen voedselwaren of afval te laten slingeren...!

Bijna zijn we Teus weer kwijtgeraakt. Hij parkeerde zijn campertje in een klein plaatsje op vier normale parkeerplaatsen. Dat werd opgemerkt door de county policy. Bij terugkomst vond hij een waarschuwing op zijn camper. Er stond op de voorzijde "this could have been a ticket" Next time it Will be". En op de achterzijde de verontwaardigde reactie "improper Parking (to many spaces).... Teus toch ...Anneke je moet een beetje op hem letten....

Zo beleven we van alles...eigenlijk teveel om op te noemen. Een groot avontuur. Wij gaan nu slapen...jullie komen langzaam maar zeker weer op.. 

Hartelijke groet van ons allen...

(geschreven door Gert-Jan en Poula)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan