Donderdag 30-7-2015: Ontbijt bij de koningin

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 31-07-2015 09:12

 

Jawel hoor, Aniek heeft het gehaald! Vanmorgen op tijd opgestaan zodat ze samen met Hans de eerste shuttlebus naar Bryce Canyon kon nemen, en voor de hitte de Queen's Garden Trail en de Navajo Loop trail kon lopen. Op die route moest ze twee bordjes vinden van de "Hike the hoodoos" trail, en daarmee kon ze dan de medaille verdienen. Na een kleine twee uur waren ze weer boven, doodmoe, maar wel trots dat het gelukt was. Beneden in de canyon hadden ze een donut gegeten als ontbijt, bij de rotsformatie van Queen Victoria. De foto's van beneden in de canyon,  die heel mooi zijn, kan ik helaas hier niet plaatsen, omdat ik ze dus niet zelf op mijn telefoon had staan....

Ik had ondertussen met Jasper de auto ingepakt en was iets later de met de bus ook richting Bryce Canyon gegaan. Daar hebben we met z'n vieren nog even de uitzichtpunten van het Bryce amfitheater bekeken en een stukje over de rimtrail bovenaan gelopen, met mooi uitzicht op de hoodoos. Na het ophalen van de medaille voor Aniek was het weer tijd om verder te rijden.


In plaats van helemaal terug via Zion en dan naar Page (over de hoofdweg) wilden we de onverharde weg door het Escalante natuurpark proberen te rijden. Voor een 4WD is dat wel te doen, als het tenminste niet regent of geregend heeft, want dan wordt de weg onberijdbaar. Maar aangezien het al droog is sinds wij hier zijn, durfden we dat wel aan. Voor Hans ook eens wat anders om te rijden.... Inderdaad was er geen enkele plaats moeilijk om door te komen en waren we twee uur later in Page. Onderweg nog een stop gemaakt bij een hele grote arch die hier in dit gebied staat, de Grosvenor Arch.

Vanavond hebben we sushi gegeten bij een sushibar in Page. Erg populair blijkbaar, want er werden regelmatig mensen weggestuurd die niet gereserveerd hadden. Dat hadden wij ook niet, maar er was nog net 1 tafeltje voor vier personen....dus mazzel....!

O ja, het uur dat we verloren toen we naar Utah reden, hebben we vandaag ook weer teruggevonden; het lag in het zwembad bij de kinderen :-)

 

Reacties

Lenie 31-07-2015 11:09 {{button-32993}}

Proficiat Aniek (en Hans), best een pittige wandeling, vooral aan het eind de Navajo-trail weer omhoog!

Yvonne 31-07-2015 11:39 {{button-32996}}

Wat mooi! https://en.wikipedia.org/wiki/Grosvenor_Arch

Nicole 31-07-2015 20:56 {{button-33025}}

WoW, Aniek! Goed gedaan hoor! Wist niet dat jij zo goed wandelen kon! Straks bij ons een rondje Brabrand Sø 😃 ?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan