12 tot en met 16 mei Jasper - Golden

Door Jos en Marian - 17-05-2015 18:51

Hallo, 

Eindelijk weer internet in Golden, daarom 5 dagen in 1.

12 mei.. 

Niet veel te vertellen, eerst boodschappen gedaan bij Sobeys, weer een andere superstore, zoeken, zoeken. Roerbak gekocht met een soort biefstuklapjes, was lekker met krieltjes erdoor.

Veel gereden, mooie route, mooi weer, onderweg een hamburger (pff) gegeten bij een bakery in Evansburg.

Rond half 5 bij de camping Edson's Lion's Club Campground, waar de plaatsen een beetje door elkaar staan, even zoeken... Maar wel leuk. De camping ligt direct aan de highway, maar toch goed geslapen.Nog even een wasje gedaan en warempel nog aardig droog gekregen... Weer gepuzzeld en 's ochtends nog een praatje gemaakt met de buurman, die een gigantisch mooi motorhome heeft...

13 mei

Vandaag richting Jasper National Park. De Rocky Mountains, met heel veel sneeuw erop, komen steeds dichterbij. Een prachtige route, we komen zowaar een paar geiten en een hert tegen (de mooses verstoppen zich nog steeds).

Een Elk (hert), maar kan ook nog een Caribou zijn..

Een parkpas voor 4 dagen gekocht. Afgeslagen naar Maligne Lake, het grootste meer dat alleen uit smeltwater van de gletsjers bestaat. Het was nu nog deels bevroren, prachtig. Er gaat ook een boottocht naar de gletsjer, maar die was helaas nog niet in bedrijf...Ook het restaurant is nog dicht. Dan maar een broodje op een bankje in de zon, ook lekker..

Maligne lake

In Jasper even naar de VVV, plattegrondje gehaald, natuurlijk een leuk winkeltje erbij..... dan naar Whistlers Campground, héél groot, maar nauwelijks een andere camper te zien.... Lekker buiten gezeten met veel eekhoorntjes om ons heen.

14 mei

Op maandag 18 mei is het Victoria Dag in Canada en dan hebben de mensen een lang weekend. Druk op de andere kant van de weg toen we richting Columbia Icefield en Banff reden. We zouden onderweg de 'Trail Valley of Five Lakes' wandelen. Echt iets voor mij natuurlijk, heel steil, en we denken dat er ook een bordje miste.. Op een gegeven moment zijn we maar een 'paadje' ingeslagen waar, zo te zien, al meer mensen hadden lopen zoeken.      Uiteindelijk is het wel goed gekomen, maar dit was denk ik mijn laatste trail.....  Dan kun je beter naar de Athabasca Falls gaan, dan moet je ook een eind lopen, maar dan zie je ook wat.......Prachtig.... Er stonden twee bankjes ter herinnering aan twee jonge jongens die in de waterval verdronken zijn.....brrr.

Athabasca Falls

Dan heb je nog de Sunwapta Falls, maar die weg was nog gesloten. Bij de Columbia Icefields aangekomen keken we onze  ogen uit. Waar was de sneeuw? We weten inmiddels dat de gletsjers zich snel terugtrekken, maar dit was wel heel erg. Waar we 17 jaar geleden nog vanaf de weg over dikke pakken sneeuw naar boven konden lopen was er nu alleen maar zwarte grond...En al die Japanners helemaal enthousiast! Zij waren vast nog niet eerder geweest :-)

Columbia Icefields, wat nu donkere grond is was toen allemaal bedekt met dikke pakken sneeuw...  in het midden de gletsjer.

Peyto Lake en Bow Lake waren ook nog helemaal bevroren en eromheen heel veel sneeuw. Besloten om 2 nachten op de camping in Lake Louise te gaan staan in verband met de drukte van het weekend. Dan hebben we in ieder geval een plekkie.

'S avonds muziek geluisterd, o.a. van John Denver, heel toepasselijk natuurlijk...... Daarbij moest ik terugdenken aan zijn concert in Den Haag (1997) waar ik mee was met Alie en Wilma....  Wat een speciale dag was dat! John Denver stond daar maar te zingen, we mochten niet klappen, niet meezingen........ een aantal gitaren en een vleugel op het podium, hij zei niets, pakte alleen af en toe een andere gitaar.... Een paar maanden later was hij dood....daar hoorden wij niet vreemd van op....

15 mei

Vanmorgen naar Banff in het Banff National Park. Redelijk druk al in Banff. Geparkeerd in de Muskusrat straat. Leuk dorp, mooie winkeltjes, onder andere een prachtige kerstwinkel. Lekker geluncht op een terrasje (zowaar).

Verder naar de Hoodoos, rotsen die wel een beetje op mensen lijken. De trail was gesloten omdat er beren gezien waren. Jammer haha.. Op naar de Surprise Corner voor een uitzicht op het beroemde Fairmont Banff Springs Hotel.Via de A1 langs de Johnston Canyon. Langs die weg is in 1983 een grote brand geweest, dat is nog goed te zien. Terug naar Lake Louise, naar het meer met die naam. Ook daar weer ijs en sneeuw, mooi hoor...En toen nog uit eten in Lake Louise, het kon weer niet op vandaag......

Lake Louise

16 mei

Vertrokken uit Lake Louise richting Yoho Park. De weg naar de Takakkaw Falls was nog dicht. Toen naar Spiral Tunnels Vieuwpoint, erg mooi, 2 tunnels die begin 1900 zijn gegraven door de bergen... ongeveer 1000 mensen omgekomen....erg mooi ? Dan naar Lake Emerald, viel ons een beetje tegen, maar misschien ook door het weer, het miezerde een beetje en de zon liet zich niet zo zien. Maar toen naar Natural Bridge, dat was pas echt mooi,. Waar eerst een waterval was, heeft het water de rotsen zo afgesleten dat er nu een bruggetje te zien is.

Natural Bridge

Op zoek naar de  volgende camping. Dat wordt de Municipal Campground in Golden, een leuke plaats, een uitvalplaats voor sportievelingen... Wij zijn meer op zoek naar Wifi, want ik moet nodig bloggen.......

Oja, er zijn hier heel veel fietsers, gewoon op de vluchtstrook (of op de weg), eng hoor!!

Ook wil ik nog even het nieuwe geld laten zien, het is van plastic en kan zo in de wasmachine..

 

Reacties

Hannie 17-05-2015 19:03 {{button-28372}}

Mooi verslag, goed om weer wat te horen van jullie.veel plezier

anita 17-05-2015 19:14 {{button-28373}}

Hoi marian,
watfijn weer van je te horen. Precies 5 jaar geleden waren wij in Jasper en daarna in Banff, heerlijk al de bekende meren en plaatsen te lezen. Icefield highway zijn wij toen op geweest met de grote bussen en ook toen was het ijs en sneew al terug getrokken. De easy trial of 5 lakes hebben wij wel gelopen, veel up en veel down, heel erg mooi. Geniet er nog lekker van. Lieve groetjes.

Adrian en Tilly 17-05-2015 19:42 {{button-28374}}

Wat fijn te lezen dat jullie er van genieten, het is een mooie route wat wij menig keer hebben gebruikt met bezoek van vrienden familie uit ons Nederland.
veel plezier

annemieke 17-05-2015 20:12 {{button-28379}}

o wat fijn weer wat van jullie te horen! het ziet er ook geweldig uit van wat je allemaal meemaakt.Ik zouw zo wel met jullie mee willen rijden! Veel plezier nog!! geniet ervan.

Willem en Janita 17-05-2015 20:29 {{button-28380}}

Leuk dat we weer wat van jullie horen. En wat weer een prachtige foto's! We genieten hier een beetje mee😀

carla 17-05-2015 20:34 {{button-28383}}

Zo, Marian gaat goed met al je etentjes en hamburgers. Gelukkig loop je het er weer af.......haha.

Het ziet er allemaal prachtig uit en erg leuk dat wij allemaal mogen meegenieten!!!!!!!!
Lieve groet

ina 17-05-2015 21:56 {{button-28386}}

Lekker dat jullie goed weer hebben ! geniet nog van de laatste week.

Cisca 17-05-2015 22:00 {{button-28387}}

Leuk die foto's bij de verhalen, we krijgen een goed beeld van wat jullie allemaal meemaken. Nog beren op de weg gezien?

Ellen koning 17-05-2015 22:12 {{button-28388}}

Fijn weer wat van jullie te horen.
We genieten van de verhalen. Nog veel plezier.
En tot volgende week. Liefs.....

Rianne 18-05-2015 09:33 {{button-28401}}

Mooi hoor, geniet er nog even van xx

Je zus. 18-05-2015 12:09 {{button-28406}}

Wat hebben jullie prachtige dingen gezien zeg, krijg er ook weer zin in. Ik voel dat jullie genieten!!Doe dat ook nog de laatste week, snel gegaan hoor. Dikke kus van je zus XX

Astrid 18-05-2015 14:58 {{button-28409}}

Zo te lezen een heerlijke vakantie, geniet nog lekker ervan, de tijd vliegt voorbij.

Groetjes Astrid

Je moeder 19-05-2015 11:50 {{button-28445}}

Hallo hier spreekt je moeder..
We zitten hier samen even jullie mooie verhalen te lezen, en de foto"s te bekijken. bedankt weer voor de mooie kaart!!ik kijk uit naar volgende week als we weer samen aan de koffie zitten. Alvast een goede reis!!
Liefs Moe.

Ria 19-05-2015 15:42 {{button-28451}}

Jullie hebben het zo te zien geweldig naar jullie zin en fijn dat we zo mee kunnen genieten. Zelf ben ik net terug uit Macedonië, veel gezien, mooie kloosters en ikonen, ook nog naar Albanië geweest, grote verrassing: je denkt dat dat het armste land van Europa is, maar het ontwikkeld zich veel sneller dan Macedonië! Het barst er van de MercedessenAudi's en VW's en de wegen zijn er prima. Maar goed, voor mij zit het er weer op, jullie mogen nog even.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan