Dag 2: San Francisco

Door L.P.J. van den Dool - 25-07-2014 07:36

Wat een fantastische stad is San Franciscoyes.

We waren al vroeg op pad voor het ontbijt bij Mason Cafe. Daarna om 08.30 uur de hop on hop off bus genomen van The San Francisco Sightseeing Company. De eerste bus hadden we helemaal voor ons zelf en hebben we een volledige ronde alle info gekregen, die we wilden.

We zijn opgestapt bij Union Square. Daarna via City Hall, Civic Center, Alamo Square, Haight Ashbury, Golden Gate Park naar de Golden Gate Bridge. In het echt is deze brug nog imponerender als op de plaatjes. In de ochtend hing de brug nog gedeeltelijk in de mist......maar de middag heeft echt alles goed gemaakt.

Na de brug met de bus door naar Presidio, Fisherman's Wharf en daarna via Chinatown en Financial District terug naar Union Square.

Bij Fisherman's Wharf een heerlijk ijsje gegeten bij Ben en Jerry's. Daarna de zeeleeuwen bezocht bij Pier 39.

Na de eerste volle ronde hebben we gebruik gemaakt van een aantal stops.

Bij Alamo Square foto's gemaakt van de Painted Ladies (de huizen uit de serie Full house). Daarna in Golden Gate Park hotdogs gegeten (je  moet de eerste dag toch weten dat je in Amerika bent smiley). En toen was het weer ineens zo mooi dat we de volledige Golden Gate Bridge in zijn volle glorie  mochten zien en beleven in de stralende zon. Wat een enorme belevenis! We hebben foto's gemaakt van de brug en hebben vervolgens gewandeld over de brug. En dan voel je je ineens heel klein op zo'n enorme grote brug. Heel indrukwekkend voor ons allemaal.

Bij Presidio foto's gemaakt van de kanonnen en huizen van de militairen, die hier voorheen woonden en gekeken bij het Walt Disney family museum.

Bij Fisherman's Wharf een hapje gegeten bij de grote gele M (dat konden de meiden toch niet weerstaan). En na een uur in de wachtrij te hebben gestaan uiteindelijk met de Cable Car terug gegaan naar de stad. En dat ritje was zeker de moeite van het wachten waard! 

En dan nu moe maar voldaan weer terug op de hotelkamer.

De foto's volgen snel!!!!!

Reacties

Annelies 25-07-2014 07:47 {{button-23589}}

Full house... Wie herinnert dat zich niet. Althans als je van rond het bouwjaar 1973 bent ha ha. En de brug lijkt mij inderdaad prachtig en indrukwekkend om te zien. Mooie eerste dag! Welterusten!

Pap en Mam 25-07-2014 08:56 {{button-23597}}

gaat er veel belovend uitzien voor ons een duidelijk verslag, ga genieten en vergeet de eerste sores veel liefs en xxxjes pap en mam

Sandy 25-07-2014 15:22 {{button-23637}}

Wauw, de eerste twee dagen waren al een belevenis op zich. Ieder met z'n eigen indrukken en verhaal zo te lezen. Nu lekker genieten na de hele lange reis maar dat lukt al prima volgens mij. Ik ben erg benieuwd naar de bijbehorende foto's! heel veel plezier alvast voor dag 3!

Cees en Ria 25-07-2014 18:54 {{button-23649}}

Ja , Jesica , Leonard ,
Esmee en Britt

da's wat anders dan ons hollandse landschapje ,
alles Big en Bigger ,
en nu naar ??
we lezen het wel , trouwens
bij ons gaat ook het hart sneller kloppen , we hadden dezelfde reactie als jullie .

WOWH

Houdoe uit Brabant Ria en Cees
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan