Dag 17 Monterey - Santa Cruz

Door Jack & Marion - 01-08-2014 02:48

Vanmorgen om een uurtje of 8:45 vertrokken naar het noorden. De bedoeling is dat we naar Monterey rijden via de highway1. De 1 is de beroemde kustweg van Los Angeles naar San Fransisco. Dit tussen de duinen, langs ravijnen over rotspartijen met adembenemende zichten over de oceaan.......... Behalve vandaag.....we zitten binnen 5 minuten volledig in de mist. Keuze snel gemaakt, dan kiezen we volledig de route via de 101. Gaat niet direct via de kust maar door de valleien net achter de kust, scheelt wel een uurtje of 2 aan rijden.(sneller dus) Ik zal zeker niet stellen dat deze route minder mooi is, hij gaat n.m.l. door de groene vruchtbare valleien. Veel groen en vooral veel land- en tuinbouw. Hier wordt het voedsel verbouwd voor de westkust.

Onderweg bezoeken we een supermarkt waar men wel veel verse groente en fruit heeft, zelfs vers vlees en vis. Dit slaan we dus ook flink in...logisch in dit agrarische gebied. Na de middag komen we aan in Monterey.... Wat is dat veranderd de afgelopen 20 jaar, het is zeer toeristisch geworden. De pier herkennen we niet meer, hier zitten inmiddels 10-tallen restaurantjes en winkels op. Toch lopen we de haven in want in de verte hoor je al de robben en zeehonden roepen. Die zijn er gelukkig nog, 10-tallen wilde zeehonden en robben van dichtbij gezien.

Natuurlijk moeten we hier gaan eten, Monterey, Fishermans Warf is wereldberoemd om zijn clamshowder soup. Dit is een vissoep in een opengesneden brood. We duiken een visrestaurant in waar Marion de clamshowder soup eet, de kinderen fish and chips en ik natuurlijk iets dat niet zwemt; (behalve in bier) Chicken Terriyaki. Lekker gegeten, nog even rondgewandeld en verder richting het noorden. Kabouter "niemand" hebben we helaas van thuis meegenomen.... Het toilet is verstopt door een wc-rolletje en "niemand" heeft dat gedaan ?! 😡😇😵

We staan op de KOA campground in Santa Cruz, de meest luxe tot nu toe ( in US termen ...... Meeste 💲💲💲💲, alles erop en eraan, eigen gas BBQ, zithoekje, lunchbanken, firepit en veel ruimte. Maar wel veel service, ze komen zelfs het afval ophalen. Helaas is het weer wat minder, maar dat mag de pret niet drukken.

Belangrijk.... We hebben weer WIFI, zeer belangrijk voor ons allen. De kinderen gaan nog lekker zwemmen, we eten lekker vers vlees van de BBQ en het dagelijkse kaartpotje wordt ook gespeeld. We verheugen ons op morgen, San Francisco is toch de stad waarover de kinderen grote verwachtingen hebben..

Reacties

chris 01-08-2014 21:34 {{button-24259}}

Leuk dat jullie het zo naar je zin hebben. Hoe heb je niemand de grens over gekregen?

Braus 01-08-2014 22:08 {{button-24265}}

Hallo Jack effe iets zakeliks wils dich effe mien SMSje laeze en beantwoorde? en vaerder genaete we van dien verslaage en reize weej meij want die fijne plekskes kinne weej auk allemaol. Marjan en ik winse och allemaol noch hiële fijne daag en ik huur waal van dich. Groetjes Braus

Jack Stroeken 01-08-2014 22:20 {{button-24266}}

Braus,
Ik krijg hier geen Sms binnen... .?! Stuur anders een mail of prive Wa ? We staan nu op een campground met redelijk internet.

Jack

Jack Stroeken 02-08-2014 05:30 {{button-24288}}

@chrisje... Dat weet niemand !!
@braus.....ontvang hier geen sms ??goede nummer ? 06-54607872

Veerle konings 03-08-2014 14:36 {{button-24397}}

Ik begin een beetje jaloers te worden!
Genieten mensen....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan