Dag 23 - New York

Door B.J. Diender - 04-05-2014 02:34

Vannacht prima geslapen in de City that never sleeps. Nou, wij wel. We zijn rond kwart voor 10 op pad gegaan. We wilden vandaag 5th Avenue aflopen. Ondertussen hebben we even wat ontbeten. 5th Avenue is een hele drukke straat. We kijken onze ogen uit wat we zien aan mensen, gebouwen, gele taxi's, winkels etc. Onze eerste stop was bij de openbare bibliotheek. Een imposant gebouw met vele zalen. In de meeste zalen zaten mensen gewoon te werken. Ik weet niet of ze ook romans uitlenen, die heb ik niet gezien. Er was wel een jeugdafdeling en een hele leuke expositie over kinderboeken. We wilden eigenlijk een klacht indienen want Nijntje van Dick Bruna ontbrak.

Achter de bibliotheek is Bryant Park. Een niet ze heel groot park maar wel heel erg leuk. Omdat het vandaag mooi weer was waren er veel mensen. Je hebt een terras en daar kun je gewoon een boek, een blad of een krant pakken. En als je dan weer verder wilt dan leg je het weer terug. De narcissen waren ongeveer uitgebloeid, de tulpen, de hyacinten, blauwe druifjes en anderen deden het nog goed. Uiteraard was er ook restaurant waar je kon eten of wat kon drinken.

Daarna zijn we naar het Grand Central Terminal geweest, het station. Ook dat was weer immens. Je had onder de vloer een hele verdieping met alleen maar restaurants, onder andere de beroemde Oyster Bar. Je kunt er ook gewoon aan een loket een papieren kaartje kopen en als je iets wilt weten zit er iemand bij de klantenservice. Je zou er bijna een deja vu van krijgen.

Daarna zijn we weer teruggekopen naar 5th Avenue. En ergens daar is het anders gegaan dan we hadden gepland want we kwamen uit bij Central Park terwijl we het idee hadden dat we de andere kant opgingen. Nu was dat helemaal niet erg want we hebben de tijd aan onszelf en kunnen gaan en staan waar we willen. We zijn dus heerlijk door het park gaan slenteren. Er is daar zoveel te zien. Er zijn heel veel grasvelden waar je heerlijk kunt gaan zitten, een verjaardagsfeestje kunt houden, met vrienden af kunt spreken, een boek kunt gaan lezen of een beetje met een bal of een frisbee kunt gooien. Maar er zijn ook stukken ingericht zodat je daar kunt basketballen, baseball kunt spelen, tennissen, hardlopen of fietsen. Omdat we in de lente zitten staan de prunussen, bollen en andere bomen volop in bloei. Er zijn een aantal vijvers waar je bootje kunt varen. Ook is er een gedeelte waar je vogels kunt spotten. Er moeten daar zo'n 160 verschillende soorten vogels kunnen zien. Er liepen dan ook heel wat vogelaars met hun kijker rond. 

Rond half 6 waren we het park weer uit en hadden we ontzettende zin in een glaasje witte wijn. We zijn in een Ierse Pub terechtgekomen en daar rook het zo lekker dat we daar ook maar hebben gegeten. 
Omdat we in het hotel geen gratis internet hebben is het even zoeken naar een plek waar ze dat wel hebben. In de pub waar we hebben gegeten hadden ze waardeloos internet dus een stukje schrijven ging daar niet. Ondertussen is het gaan regenen en op weg naar het hotel kwamen we langs een andere pub. Daar hebben ze wel internet dus zitten we nu onder het genot van een Guiness een stukje te schrijven.

Reacties

Geesje 04-05-2014 09:29 {{button-20009}}

Lieve Gerrie en Ben, kan er nog wel meer opgeslagen worden in jullie hersenen? Wat een indrukken en ervaringen doen jullie op. Gelukkig dat jullie een goede neus hebben voor kroegen met gratis wifi. Zo kunnen wij ook meegenieten. Liefs, Geesje

Anita en Wybe 04-05-2014 22:21 {{button-20030}}

Het laatste deel van jullie reis! Ook heel bijzonder een indrukwekkend. Als jullie nog een keer lekker Italiaans willen eten: op Time's Square zit Olive Garden (kijkt uit op de M&M winkel) Daar kan je heerlijk eten en hebben ze volgens mij ook Wifi :-)
Veel plezier in the big apple!

Alice Marijke Johan 05-05-2014 10:20 {{button-20044}}

Genieten in Dalfsen van julie verhalen en foto's . Af en toe hikkend van het lachen. Jullie relaas heeft het straatbeeld van de Korhoenweg danig beïnvloed . Jan, Hans, Henk en Wybe dragen stoere geruite hemden en Johan heeft zijn Renaultje ingeruild voor een dikke Chevvy. We zien uit naar jullie lezing met lichtbeelden in zaal Jansenenko.
Kus en goede reis, AMJ
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan