Grand Canyon - dag 1

Door Y. Schuman - 15-10-2013 05:52

Vandaag laten we Utah weer achter ons en reizen opnieuw naar Arizona en gaan weer één uur terug in de tijd. Vandaag is de Grand Canyon gelukkig weer geopend. Bij de ingang staat dan ook een lange wachtrij met bezoekers, maar we worden vriendelijk welkom geheten door de Park Ranger. Die overigens net zo blij is dat het park weer open is als wij. We rijden dwars door het park om vervolgens via de zuid uitgang het park weer te verlaten, om niet veel later bij Grand  Canyon National Airport aan te komen. Hier staat een klein vliegtuigje op ons te wachten, die ons over de gehele Grand Canyon heen zal vliegen. Voor het boarden mogen we nog even met de piloot op de foto. Roger heeft het geluk dat hij voorin mag zitten naast de piloot en de rest van de passagiers zit met z’n tweeën naast elkaar. Zo heeft iedereen een eigen raampje om van het uitzicht te genieten. Helaas word ik al snel na het opstijgen erg misselijk, maar ondanks dat heb ik net als de rest mijn ogen uitgekeken. Via de koptelefoon kregen we informatie over de Grand Canyon te horen. De Grand Canyon is zo groot, divers en indrukwekkend dat het onmogelijk te beschrijven is of op foto vast te leggen is. Je moet het echt zelf zien en ervaren. Een absoluut hoogtepunt van onze reis tot nu toe!

Toen we weer met beide benen op de grond stonden en ik een beetje van de misselijkheid bekomen was, trokken we met de camper opnieuw het park in. Dit keer rijden we naar onze camping, Mather Campground. Een camping midden in de natuur, zonder water en stroom, back to basic! Wederom een camping met een waarschuwing, ditmaal voor elanden. Ook hier maag geen voedsel/ afval buiten de camper bewaard worden. Er wordt ons geadviseerd de elanden niet te voeren en minimaal 50 meter uit hun buurt te blijven. Er hangen zelfs foto’s op waarop deze beesten mensen aanvallen. Dat wordt dus weer uitkijken geblazen.

Nadat we gesetteld zijn, pakken we de shuttlebus naar het Visitor Center. Door het hele park rijden er gratis shuttlebussen waar je op en af kunt stappen. Dit is erg goed geregeld, ze rijden om het kwartier en wachten op elkaar i.v.m. overstappen op een andere route. Vanuit het Visitor Center lopen we naar de Rim van de Grand Canyon om de zonsondergang te zien. We lopen een route van ongeveer 1,5 km langs diverse uitzichtpunten, om telkens weer van adembenemende uitzichten te genieten. Ook hier hebben we veel foto’s gemaakt, maar toch krijg je het niet zo in beeld gebracht zoals het in werkelijkheid is.

Later op de avond zijn we een hapje gaan eten in een restaurant aan de Rim, om terug te kijken op een zeer mooie eerste dag in de Grand Canyon en om de plannen van morgen door te spreken

Reacties

Ine en Peter 15-10-2013 07:04 {{button-18767}}

Wederom een leuk geschreven verhaal. Benieuwd naar de tweede dag.

Gerda 15-10-2013 08:28 {{button-18771}}

Kippenvel verhaal..ben zó blij dat jullie dit hebben kunnen zien!

Ankie 15-10-2013 08:56 {{button-18772}}

Hoi Steffie (en de rest),

Super dat jullie de Grand Canyon in kunnen, en wat een leuke verhalen! Geniet er maar lekker van :)

Groetjes Ankie

riny 15-10-2013 13:48 {{button-18774}}

wouw supper wat jullie daar meemaken en zien . ben benieuwd naar het volgende verhaal .xxx

Sanne Manders 17-10-2013 12:35 {{button-18811}}

Woow Stef echt super gaaf dat het park weer open is! En dan die vlucht...super! Kan me voorstellen dat het lastig is om op foto vast te leggen...maar het lijkt me wel echt super mooi!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan