Cedar Breaks NM, Red Canyon, Bryce NP en Kodachrome Statepark

Door smiet - 27-07-2013 22:48

Cedar Breaks NM, Red Canyon en Bryce NP

 

Cedar Breaks is ook zo’n park dat de meeste mensen letterlijk links laten liggen als ze op weg zijn van Zion naar Bryce. Op aanraden van de parkranger gaan wij er toch naartoe.

We worden niet teleurgesteld, wat prachtig. De weg erheen klimmen we tot 33oo meter hoogte en we rijden langs een soort van alpenweiden met hier en daar dennenbomen. En dan als je het park inrijdt en een blik werpt achter het visitors center is daar ineens een gigantisch amfitheater van knalrode rotsen. Werkelijk prachtig. In dit park maken we 2 wandelingen. De ene gaat langs de rand van dit prachtige amfitheater met schitterende vergezichten en de ander naar een schattig klein meertje omringd met dode witte bomen. Het pad erheen vol met bloemen. De moeite waard dus.

 

Ook Red Canyon wordt door de meeste mensen gepasseerd. Het ligt ongeveer 20 km voor Bryce NP en wij besluiten daar te kamperen en er een beetje rond te wandelen.

Ook dit is van ongekende schoonheid. Knalrode rotsformaties (what ’s in a name), meest in de vorm van hoodoos en ook arches. We lopen er onderlangs en kijken er met ontzag tegenaan. Ook weer zo’n ondergewaardeerd juweeltje.

 

In Bryce is het niet zo druk op de campings als we dachten. Plek zat.

We zijn er nog geen half uur of het begint te hagelen met knikkergrote hagelstenen. Blij dat we niet in een tentje zitten. Helaas blijkt dat een camper ook niet altijd waterdicht is. Water sijpelt uit de kastjes (voor de 2e keer al), balen.

Bryce heeft een hele lange weg door het park met diverse uitzichtpunten. Natuurlijk moet je even bij al die punten een kijkje nemen, maar het best zie je alle rotsformaties als je gaat wandelen. We wandelen een combinatie van de Queens Garden trail (ergens op de route zou een rots op koningin Elizabeth lijken) en de Navajo loop trail. Prachtig! We passeren Wall Street, dat noemen ze zo omdat de rotsen zo hoog zijn en zo dichtbij elkaar staan dat het net Wall Street lijkt. Het is er overigens ook net zo druk. Het hoogteverschil is niet zo moeilijk te overbruggen. Enerzijds omdat je zo onder de indruk bent van al die rotsen, anderzijds omdat ze het toch wel zo gemakkelijk mogelijk hebben geprobeerd te maken.

De volgende dag doen we nog een stuk van de Peekaboo trail maar Fred heeft last van z’n achillespees dus na 1/3 gaan we terug via Wall Street. Dit is echt het gaafste stuk van het park, zo mooi! Als laatste gaan we nog een keer naar Bryce Point, dit is echt het mooiste uitzichtpunt van het park. Je hebt hier een geweldig overzicht over het amfitheater.

Kodachrome State Park

Dit park ligt maar 30 km. verwijderd van Bryce en dit is onze volgende stop. Een heel klein parkje met weer die rode rotsten. Als je niet van rood houdt en ook niet van rotsen moet je in deze omgeving niet zijn! De camping is super en heeft zowaar alle voorzieningen. We maken een wandeling naa 2 box canyons. Wist niet dat dat ook bestond.

Reacties

Winnyfred Staneke 27-07-2013 23:41 {{button-15636}}

Hi bro's,
Wat heerlijk om te lezen dat jullie zo'n beetje alle national parks aan het bekijken zijn langs in het "wilde"? Westen. Haha. De foto's zijn ongelooflijk mooi en het water loopt je in de mond bij al dat moois (lees uitgestrektheid). Ik zie het helemaal zitten met Jos in een niet al te waterdichte camper.Die gaat naar de dichtsbijzijnde gamma om kit te kopen! en de gaten te dichten.

Het is hier nu half 12 zaterdagavond en ik dacht dit is de perfecte tijd om ff te reageren.. Het is hier zo heet dat ik toch niet kan slapen. Niemand hier trouwens. De mussen vallen letterlijk dood uit te bomen, en de enorme plensbuien incluis onweer hebben de boel niet echt verkoeld. Heel Nederland klaagt,
te droog, te heet, te nat. Lekker bezig dus.

Jammer dat jullie in Las Vegas Anikki net hebben misgelopen (nu ja 2 dagen dan). Zij was vanaf afgelopen maandag t/m woensdag in Vegas. Anikki en Tamara zijn daarna naar LA vertrokken, en zijn inmiddels al weer met de auto op de terugreis naar San Francisco. Hier blijven ze tot en met volgende week maandag, en dan naar Miami voor de laatste tocht van hun mega trip.

JP heeft Robin paar keer uitgenodigd voor de hap, maar helaas. Die geniet met volle teugen van de "rust".

Ook wij gaan ons langzamerhand klaar maken voor de vakantie. Nog een weekje werken en dan richting schweitserische kase! knodels.
Niet zo uitgestrekt en leeg als bij jullie maar jodelen kunnen ze wel. Haha

Nu we verslinden jullie sappige verhalen met alle avonturen. dus stop vooral niet met bloggen en laat ons thuis genieten.
Groetjes Winny



smiet 28-07-2013 03:19 {{button-15638}}

Hé wat een leuke reactie. Zitten nu op een camping met wifi na een paar dagen van stralen (wifi) verstoken te zijn geweest. Hierna waarschijnlijk weer een paar dagen met niks. Wat leuk dat A ook in Vegas is geweest, leek me echt wel wat voor hun. Hoop dat ze genoten hebben. Wij vonden het gaaf en gloepend heet. Fijne vakantie folks en groet Heidi en grossvader van ons!
Knuffel!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan