Crazy Horse & Mount Rushmore

Door Willem van Essen - 10-07-2011 05:25

Vandaag lekker op tijd op weg gegaan.Een strak blauwe hemel dus over het weer hebben we ook niet te klagen.Ik ben snipverkouden geworden, waarschijnlijk vd airco's.Op weg naar Mount Rushmore kwamen we langs het Crazy Horse Monument.Een prachtig museum over de indianen, volgens de amerikanen het mooiste en meest uitgebreide.Uit een rots wordt een indiaan en een paard gehouwen.De indiaan genaamd Crazy Horse was bekend om zijn tooi met 1 veer.Met een schoolbus konden we dichter bij de rots komen en de chauffeur wist nog van alles te vertellen.Toen we aankwamen waren we nog de enige RV op het parkeerterrein, toen we weggingen was het al druk.Er stonden ook 2 renaultjes 4 , geheel gerestaureerd, uit Noorwegen, die meedoen aan de rally Paris - Los Angeles vanwege het 50 jarig bestaan vd R4.

Na Crazy Horse doorgereden naar Mount Rushmore.Indrukwekkend gebeuren. De weg ernaar toe is ook prachtig.Veel klimmen en dalen en veel bochten.Na het bezoek via Keystone terug gereden naar Custer.Bij Keystone viel ik net n'n neus in de boter.Een parking vol met prachtige oude auto's voortreffelijk opgeknapt en getund ed.De zgn hot rods.Ik kreeg een half uur van P & P.Omdat ze zelf ook nog leuke winkels vonden liep dat wat uit.

Na Custer nog even doorgereden naar de Four Miles Ghost Town. Een vroegere halteplaats vd postkoets wat in de vergeetheid is geraakt nadat er in de Black Hills goud werd gevonden en het daar belangrijker was geworden.De nederzetting ligt er nog helemaal en veelal met de authentieke inrichting nog in de vervallen huisjes.Middels een audiotour erg veel informatie gekregen over het leven toen.

Vanavond in Custer gegeten met heerlijk ijs toe.We waren tenslotte vandaag 21 jaar getrouwd dus.........

Foto's komen maar duurt wat langer, mis een kabeltje.....

Reacties

BJ 10-07-2011 20:22 {{button-850}}

Waaat pelle liever shoppen dan autos kijken?
Leuke verhalen! Zo genieten we allemaal mee!
We hoeven geen fotos van na het ijsje na 21 jaar. Dank u!

Karin 11-07-2011 01:59 {{button-859}}

Hoi rockiegangers. Leuk om jullie verhalen te lezen. Ben benieuwd hoe lang je met zo.n tank van $150 doet. Dat van die treinen komt ons bekend voor!

Wij zijn ondertussen na 2 dagen poppenkast in las Vegas in Zion aangekomen. Vandaag een superdag gehad. Veel geklommen en nu met blaren op de voeten een stukkie schrijven aan jullie (op mijn nieuwe iPad!!)
Groeten van Peter en mij
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan