bryce canyon

Door 4 lelietjes - 03-08-2011 04:14

Zoals jullie misschien gemerkt hebben, hadden we gisteren geen internet. Vandaar dat ik vandaag 2 stukjes erop zet. Vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen en zijn we rustig het park ingegaan. Er is eigenlijk 1 weg van 18 mijl waaraan verschillende uitzichtpunten zijn en enkele trails.

We zijn eerst helemaal naar het einde gereden, omdat we de terugweg alle punten dan aan de rechterkant zouden hebben. Bryce canyon bestaat uit allemaal hoodoo’s die omhoog komen uit het landschap. Het landschap is zowiezo al bijzonder omdat het allemaal weer rood steen is in allerlei verschillende schakeringen. Het is ontstaan doordat 16 miljoen ! jaar geleden dit allemaal zee was, waaruit het bryce plateau omhoog is gekomen door vulkanische krachten. Later is de zee verdwenen en zijn de hoodoo’s blijven staan.

Op het derde uitzichtpunt stond een bord dat verwees naar het volgende uitzichtpunt.(volgens ons)  Jurgen en Milan zouden naar het volgende punt gaan lopen en Yara en ik met de auto. Toen wij bij het volgende punt aankwamen zagen wij dat zij daar nooit terecht zouden kunnen komen. Toen..(al) hebben we even op het kaartje, wat we bij de ingang van het park hadden gekregen, gekeken. En toen bleek dat het pad dat de heren op waren gegaan helemaal naar beneden in de canyon zou gaan. Na een uur kwamen ze gelukkig hetzelfde pad weer terug lopen. Zij hadden wel een leuke wandeling gehad, maar wij vonden het toch niet zo leuk.

Verder hebben we vooral de andere uitzichtpunten bekeken en hier en daar nog een klein stukje gelopen.

Morgen gaan we via verschillende parken (Escalante, Capitol reef) naar Moab, waar we weer 2 nachten blijven.

Reacties

Ingrid 03-08-2011 11:49 {{button-2091}}

Leuk hoor Thea al jullie belevenissen mee te maken. Ik krijg er zelf ook zin in.
Nog een fijne week in Amerika. Wij gaan zondag met vakantie. Heel simpel naar Frankrijk. Groetjes voor jullie.
Ingrid

Arno 03-08-2011 19:30 {{button-2108}}

Prachtig allemaal zeg!
Mooi mooi mooi
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan