verslag van een aantal dagen

Door Tom en Ans van Selst - 10-08-2010 02:21 Hoi allemaal

We hebben een aantal dagen geen toegang tot een computer gehad daarom is het even geleden.

We waren gebleven bij Yosemite park. Daar hebben we een dag doorgebracht. Het is een geweldig mooi park met veel afwisseling. Hier stonden al veel sequioa's (mammoetbomen) o.a. de Giant Grizzly met een omtrek van 30 meter.

De dag erna zijn we doorgereden naar Kings Canyon park en Sequioa national park. Hier hebben we de hele dag met de auto doorheen gereden en hebben o.a. de grootst mammoetboom ter wereld gezien. Deze heet de General Sherman Tree en is 2700 jaar oud. Zo stonden er nog vele meer.Erg indrukwekkend allemaal.

Vanuit Sequoia park zijn we de volgende dag de hitte ingegaan naar Death Vally. Warm was het zeker met 45 graden in de schaduw, de wind voelt aan als een warme fohn. Voordat we volgende dag weer doorrijden besluiten we om Death Vally in te gaan. We hadden een droge vallei verwacht, het was echter zeer verrassend. Veel zout en toch nog plantjes. De omgeving was ook erg mooi met hoge bergen in verschillende kleur. Tegenover het hotel lag een gebied met zandduinen. Tom heeft de hitte getrotseerd en is met 45 graden te voet de zoutvlakte opgegaan.
(lens van het fototoestel is gesmolten)

Verder die dag gingen we naar Zion national Park. Dit park hebben we bezocht op de volgende dag toen we weer verder gingen.
Bij aankomst in het hotel was het erg slecht weer, onweer en veel regen. Dit was ook het geval de volgende dag. We zijn toch naar het park gereden (toen hebben we nog even gebeld).
We hebben even op de parkeerplaats gewacht en jawel daar was de zon weer.
Deze kloof zijn we ingegaan met een busje van het park omdat je dit met eigen vervoer niet mocht doen.
Op het einde van de kloof hebben we een wandeling gemaakt naar het punt waar de kloof overgaat in een rivier. Hier kon je nog verder lopen door het water maar we hadden geen zwempak bij.
Ook dit was weer een mooie omgeving waar we vele foto's gemaakt hebben.

Die dag kwamen we 's middags aan in Bryce. Ook toen regende het weer en 's nachts onweerde het.

Vandaag toch weer een erg zonnige dag, ongeveer 32 graden. We zijn het Bryce Canyon Park met de auto ingegaan en hebben bij alle uitzichtpunten een stop gemaakt.. Zeer aparte rood gekleurde bergen waar je allerlei formarties in ziet.
Het resultaat is ca. 290 foto's. Ze zijn zoals het park allemaal erg mooi, dit wordt nog moeilijk met het boek maken. Ook verschillend wild gezien, zoals herten, muilherten, verschillende soorten eekhoorns, en niet te vergeten duitsers, fransen. amerikanen en andere touristen.

We gaan zo meteen lekker eten in Ruby's Inn. Daar gaan we cowboy eten krijgen

Morgen naar Capitol Reef en versteende boomstammen.

Groetjes Tom en Ans

Hopenlijk lukt het de volgende keer beter met de verbinding, maar jullie zijn nu op de hoogte
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan