amerika 3

Door Richard Staffhorst - 09-06-2009 07:38 We staan weer op een camping waar we aangesloten zijn op internet, maar met onze mobiele telefoon niet bereikbaar zijn. Dus op deze manier toch contact met het thuisfront.
Inmiddels beland in Mohab, een zeer toeristische plaats in Utah. We zijn hier gekomen vanuit Capitol Reef. De weg leidde eerst door donkergrijze rotsformaties en woestijn. Dit alles maakte een diepe indruk op ons. Het leek voor ons bijna het begin van de aarde. Een landschap volkomen verlaten, niet of nauwelijks begroeing, en wijds. Je voelt je klein in dit grootste natuurgebeuren. Het is eigenlijk niet te beschrijven wat je voelt. Wellicht kunnen we het later aan de hand van onze foto's enigszins duidelijk maken.
Mohab ligt tussen twee natuurparken, waarvan we vandaag Canyonlands met een kort bezoekje hebben vereerd vanwege tijdgebrek. We willen zoveel zien, zoveel op foto vastleggen, dat de tijd onze tijdsplanning verre overschrijdt. 
Tja, het tweede probleem van Utah is het verkrijgen van de nodige alcoholica. Niet dat we drinkebroers zijn, maar een glaasje op z'n tijd is niet weg. Door de invloed van de Mormonen is drank niet of nauwelijks te verkrijgen in restaurants etc. Alleen in State Liquors Stores. Hier dus vandaag maar even onze geslagen. Een eigenaresse van een kleine supermarkt in Green River ( Utah) beschreef haar dorp met 900 inwoners als volgt:  "Colorado ( waar zij vandaan komt) is God's paradise; Green River en Utah is devils paradise".
Morgen gaan we het andere park Ärches". Vroeg opstaan rond 7 uur om rond 8 uur te vertrekken. Voor Bernadette enigszins een probleem, maar daar slaat zij zich goed doorheen. Voor een ieder die haar goed kent, is het bijna ongelooflijk dat zij nu - op dit moment 23.30 uur - al onder de wol ligt.
Tja we zijn benieuwd wat ons morgen te wachten staat. Eeerst naar Arches en dan naar Mesa Verda, een echt indianengebied. Wellicht ontmoeten we de kleine Hiawatta.

Groeten,
Richard en Bernadette
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan