De geschiedenis van Canada

De Canadese geschiedenis is een levendige. Het land werd stukje bij beetje ontdekt door Engelse en Franse kolonisten, die het grondgebied van de First Nations omtoverden tot strijdtoneel. Een lange strijd maakte van Canada een onafhankelijk land, dat nog immer haar onafhankelijkheid viert op Canada Day. We hebben interessante mijlpalen uit de geschiedenis voor je op een rijtje gezet en toegelicht. Kies hieronder een tijdvak.

1497-1700

In 1497 claimt John Cabot de huidige provincie Newfoundland in naam van Engeland. Cabots ontdekking was het begin van het grote koloniale rijk dat Engeland in Noord-Amerika op zou bouwen. De grondlegger van het Franse koloniale rijk in Noord-Amerika was Jacques Cartier. Hij zette in het begin van de zestiende eeuw voet op Canadese bodem.

1700-1900

De achttiende en negentiende eeuw waren roerige tijden voor Canada. Zo langzaam de huidige landgrenzen en provincies tot stand kwamen, zo snel ontwikkelde de infrastructuur zich. Er werd goud ontdekt in de Yukon en de Canadian Pacific Railway zorgde voor een verbinding tussen oost en west.

1900-1947

Canada raakte in de twintigste eeuw betrokken bij de grote oorlogen in Europa. Leukere evenementen waren de Zomerspelen en Wereldtentoonstelling in Montréal en Winterspelen in Calgary.

2000-heden

De eenentwintigste eeuw staat in Canada bekend om sportieve evenementen. Zo organiseerde de stad Vancouver in 2010 de Olympische Winterspelen en werd het Canadese Lacrosse-elftal wereldkampioen in 2006. Ook in Canada breekt in deze eeuw een economische crisis aan.

Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Volgend jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan