De geschiedenis van Canada

De Canadese geschiedenis is een levendige. Het land werd stukje bij beetje ontdekt door Engelse en Franse kolonisten, die het grondgebied van de First Nations omtoverden tot strijdtoneel. Een lange strijd maakte van Canada een onafhankelijk land, dat nog immer haar onafhankelijkheid viert op Canada Day. We hebben interessante mijlpalen uit de geschiedenis voor je op een rijtje gezet en toegelicht. Kies hieronder een tijdvak.

1497-1700

In 1497 claimt John Cabot de huidige provincie Newfoundland in naam van Engeland. Cabots ontdekking was het begin van het grote koloniale rijk dat Engeland in Noord-Amerika op zou bouwen. De grondlegger van het Franse koloniale rijk in Noord-Amerika was Jacques Cartier. Hij zette in het begin van de zestiende eeuw voet op Canadese bodem.

1700-1900

De achttiende en negentiende eeuw waren roerige tijden voor Canada. Zo langzaam de huidige landgrenzen en provincies tot stand kwamen, zo snel ontwikkelde de infrastructuur zich. Er werd goud ontdekt in de Yukon en de Canadian Pacific Railway zorgde voor een verbinding tussen oost en west.

1900-1947

Canada raakte in de twintigste eeuw betrokken bij de grote oorlogen in Europa. Leukere evenementen waren de Zomerspelen en Wereldtentoonstelling in Montréal en Winterspelen in Calgary.

2000-heden

De eenentwintigste eeuw staat in Canada bekend om sportieve evenementen. Zo organiseerde de stad Vancouver in 2010 de Olympische Winterspelen en werd het Canadese Lacrosse-elftal wereldkampioen in 2006. Ook in Canada breekt in deze eeuw een economische crisis aan.

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!