Historic Hat Creek Ranch Cache Creek, British Columbia

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Historic Hat Creek Ranch
Cariboo Highway 1309
V0K 1H0 Cache Creek
Canada

GPS-locatie:
50.885762857, -121.409397125

Telefoonnummer:
+1-800-782-0922

Website:
historichatcreek.ca/

E-mailadres:
contact@hatcreekranch.ca


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Cabins te huur
  • Hookup-plaatsen
  • Restaurant
  • Tenten toegestaan
  • Winkel

Overige faciliteiten

  • Historische ranch
  • Reserveren aanbevolen

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (19)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 19
Kosten per nacht: Geen actuele kosten beschikbaar.
Bezocht op 19-07-2019 door

Kleine RV camping waar je lekker rustig kunt genieten van een echte cowboy omgeving. Sanitaire voorzieningen zijn voldoende, maar de plus komt hier echt van het western gevoel dat je hier krijgt. In het restaurant hebben we 's morgens lekker ontbeten. Mensen die willen kunnen overdag (tegen betaling de historic site bezoeken waar eigenlijk een voortdurende show/ tentoonstelling plaats vindt.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 08-06-2019 door

kleinschalige campground bij de ranch met leuk buitenmuseum die je na 3 uur mag bezoeken. Heel vriendelijk ontvangen ruime plekken en sanidump wel elektra. Goede ervaring

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 17-09-2018 door

Kleine camping bij een openluchtmuseum van een historische ranch. Paarden liepen meteen achter de plaatsen. Slechts 8 plaatsen met elektra. Geen sanidump. Sanitair schoon en verwarmd. Na 16.00 uur kun je gratis het museum en het ‘indianendorp’ bezoeken. Gewoon leuk om hier een nacht te staan.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 20-08-2018 door

Deze camping ligt bij een klein museum, dat bestaat uit een roadhouse uit 1860 en een klein indianengedeelte. Wij stonden volop in de zon en je had een wijds uitzicht naar bijna alle kanten. Er was alleen elektra. Op een centale plaats is er wel een kraan om je watertank te vullen. De sanidump was te vinden bij het tourist information centre in het plaatsje Hat Creek.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 27-05-2018 door

Deze camping is eigenlijk een annex van het openlucht museum Historic Hat Creek, ruime plaatsen maar zonder bomen rondom een open veld, alle met electriciteit, geen dump plaats of water aansluiting. Prettige email communicatie, weinig formaliteiten, gereserveerd maar betalen op de dag van aankomst. Receptie in de museum winkel, daarnaast een eenvoudig restaurant, geen geweldig eten maar daar komen we ook niet voor. Sanitair beperkt maar schoon. Geen winkels in de buurt, in Cache Creek vind je alles, zelfs een liquor Shop. Kampeerplek dus goed, maar.... ook hier een muggenplaag, we zijn de RV niet uit geweest. Rondgang over het museumterrein in open rijtuig inclusief maar hebben we om dezelfde reden geen gebruik van gemaakt, jammer want het museum was de belangrijkste reden om deze camping uit te zoeken. Ook jammer dat we geen gebruik hebben gemaakt van de gezellige gemeenschappelijke firepit. We hebben deze camping ook uitgezocht omdat het plm. halverwege is tussen Clear Water en de Ferrie in Horshoe Bay, en we wilden ook geen erg grote afstanden op een dag afleggen. Whistler wilden we niet blijven, leek ons te touristisch.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 03-06-2018 door

We zochten nog een extra tussenstop en kregen deze aangeraden van een stel Canadezen. Onverwacht erg leuke, heel andere plek dan de boscampings die we tot dan toe hadden gehad. Super lieve mensen, kleinschalig met maar een paar plekken (10 geloof ik). Allemaal met stroom. Prima sanitair.

Bezocht op 08-06-2018 door

Open plek bij "openlucht museum". Eindje lopen naar prima toiletgebouw. Prima voor 1 nacht.

Kosten per nacht: $21

Bezocht op 13-09-2017 door

RV park met open plaatsen bij een historisch museum met postkoets en ranch. gratis entree bij overnachting. restaurant en klein toiletgebouw.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 25-05-2017 door

Deze camping is een soort openlucht museum. Er is alleen elektriciteit aansluiting mogelijk. Het is een mooie omgeving, heel landelijk. Het toiletgebouw heeft per mannen/vrouwen afdeling 2 douches en 2 toiletten. Waarschijnlijk gaat men er vanuit dat de camperbewoners altijd hun eigen sanitair gebruiken. Het is leuk om een wandeling over het terrein te maken, er is veel te zien.

Kosten per nacht: $26.25

Bezocht op 23-06-2017 door

18,11 euro stroom en water, geen afvoer zanderige plek; heel veel muggen! geen ranch idee (wat wel verwacht/beschreven staat) behalve de hekken gemaakt van palen; geen paarden waren op doorreis, omgeving niet verkend douches niet gebruikt

Bezocht op 17-05-2017 door

Er zijn 8 plaatsen met elektriciteit (geen water en/of rioolaansluiting) en ik heb 's ochtends telefonisch gereserveerd voor dezelfde avond. We kwamen na 17 uur aan en dan is de winkel/receptie niet meer open, ook het restaurant niet maar er zijn nog wel mensen aan het eten en het personeel is nog aanwezig dus die kunnen eenvoudige vragen beantwoorden. Onze site 1 (er hing een bordje aan de picknicktafel) lag direct aan de paardenwei op het gras. Alle sites zijn gras, geen pull through alleen (acheruit) inparkeren. Gelukkig droog weer dus geen probleem. Het is in een open landschap met mooie uitzichten en de 2 paarden kwamen af en toe naar het hek. Sanitair is aan de andere kant van de weg/pad, klein en rommelig. In dagtijd kun je waarschijnlijk in de winkel terecht voor een schoner toilet. Wij hebben ons sanitair in de 5th wheel gebruikt. De site was groot genoeg qua lengte voor auto+5th wheel (46 ft=15 m) om aangekoppeld te laten. 1 nacht gestaan. In dagtijd kun je tegen betaling à C$ 13,50 p.p. het terrein bezoeken wat vroeger als pleisterplaats diende voor reizigers, met name tijdens de Gold Rush. Ook met de koets naar een informatieplek met First Nation mensen en hoe zij vroeger in deze omgeving leefden. Een leuke ervaring en laat je zeker uitleg geven door de mensen daar die het aanbieden, buiten en in de gebouwen. Dan "begrijp" je de plek pas goed. Hier komen ook groepen met bussen maar wij hadden hier geen last van. Het was rustig toen wij er waren. Er zijn geen andere voorzieningen op loopafstand.

Kosten per nacht: $27.6

Bezocht op 29-07-2016 door

Op een bijzonder droge en warme plek tussen de bergen ligt een goed onderhouden ranch uit de 19e eeuw, ooit pleisterplaats voor goudzoekers die op reis naar het noorden waren. Tegen betaling is een leuke rondleiding door de oude logiesverblijven mogelijk. Geliefde party place voor Canadezen, dus vroeg reserveren wordt aanbevolen. Goed sanitair. Het restaurant gaat om 17 uur dicht en er zijn geen winkels in de directe omgeving, dus zorg dat u de koelkast (en watertank - er zijn maar 6 plaatsen met full hookup) goed gevuld bij u hebt in de RV.

Kosten per nacht: $23

Bezocht op 27-07-2016 door

Camping naast historic Hat creek ranch .Na vijf uur is receptie dicht en als er nog plaats is kun je op het grasveld een plaatsje zoeken ( zonder stroom enz. Voor hookup reserveren). Daar is ook een grote vuurplaats waar je met veel personen om kunt zitten. Net sanitair. Leuk uitzicht.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 25-07-2016 door

heel eenvoudige, maar ruime plaatsen. Het sanitair is een beetje ouderwets, maar proper. Voor 30$ kan je (met familie) de bijhorende historische site bezoeken, een kolonistenhuis en een site van de First Nations.

Kosten per nacht: $25

door op 21-09-2014

Camping ziet er zeer netjes uit. Mooie ruime plaatsen, douches waren ruim en redelijk schoon. De camping is gewoon op een ranch en als je na 5 uur 's avonds komt, is er niemand meer aanwezig en kun je gewoon zelf een plaatsje uitzoeken vervolgens kun je de volgende morgen betalen.

door op 22-03-2014

Vriendelijke ontvangst. De camping is eenvoudig en ligt in het weiland naast het open lucht museum. Hier oude gebouwen met de inrichting van 100 jaar geleden als pleisterplaats voor postkoetsen. Na 16.00 gratis entree en een mooie wandeling. Een flinke wandeling naar douche en toiletgebouw.

door op 26-06-2013

Hat Creek Ranch is een soort openluchtmuseum. Als je op de camping staat kun je na 17 uur gratis een rondje langs de gebouwen lopen. Restaurantje erbij en goede douches. De campingplek of op een groot veld of met stroom in een klein rijtje aan de zijkant. Geen hele mooie plaatsen, maar functioneel. Gratis wifi bij het gebouw.

door op 04-10-2010

Overnachting bij bijzondere historische ranch.

door op 09-08-2010

Een bescheiden RV site midden op de prairie. De gerestaureerde gebouwen op de site hebben eind 19-de eeuw dienst gedaan als Postkoetshalte. Alle voorzieningen zijn uitstekend onderhouden. Vriendelijk personeel. een overnachting met een Camper (10m) kost $15 inclusief elektra en gebruik van sanitair. Een ervaring die in je reisverhaal hoort.

Schrijf een review
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!