Sherbrooke, Québec

Sherbrooke Quebec Sherbrooke ligt in het zuiden van de Canadese provincie Québec en is een mooie tussenstop op weg van Boston in de VS naar bijvoorbeeld Québec City in Canada. Het historische centrum, 'Vieux Sherbrooke', ligt op de kruising van twee rivieren. Interessant zijn de mooie Town Hall, het kleine Musée des Beaux-Arts en Blanchard Park.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Magog River Gorge en Lac des Nations: Sherbrooke Quebec De Magog-rivier stroomt dwars door de stad voordat hij uitmondt in het Lac des Nations. Huur ter plekke een fiets of trek je wandelschoenen aan voor een mooie tocht over de promenade langs de waterkant en over het Secteur Paton-Frontenac Path. Je kijkt prachtig uit over de stad. Langs de waterkant zijn diverse uitzichtpunten. Bezoek ook het Frontenac Power Station. Dit is de oudste nog in gebruik zijnde hydro-dam van Québec.

Promenade des Rapides (The Illuminated Path): Sherbrooke Quebec Dit pad verbindt het centrum van Sherbrooke met het Lac des Nations en laat je de kracht van het water zien. 's Avonds worden het pad en het landschap prachtig verlicht. Ook de dam en waterval staan letterlijk in de spotlights.

Marais: Op vijf minuten van downtown Sherbrooke ligt het Marais Réal-D.-Carbonneau. Leuk om hier onderweg even de benen te strekken en meer te weten te komen over het moeras en zijn bewoners.

Sacred Heart’s Shrine of Beauvoir: Deze kapel uit 1920 is alleen al een bezoek waard vanwege het mooie uitzicht op Sherbrooke. Er komen bij goed weer zo'n duizend bezoekers naar deze heilige plek, die in het Frans de Sanctuaire de Beauvoir heet.

Omgeving

Parc National du Mont-Orford: Parc National du Mont-Orford De beste manier om dit park ten westen van Sherbrooke te verkennen is door een van wandelroutes te volgen. Met een netwerk van meer dan 80 kilometer aan wandelpaden kom je langs de meest spectaculaire uitzichten van het park. Onderweg heb je een aanzienlijke kans om wild te spotten, het park is namelijk het habitat van onder andere het witstaarthert, de Amerikaanse blauwe reiger en een grote variatie aan amfibieën en reptielen.

Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!