Sherbrooke, Québec

Sherbrooke Quebec Sherbrooke ligt in het zuiden van de Canadese provincie Québec en is een mooie tussenstop op weg van Boston in de VS naar bijvoorbeeld Québec City in Canada. Het historische centrum, 'Vieux Sherbrooke', ligt op de kruising van twee rivieren. Interessant zijn de mooie Town Hall, het kleine Musée des Beaux-Arts en Blanchard Park.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Magog River Gorge en Lac des Nations

De Magog-rivier stroomt dwars door de stad voordat hij uitmondt in het Lac des Nations. Huur ter plekke een fiets of trek je wandelschoenen aan voor een mooie tocht over de promenade langs de waterkant en over het Secteur Paton-Frontenac Path. Je kijkt prachtig uit over de stad. Langs de waterkant zijn diverse uitzichtpunten. Bezoek ook het Frontenac Power Station. Dit is de oudste nog in gebruik zijnde hydro-dam van Québec.

Sherbrooke Quebec

Promenade des Rapides (The Illuminated Path)

Dit pad verbindt het centrum van Sherbrooke met het Lac des Nations en laat je de kracht van het water zien. 's Avonds worden het pad en het landschap prachtig verlicht. Ook de dam en waterval staan letterlijk in de spotlights.

Sherbrooke Quebec

Marais

Op vijf minuten van downtown Sherbrooke ligt het Marais Réal-D.-Carbonneau. Leuk om hier onderweg even de benen te strekken en meer te weten te komen over het moeras en zijn bewoners.

Sherbrooke Quebec

Sacred Heart’s Shrine of Beauvoir

Deze kapel uit 1920 is alleen al een bezoek waard vanwege het mooie uitzicht op Sherbrooke. Er komen bij goed weer zo'n duizend bezoekers naar deze heilige plek, die in het Frans de Sanctuaire de Beauvoir heet.

Omgeving

Parc National du Mont-Orford

De beste manier om dit park ten westen van Sherbrooke te verkennen is door een van wandelroutes te volgen. Met een netwerk van meer dan 80 kilometer aan wandelpaden kom je langs de meest spectaculaire uitzichten van het park. Onderweg heb je een aanzienlijke kans om wild te spotten, het park is namelijk het habitat van onder andere het witstaarthert, de Amerikaanse blauwe reiger en een grote variatie aan amfibieën en reptielen.

Parc National du Mont-Orford
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan