Pukaskwa National Park, Ontario

Pukaskwa National Park Ontario Granieten rotsen, helderblauw water, felgroene sparren, afgelegen baaien met zandstrandjes. Je bent hier in een ansichtkaart beland! Houd je ogen open voor zwarte beren die in de bosjes naar bessen zoeken, terwijl de elanden in de weiden grazen. Ook is er in het park aandacht voor de cultuur van de Anishinaabe First Nations. Het Visitor Centre bij Hattie Cove is een goed beginpunt van je bezoek aan Pukaskwa National Park. De parkrangers kunnen je goede tips geven voor je bezoek. In het bezoekerscentrum is onder meer aandacht voor de inheemse volken die in dit gebied wonen, onder wie de Ojibwe. De beste reistijd is tussen mei en half oktober.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Wandelingen

Bij de Hattie Cove Campground en Visitor Centre beginnen een aantal wandelingen, variërend van dertig minuten tot twee uur. De Boardwalk Beach Trail (1,2 km) brengt je langs Horseshoe Bay en door de duinen. Een aanrader voor de zonsondergang! Voor zonnebaden en zwemmen raden we je de Beach Trail (2 km) aan, een wandeling langs het strand, naar Middle Beach. Southern Headland Trail (2,2 km) is een wat ruigere trail, langs de kust van Lake Superior met zicht op Hattie Cove en een aantal andere natuurlijke baaien. Manito Miikana Trail, de 'Spirit Trail' (2 km), voert langs een rotsravijn en panoramische uitzichten op Lake Superior en de Pic River Dunes. Via de Bimose Kinoomagewnan Trail, die rond Half Way Lake loopt, zie je infoborden over inheemse wijsheden, de 'Seven Grandfather Teachings'. De trails zijn prima met elkaar te combineren, indien je een stuk langer wilt wandelen. Voor alle trails geldt: als je gaat wandelen, neem dan muggenspray mee.

Pukaskwa National Park Ontario

White River Suspension Bridge Trail

Ben je goed ter been en heb je de tijd? Dan moet je zeker de achttien kilometer lange wandeling maken naar de serie handbruggen boven een waterval: de White River Suspension Bridge Trail. De route voert je door diverse landschappen: van vlonders over moerassen tot strandjes bij Playter Harbour. Tot slot kom je aan bij de 23 meter hoge hangbrug over de krachtige Chigamiwinigum Falls.

Pukaskwa National Park Ontario

Varen

Aan weerszijden van Hattie Cove bestaat de kust uit wat hogere rotsen. Hierdoor is het water zelfs op winderige dagen erg rustig. Voor beginnende kanoërs, kajakkers en SUP-pers (stand up paddle board) een ideale plek om het water op te gaan. Materiaal is te huur bij de Kiosk bij Hattie Cove Campground.

Pukaskwa National Park Ontario
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan