Sulphur, Oklahoma

Sulphur Oklahoma Het stadje Sulphur ligt in het land van de Chickasaw Nation, een van de oorspronkelijke Native Americans volkeren. De stad ligt ten zuidoosten van Oklahoma City en dankt zijn naam aan het zwavelrijke water. Sulphur wordt gezien als de gateway naar Chickasaw National Recreation Area en wordt omgeven door minerale bronnen en groene natuur.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Chickasaw National Recreation Area

Chickasaw National Recreation Area is een nationaal recreatiegebied in de uitlopers van de Arbuckle Mountains aan de rand van het stadje Sulphur. Het recreatiegebied bestaat uit het samengevoegde The Platt National Park HIstoric District en Lake of the Arbuckels. Het is een waterrijk gebied met minerale bronnen, een groot meer en verschillende watervallen. Maak een mooie hike of ga het water op met een kano en neem een verfrissende duik.

Chickasaw National Recreation Area, Oklahoma

Chickasaw Cultural Center

Bezoek Chickasaw Cultural Center als je meer wilt weten over de Native Americans. Op een terrein van ruim 18 hectare vind je het culturele centrum van de Chickasaw Nation. Het bestaat uit ​​historische museumgebouwen met interactieve tentoonstellingen waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de Chickasaw. Je leert meer over de traditionele dans en zang en de specifieke Chickasaw-taal.

Chickasaw Cultural Center, Oklahoma

Turner Falls Park

Turner Falls is met zijn 23 meter een van de hoogste watervallen van Oklahoma. Maak een rondwandeling over de natuurpaden of verken de grotten van het park met een gids. Ook vind je in Turner Falls Park de ruïnes van een Collings Castle, een historische residentie uit de jaren dertig. Bij de kabbelende kreekjes en natuurlijke zwembaden kun je op warme zomerdagen heerlijk zwemmen.

Turner Falls park, Oklahoma

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan