Eigenrisicoverzekeringen camperhuur Amerika en Canada

Tioga Tours biedt via a.s.r. een eigenrisicoverzekering aan voor camperhuur in de VS en Canada. De verzekering heet: Verzekering voor Afkoop Eigen Risico - Ik kies zelf van a.s.r. met keuzedekking Amerika & Canada. Deze verzekering voegen wij niet standaard toe aan een offerte voor camperhuur, wel benoemen we de mogelijkheid. Laat het ons weten indien je deze verzekering wilt afsluiten.

Waarom een camperverzekering afsluiten?

Camperverhuurders in Amerika en Canada bieden cascoverzekeringen en/of verzekeringen voor bestuurdersaansprakelijkheid (SLI) aan bij de huur van een camper. Bij sommige camperverhuurders is de cascoverzekering een basisverzekering, bij andere verhuurders gaat het om een uitgebreide en hoge dekking. Bij alle cascoverzekeringen is een eigen risico van toepassing, soms wel $1.500 per gebeurtenis.

Om altijd voldoende verzekerd te zijn, adviseren wij de camperverzekering van a.s.r. bij ons af te sluiten.

De voordelen van een camperverzekering zijn:

  • Afkoop eigen risico
  • Dekking van een aantal door de verhuurder uitgesloten cascoschades, zoals schade aan banden en ruiten. Deze schades komen relatief veel voor
  • Aanvullende dekking voor bestuurdersaansprakelijkheid en rechtsbijstand, keuzedekking 'Amerika & Canada' genoemd. Deze keuzedekking is altijd inbegrepen.
  • De verzekering van a.s.r. is altijd goedkoper en vollediger dan de SLI-verzekering van de verhuurder (WA-verzekering).

Voor elke dekking geldt dat er maximumbedragen van toepassing zijn. Zie het linkje naar de voorwaarden hieronder voor alle vergoedingen.

asr logo

Verzekeringskaart

Wij kunnen de camperverzekering Afkoop eigen risico van a.s.r. voor je afsluiten als de te betalen premie niet meer bedraagt dan 200 euro per volwassene. Dit is volgens Europese wetgeving. Als het premiebedrag hoger is dan 200 euro per volwassene, dan kun je de verzekering afsluiten via een verzekeringskantoor. Dit komt bijvoorbeeld voor bij alleenreizenden of als twee personen een reis van 53 dagen of langer willen maken.

Wat betekenen al die termen?

  • WA: Wettelijke aansprakelijkheid. Soms is deze dekking inbegrepen bij de Amerikaanse verhuurder voor het wettelijk verplichte minimumbedrag of voor een hoger bedrag, bijvoorbeeld $ 1.000.000. Dit heet dan een SLI-verzekering (Supplemental Liability Insurance, zie ook hieronder). Mocht er geen dekking van $ 1.000.000 inbegrepen zijn, dan raden wij aan deze af te sluiten via ons.
  • CDW (Collision Damage Waiver): Vergelijkbaar met een cascoverzekering. De CDW-verzekering beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde voertuig tot een bepaald bedrag. Let op! het eigen risico per gebeurtenis kan dan nog steeds erg hoog zijn. Ook sluiten verhuurders bepaalde schades veelal uit, zoals schade aan banden en de voorruit. Dit verschilt per verhuurder. Je leest de voorwaarden op de pagina van de verhuurder, onder het kopje Verzekeringen (zijmenu).
  • SLI (Supplemental Liability Insurance): Dit is een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die jij met de camper aan anderen veroorzaakt. Het bedrag waarvoor je verzekert bent, wordt met deze verzekering verhoogd tot een bepaald maximumbedrag. Dit wordt ook wel bestuurdersaansprakelijkheid genoemd. In Canada ben je bij wet verzekerd tot $ 1.000.000.
  • VIP betekent niet altijd hetzelfde. Meestal geeft dit een combinatie van verzekeringen aan; een verzekering voor Vacation Interruption; een hogere dekking dan de standaard verzekering en/of een lager eigen risico. Raadpleeg de verzekeringsinfo op de pagina van de verhuurder voor de exacte voorwaarden.

Vragen over camperverzekeringen in Amerika & Canada?

Heb je vragen over camperverzekeringen of wil je de voorwaarden per e-mail ontvangen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan