Stedentrip Toronto

Een stedentrip naar Toronto staat garant voor vele culturele hoogtepunten. De diverse bouwstijlen en de multiculturele wijken geven deze stad een bijzonder karakter. Bezoek ook bezienswaardigheden als de CN Tower en het kasteel Casa Loma. Wij doen het al het regelwerk voor je: van voordelige vliegtickets en hotelovernachtingen tot excursies. Alleen het genieten moet je zelf doen. We adviseren je graag over leuke bezienswaardigheden in Torotno.

Praktische informatie

Vliegtickets

Je stedentrip naar Toronto begint met de vlucht. Je vliegt zonder overstap vanaf Amsterdam naar Toronto met Air Canada, KLM of Air Transat. Vanaf Brussel zijn rechtstreekse vluchten beschikbaar met Brussel Airlines. De vlucht naar Toronto duurt bijna acht uur. We zoeken voordelige vliegtickets voor je: soms is het goedkoper als je een dag eerder of later vertrekt. Ben je flexibel in je reistijden? Laat het ons dan weten!

vliegtickets Toronto

Hotels in Toronto

Een fijn hotel maakt je stedentrip compleet. In Toronto kun je kiezen uit verschillende hotels, van standaard hotels tot luxe accommodaties met vijf sterren. De prijs is vaak afhankelijk van de locatie: hoe dichter bij de bezienswaardigheden, hoe hoger de prijs. Laat ons weten waar je voorkeur naar uitgaat en we zoeken een hotel dat bij jouw wensen past.

hotels Toronto

Excursies Toronto

Om alle kanten van het veelzijdige Toronto te leren kennen, kun je een excursie doen. Zoef bijvoorbeeld tussen de moderne wolkenkrabbers en oude bouwwerken door op een Segway. Of ga naar het hoogste topje van de CN Tower voor een weergaloos uitzicht over de stad en Lake Ontario. Ook indrukwekkend is de Island Twilight Bicycle Tour, waarbij je met een ferry naar Toronto Islands gaat en na zonsondergang rondfietst voor fantastische uitzichten over de verlichte skyline van Toronto. Meer excursies

Excursies Toronto stedentrip

Stedentrip Toronto combineren?

Je kunt je bezoek aan Toronto eenvoudig combineren met een reis naar andere plekken in Canada. Breid je citytrip in Toronto bijvoorbeeld uit met een camper- of autoreis naar de Niagara Falls, de hoofdstad Ottawa of de Franstalige stad Québec. Je kunt je vakantie ook voortzetten in West-Canada of Amerika.

bezienswaardigheden Toronto'

Bezienswaardigheden Toronto

Hoogtepunten

Het letterlijke hoogtepunt van Toronto is de 553 meter hoge Canadian National (CN) Tower, die de skyline van de stad domineert. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kun je kilometers ver kijken en zelfs de Niagara Falls zien! Ware durfallen maken een wandeling over de EdgeWalk, op 356 meter hoogte! Direct naast de CN Tower ligt het Rogers Centre; 's werelds eerste stadion met een volledig beweegbaar dak. Hier vinden regelmatig sportwedstrijden en evenementen plaats. Wil je even weg van de stadse drukte? Bezoek dan Tommy Thompson Park, een kunstmatig schiereiland langs Lake Ontario. Je kunt wandelen of fietsen tussen duinen, weiden met wilde bloemen, moerassen, bossen en kiezelstranden.

stedentrip Toronto

Forten en kastelen

In Midtown Toronto staat een kasteel dat er zeer middeleeuws uitziet, maar dat stamt uit het begin van de twintigste eeuw. Sir Henry Pellatt, een steenrijke liefhebber van de mediëvistiek, liet dit gebouw met tientallen vertrekken, torentjes, geheime doorgangen en schitterende tuinen bouwen. Tussen mei en oktober kun je er binnenkijken. Voor de vroegste geschiedenis van Toronto bezoek je Fort York, waar je kunt wandelen langs oude gebouwen, kanonnen en tentoonstellingen. Rondleidingen en demonstraties brengen het fort tussen juli en augustus tot leven.

stedentrip Toronto

Musea

Het grootste museum van Canada is het Royal Ontario Museum in Toronto. Met een mix van klassieke en moderne bouwstijlen is het museum een kunstwerk op zich. Je kunt er tentoonstellingen over wereldculturen en natuurlijke geschiedenis bekijken; naast mummies uit het oude Egypte en eeuwenoude meteorieten bewonder je er ook gigantische skeletten van dinosauriërs. Voor kunst ga je naar de Art Gallery of Toronto, waar Canadese en Europese kunst (Picasso, Rembrandt, Van Gogh) verzameld zijn. Een museum met een zéér Canadees tintje is de Hockey Hall of Fame, waar je alles leert over de ontwikkeling van deze populaire sport en legendarische spelers en teams.

stedentrip Toronto

Prijzen

Prijs stedentrip Toronto

Op onze website staan geen prijzen. Dat komt omdat wij alle reizen aanpassen naar wens van de reiziger, iedere reis is dus uniek. De prijs voor jouw stedentrip in Toronto is onder andere afhankelijk van de periode waarin je wil reizen en het type hotel waarin je slaapt. Benieuwd wat je droomreis kost? Vraag dan een offerte aan, je krijgt binnen één werkdag een prijsvoorstel. Je krijgt een betrouwbaar beeld zonder kleine lettertjes en extra kosten.

Of:

Tioga Tours Zwolle
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan