Vraag offerte

  Cross Country Canada (van Halifax naar Vancouver)

Maak een onvergetelijke reis dwars door Canada van Halifax naar Vancouver. Je crost door de Canadese Atlantics en reist via bergen, meren en prairies, naar de overweldigende natuur van West-Canada. Je combineert nationale parken als Banff en Jasper met torenhoge watervallen met lieflijke eilanden als Prince Edward Island en bezoekt de bruisende stad Toronto. Een unieke route waar je het echte Canada leert kennen van de Indigenous People, maar ook de Franse invloeden in Oost-Canada ervaart.

VROEGBOEKKORTING 2024
Boek uiterlijk 30 maart je autorondreis met vertrek in 2024 en je betaalt geen boekingskosten.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 8008 kilometer / 4976 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Halifax

Je reis begint in Halifax. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Halifax is het culturele en economische hart van Nova Scotia en ligt aan een grote natuurlijke haven. Kenmerkend voor de haven zijn de Historic Properties: oude opslagplaatsen en werven die een belangrijke rol speelden in het bedrijvige zeeleven. Een stervormig verdedigingswerk op Citadel Hill beschermde de haven van Halifax in de achttiende eeuw. Aan de rand van de heuvels is de Old Town Clock niet te missen.

Halifax Nova Scotia

Dag 2. Halifax

Dat in de haven van Halifax in de twintigste eeuw veel immigranten arriveerden, wordt herdacht in het Canadian Museum of Immigration (op Pier 21). In Halifax wordt daarnaast aandacht besteed aan de Titanic-ramp. De stad stuurde in 1912 twee reddingsschepen naar het gebied waar het onzinkbare schip op een ijsschots voer. Veel Titanic-slachtoffers zijn begraven op Fairview Lawn Cemetery. In het Maritime Museum of the Atlantic vind je de belangrijkste collecties over deze scheepsramp en over de Halifax Explosion (1917).

Halifax Nova Scotia

Dag 3. Halifax - Charlottetown

Afstand: 330 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Via de 13 kilometer lange Confederation Bridge bereik je het sfeervolle Prince Edward Island. Charlottetown is de charmante hoofdstad van Prince Edward Island (PEI) en heeft een gezellige haven met restaurantjes. De stad was cruciaal voor de eenwording van Canada, veel gebouwen herinneren daar nog aan. Struin door de sfeervolle straten met hoge bomen en verken het centrum te voet. Bezienswaardigheden zijn het Province House en de Founders Hall. Beaconsfield Historic House is volgens velen het mooiste Victoriaanse landhuis van Canada, met prachtuitzicht vanaf de veranda.

Charlottetown bezienswaardigheden

Dag 4. Charlottetown - Fredericton

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Fredericton, de hoofdstad van New Brunswick, is een charmante en historische stad aan de oevers van de Saint John-rivier. Het vormt een belangrijk cultureel en artistiek centrum en er is van alles te beleven. De bezienswaardigheden van de oude binnenstad centreren zich met name rond het Historic Garrison District, waar je een groot park vindt, de City Hall en de wisseling van de wacht bij Guard House kunt bekijken. Daar vlakbij, in Downtown vind je het bezoekerscentrum en kun je deelnemen aan een Heritage Walking Tour. Ook het Old Government House is het bekijken waard.

Fredericton New Brunswick

Dag 5. Fredericton - Rivière-du-Loup

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Îles du Bas-Saint-Laurent, een eilandengroep in de rivier, vormt de bekendste attractie van Rivière-du-Loup. Je spot er regelmatig zeehonden, walvissen en witte dolfijnen. Je kunt ter plaatse een walvisexcursie boeken om de dieren dichterbij te bekijken vanaf een Zodiac. Bezoek ook Parc des Chutes, met een dertig meter hoge waterval, en het kleine Parc de la Croix, voor een schitterend uitzicht op Rivière-du-Loup en de rivier. Het nabijgelegen Lac-Témiscouata is een uitstekende plek om te wandelen, fietsen, zwemmen en kajakken.

Riviere-du-Loup Quebec

Dag 6. Rivière-du-Loup - Québec City

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Québec wordt omgeven door een historische stadsmuur, die het meest intact is in het westen van Vieux-Québec (het oude stadscentrum). Vieux-Québec bestaat uit Haute-Ville en Basse-Ville. Bekijk in Haute-Ville ook het Château Frontenac, een kasteelachtig hotel. Wandel over Terrasse Dufferin, een brede boulevard langs de St. Lawrence-rivier. Leuk en opvallend is La Citadelle, een stervormig bastion met een schitterend uitzicht over de stad.

Quebec city

Dag 7. Québec City

Het bekendste park in Québec City is Parc des Champs-de-Bataille. De veldslag die hier in 1759 plaatsvond, wordt herdacht in Musée du Fort. Leuk in Basse-Ville (de benedenstad) is Place-Royale, het oudste en meest Europees ogende stadsdeel. Leer meer hierover in Musée de la Place Royale. In Musée de la Civilisation krijg je een goede indruk van Québec City. Wandel ook zeker langs de restaurants, boetiekjes en kunstnijverheidszaken aan de Rue du Petit-Champlain.

Quebec City

Dag 8. Québec City - Ottawa

Afstand: 440 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Ottawa is het politieke hart van Canada. Het statige Parliament Hill, op de zuidoever van de Ottawa-rivier, is de thuishaven van de overheid. Bekijk hier de wisseling van de wacht, die elke morgen om 10:00 plaatsvindt. Parliament Hill ondergaat vanaf 2019 een tien jaar lange renovatie. Het Centre Blok met Peace Tower is al die tijd gesloten. Dwars door Ottawa stroomt het Rideau-kanaal, dat eindigt als dubbele waterval in Rideau Falls Park. Op het kanaal kun je 's zomers varen en 's winters schaatsen.

Ottawa Ontario

Dag 9. Ottawa - Algonquin Provincial Park

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Algonquin Provincial Park is het oudste en grootste park van Ontario. Op ruim 7.800 vierkante kilometer kun je genieten van beboste heuvels, moerassen, rivieren en duizenden meren. In Algonquin leven bevers, otters, vossen, wasberen en veel elanden. De toeristische Highway 60 voert je langs verschillende wandelroutes en leuke stopplaatsen, zoals Algonquin Art Centre, Algonquin Visitor Centre en Algonquin Logging Museum. Voor wandelingen en voorzieningen langs de weg heb je een permit nodig.

Algonquin Provincial Park

Dag 10. Algonquin Provincial Park

Algonquin dankt zijn naam aan de Algonquin-indianen die er ooit woonden. Wil je vanaf Highway 60 verder het park in, ga dan te voet of per boot. Langs de parkweg vind je diverse wandelroutes en meren met stranden waar je kano's kunt huren. In Algonquin leven naast elanden en ander wildlife ook wolven. Ze zijn vooral in de zomer goed te horen. De beste tijden om wildlife te spotten zijn ‘s morgens vroeg en ‘s avonds rond zonsondergang. Elanden zie je vooral in mei/juni.

Algonquin

Dag 11. Algonquin Provincial Park - Toronto

Afstand: 310 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en heeft fijne parken aan de waterkant. Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kun je kilometers ver kijken. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Toronto Ontario

Dag 12. Toronto

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals. Van een heel andere orde zijn het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto Kensington Market

Dag 13. Toronto - Bruce Peninsula National Park

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Bruce Peninsula is een groot schiereiland in Lake Huron. Het noordelijkste deel van het schiereiland wordt beschermd door het Bruce Peninsula National Park, dat bekendstaat om zijn ruige kliffen, (zee)grotten en eeuwenoude cederbomen. Aangezien het park omringd is door water en het meren bevat, is het een populaire locatie om te kajakken, varen, snorkelen en duiken.

Bruce Peninsula Ontario

Dag 14. Bruce Peninsula National Park › › Manitoulin Island

Afstand: 80 km / 50 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Dit traject bevat een ferry van Tobermory naar South Baymouth.

Manitoulin Island is een van de eilanden in Lake Huron, een van de vijf Great Lakes. De waterrijke natuur op Manitoulin Island is ongerept en de omgeving nodigt uit tot wandelen. Een populaire route is de Cup and Saucer Trail, die 18 kilometer ten westen van Little Current begint. Wandel door tot de top van de Cup & Saucer Bluff, dit is het hoogste punt van het eiland met een prachtig uitzicht over de Georgian Bay. De ferry van South Baymouth naar Tobermory vaart tussen mei en eind oktober elke dag. Ze hebben maar enkele afvaarten per dag. Zorg ervoor dat je deze ferry zelf ruim op tijd reserveert.

Manitoulin Island

Dag 15. Manitoulin Island

Manitoulin Island is het grootste eiland ter wereld dat in een binnenmeer ligt. Het eiland is vanuit het noorden van Ontario bereikbaar via Highway 6, kom je vanuit het zuiden? Neem dan de veerboot vanaf Tobermory. Geliefd op het natuurrijke Manitoulin Island zijn de Bridal Veil Falls, waar het water over een kalkstenen klif naar beneden stort. Ook leuk: Misery Bay Provincial Park (met vlakke rotsplaten en veel vogels) en een mooie vuurtoren.

Manitoulin Island

Dag 16. Manitoulin Island - Sault Ste. Marie

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Sault Ste. Marie, ook wel bekend als ‘The Soo’, is de oudste stad van Ontario. Het vormt samen met het gelijknamige Sault Sainte Marie in Michigan een tweelingstad. Een wandeling over de Waterfront Boardwalk langs de St. Mary's River is een mooie manier om je kennismaking met deze historische plaats te beginnen. De omgeving kun je verkennen door mee te gaan met de Agawa Canyon Train Tour.

Sault Ste. Marie

Dag 17. Sault Ste. Marie - Lake Superior Provincial Park

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Met een oppervlakte van ruim 80.000 vierkante meter is Lake Superior het grootste zoetwatermeer ter wereld. Ook staat dit meer bekend als onstuimig: talloze schepen vergingen op het meer en honderden zeemannen vonden hier hun zeemansgraf. Aan de noordelijke oever strekt zich een ongerepte kustlijn uit, die gevormd werd door gletsjers, vulkanen en aardbevingen. Het Lake Superior Provincial Park begint op zo’n 100 kilometer ten noordwesten van Sault Ste. Marie, de oudste stad van Ontario. Het natuurgebied beslaat een totale oppervlakte van zo’n 1600 km2 en blijft ondanks de recreatieve activiteiten die hier plaatsvinden mooi en robuust als altijd.

Lake Superior Provincial Park Ontario

Dag 18. Lake Superior Provincial Park

Het ruige landschap van het provinciale park is bosrijk met een mix van naald- en loofbomen. De overwegend rotsachtige kustlijn wordt onderbroken door zandstranden. In het park is een grote populatie elanden aanwezig. De beste tijd om deze elanden te bekijken zijn de maanden april, mei en juni. Andere grote dieren die in het park leven zijn de zwarte beer en de grijze wolf. Bezoek het Tourism Information Centre in Agawa Bay, te herkennen aan de grote stalen sculptuur van een Canadese gans. Interessant om te weten is dat ‘Wawa’ in de Ojibwetaal ‘wilde gans’ betekent. Bij dit centrum kun je kaarten voor wandel- en kanotochten verkrijgen.

Lake Superior Provincial Park, Ontario

Dag 19. Lake Superior Provincial Park - Thunder Bay

Afstand: 500 km / 310 mijl || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Aan Lake Superior ('s werelds grootste zoetwatermeer) ligt Thunder Bay. Deze plaats werd vernoemd naar de gelijknamige baai. Thunder Bay wordt omringd door mooie, bijzonder waterrijke natuur. Bezoek hiervoor bijvoorbeeld het Sleeping Giant Provincial Park (1 uur rijden). Ook op cultureel gebied heeft Thunder Bay veel te bieden, de populairste attractie is Fort William Historical Park, waar een historische handelspost uit 1815 is gereconstrueerd.

Thunder Bay Ontario

Dag 20. Thunder Bay - Dryden

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Dryden ligt in het waterrijke Kenora District en wordt omringd door de ongerepte natuur van Noordwest-Ontario, bestaande uit bos, zoetwatermeren en spectaculaire vergezichten. Het zal je niet verbazen dat in de omgeving van Dryden vooral natuurlijke bezienswaardigheden zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Aaron Provincial Park, Blue Lake Provincial Park, Lola Lake Provincial Park of Kinsmen Park. In de meeste parken voeren meren de boventoon. Je kunt er wandelen, kajakken en kanoën. Een niet te missen activiteit voor durfallen is een wandeling over de Suspension Bridge die de Wabigoon River overspant.

Dryden Ontario

Dag 21. Dryden - Winnipeg

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Winnipeg is de grootste stad van de provincie Manitoba, waar het tevens de hoofdstad van is. Winnipeg maakt deel uit van de zogenaamde Canadian Prairies, een groot prairiegebied in het westen van Canada. De stad heeft een divers cultureel aanbod en is opgedeeld in verschillende (multiculturele) wijken met elk een eigen karakter, zoals Corydon Avenue ('Little Italy') en The Forks (met een grote versmarkt). Wandel beslist ook langs het Legislative Building!

Winnipeg Manitoba

Dag 22. Winnipeg

Met bijna 700.000 inwoners is Winnipeg de achtste stad van Canada. Klimatologisch is het een stad van uitersten. Vrieskoude winters wisselen elkaar af met warme zomers met temperaturen tot zo'n 35 graden. Wat je zeker niet mag missen tijdens jouw trip naar Manitoba is de Canadian Museum of Human Rights. Gevestigd in een spectaculair, architectonisch gebouw is zowel de binnen- als buitenkant uiterst interessant. Tentoonstellingen met gevoelige onderwerpen zoals Apartheid en de Holocaust worden niet geschuwd. Ook heb je vanuit de lift een mooi uitzicht over de skyline van Winnipeg.

Winnipeg Manitoba

Dag 23. Winnipeg - Regina

Afstand: 570 km / 350 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Regina is de hoofdstad van Saskatchewan en is na Saskatoon de grootste stad van de provincie. Regina is het culturele en commerciële hart voor het zuiden van Saskatchewan en speelt op religieus gebied onder andere een belangrijke rol als bisdom van de rooms-katholieke kerk. Daarnaast is deze groene stad de thuisbasis van de Royal Canadian Mounted Police Academy en wordt het op sportief gebied vertegenwoordigd door de professionele footballers van de Saskatchewan Roughriders. Je kunt een bezoek brengen aan het Wascana Centre Park, het Royal Saskatchewan Museum of het Government House.

Regina Saskatchewan

Dag 24. Regina - Medicine Hat

Afstand: 470 km / 290 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

In en om Medicine Hat liggen meer dan honderd parken en evenzoveel kilometers aan wandelpaden. Ga terug in de tijd in Historic Clay District, de historische industriële wijk van Medicine Hat. Medicine Hat vormde eens het aardewerk-centrum van Canada; Medalta Potteries produceerde 75% van het Canadese aardewerk en is tegenwoordig een museum en keramiekstudio. Ook kun je in de oude ovens kijken en kunstenaars aan het werk zien.

Medicine Hat Alberta

Dag 25. Medicine Hat - Dinosaur Provincial Park

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Een van de dieren die menig persoon ontzag inboezemt, is de dinosauriër. De omvang van het dier en het feit dat hij uitgestorven is, stimuleert onze fantasie. Mensen die ernaar verlangen om te zien waar de dinosauriërs leefden, kunnen in het Dinosaur Provincial Park terecht. In dit park wordt de gedachte aan de dinosauriërs levend gehouden door een aanhoudende zoektocht naar fossielen.

Je overnacht in Brooks, op circa 40 km van het park

dinosaur provincial park alberta

Dag 26. Dinosaur Provincial Park - Calgary

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Calgary is een van de grootste steden van West-Canada. Het is de oostelijke toegangspoort tot de Rocky Mountains en de parken Banff en Jasper. De wolkenkrabbers in de skyline van Calgary vormen een mooi contrast met de achterliggende bergen. In Calgary is de sfeer van het wilde westen nog aanwezig. Erg leuk is de Calgary Stampede, een van de grootste rodeo-festivals van Canada.

Calgary Alberta

Dag 27. Calgary - Banff

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Andere bezienswaardigheden in de buurt van Banff Village zijn de Bow Falls, een kleine, mooie waterval, en het Hoodoos Viewpoint. Je ziet hier hoodoos; smalle rotsformaties die iets weghebben van stenen mensen. Een andere leuke bezienswaardigheid is het uitzicht in de bocht waar de Tunnel Mountain Drive in de Buffalo Street overgaat. Deze plek heet in de volksmond 'Surprise Corner'. Hier heb je een verrassend mooi uitzicht op het Fairmont Banff Springs Hotel. Het uit 1888 daterende kasteel was onderdeel van de luxueuze keten van resorts langs de historische Canadian Pacific Railway. Sindsdien hebben er vele koninklijke gasten en Hollywoodsterren overnacht.

Springs Hotel, Banff National Park

Dag 28. Banff

Bezoek in Banff National Park zeker de Johnston Canyon. Je kunt via een pad de loop van de onstuimige rivier volgen, waardoor je als het ware over de kloofbodem wandelt. Ga hier als het kan 's morgens vroeg naartoe - de parkeergelegenheid is beperkt. Dit geldt ook voor Moraine Lake, een ander absoluut hoogtepunt. Bij dit felblauwe gletsjermeer kun je goed wandelen, kanoën en fotograferen. Volg bijvoorbeeld de Rockpile Trail (500 m) naar de 'Twenty Dollar View', dit uitzicht stond op het Canadese twintig-dollarbiljet. Ook een populaire bezienswaardigheid is Lake Louise, de 'Jewel of the Rockies'.

Johnston Canyon, Banff National Park

Dag 29. Banff - Jasper

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je fotocamera draait overuren in Jasper National Park, het grootste park in de Canadese Rockies. Gletsjers, kristalheldere meren, watervallen, diepe kloven en dichte bossen vormen dit landschap. Het is een ideale leefomgeving voor herten, bevers, elanden, grizzlyberen en zwarte beren. Bezoek met een boot het eilandje Spirit Lake in het blauwe gletsjerwater van Maligne Lake. Maak een mooie wandeling door de beroemde Maligne Canyon. Via een pad met zes bruggen heb je steeds een ander uitzicht op de kloof en de Maligne-rivier. In het toeristische plaatsje Jasper zijn hotels, musea, winkels en restaurants.

Maligne Lake Alberta

Dag 30. Jasper

De Jasper SkyTram, gelegen aan Highway 93, richting de top van Whistlers Mountain is een prachtig uitstapje. Bij helder weer zie je hoe het groene landschap bezaaid is met blauwe meertjes. Op de top zijn diverse wandelroutes. Doorkruis Jasper National Park via de schilderachtige Icefields Parkway en stap onderweg uit voor een rit met de Ice Explorer over de Athabasca-gletsjer, bezoek de Glacier Skywalk en bekijk de waterval Athabasca Falls. Om per Ice Explorer naar de Athabasca-gletsjer te gaan en om de Glacier Skywalk te bezoeken, is het mogelijk bij ons een combiticket te boeken.

Jasper Alberta

Dag 31. Jasper - Wells Gray Provincial Park

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Wells Gray Provincial Park wordt ook wel ‘Waterfall Park’ genoemd. Dit is niet voor niets: er zijn maar liefst 250 watervallen, in alle soor­ten en maten. De bekendste zijn de Spahats Creek Falls, Dawson Falls en Helmcken Falls, die je allemaal gemakkelijk kunt bereiken via de Clearwater Valley Road. Misschien past de Blue River Safari ook in je programma. Deze riviersafari vertrekt in Blue River, gelegen tussen Wells Gray en Jasper. Per boot ga je op zoek naar beren. Reserveren is aanbevolen en kan via ons.

Wells Gray Provincial Park British Columbia

Dag 32. Wells Gray Provincial Park - Kamloops

Afstand: 160 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Kamloops is een levendige stad in het hart van British Columbia. Bij Kamloops ligt het Secwepemc Museum met veel erfgoed van de inheemse bevolking. In het bijbehorende Heritage Park liggen overblijfselen van een oud Secwepemc-dorp. Een leuke attractie voor kinderen is het BC Wildlife Park, met meer dan 70 verschillende diersoorten als grizzlyberen, poema’s en wolven. In Kamloops zijn het hele jaar door grote sporttoernooien en culturele evenementen.

Kamloops British Columbia

Dag 33. Kamloops - Whistler

Afstand: 300 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het gezellige stadje Whistler heeft een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika: Whistler-Blackcomb. Het hele jaar door brengt de gondel je naar de bergtop van Whistler Mountain. Het is een leuke ervaring om vervolgens met de Peak-2-Peak Gondola naar de top van de Blackcomb Mountain te gaan. Ook kun je met de Sea to Sky Gondola genieten van schitterende uitzichten en een wandeling maken over een suspension bridge. Je kunt in en om Whistler goed hiken en fietsen. Als je wil uitrusten van de zware inspanning, kan dat in een van de spa's. In de vele meertjes rondom Whistler kun je zwemmen en varen.

Whistler British Columbia

Dag 34. Whistler

Whistler is de uitgelezen plaats voor excursies. Je kunt er prachtig mountainbiken. Durfallen zonder hoogtevrees kunnen het Zipline Adventure aangaan en met een kabelbaan door de vallei tussen Whistler en Blackcomb Mountains zoeven. In het gebergte leven zwarte beren, waar je met een 4x4-tocht naar op zoek kunt. De spectaculairste excursie is een gletsjertocht per watervliegtuig naar Garibaldi Provincial Park.

Whistler British Columbia

Dag 35. Whistler › › Sechelt

Afstand: 160 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Dit traject bevat een ferry van Horseshoe Bay naar Langdale.

Sechelt ligt halverwege de 80 kilometer lange Sunshine Coast van British Columbia, waar groene bergen en rotspartijen tot aan de Grote Oceaan reiken. Je kunt er fantastisch kajakken en kanoën in één van de baaien. Met een beetje geluk zie je tijdens een boottocht of wandeling over de Sunshine Coast Trail dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen.

Sechelt, Sunshine Coast, British Columbia

Dag 36. Sechelt › › Powell River

Afstand: 110 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Dit traject bevat een ferry van Earls Cove naar Saltery Bay.

In het relatief warme water van Powell River is het prima kajakken en kanoën. Langs de kuststrook vind je prachtige baaien en inhammen. Met wat geluk zie je dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen tijdens een boottocht bij Desolation Sound of Copeland Islands. Ook Savary Island is met zijn witte zandstranden een mooie locatie om per (veer)boot te bezoeken. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op trails als Haywire Bluff en Little Sliammon Lake, beide onderdeel van de Sunshine Coast Trail (180 km).

Powell River

Dag 37. Powell River › › Campbell River

Afstand: 90 km / 50 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Dit traject bevat een ferry van Powell River naar Comox.

Veel bezoekers maken in Campbell River een wildlife-excursie, want er is veel te zien! Met een tour (meestal per boot) speur je naar onder andere orka's, dolfijnen en beren, die leven in de Johnston Strait en rondom de Discovery Islands. Het Campbell River Museum is een bezoek waard als je wat meer over de historie van de indianen en Campbell River wilt weten.

Campbell River British Columbia

Dag 38. Campbell River

Vanuit Campbell River kun je ook naar het nabijgelegen Elk Falls Provincial Park. Binnen een kwartier sta je bij de indrukwekkende 25 meter hoge Elk-waterval. Een populaire wandelroute is de Canyon View Trail. De route bevat een hangbrug over de Campbell-rivier. In de herfstmaanden, tijdens de zalmtrek, kun je op afspraak een tour regelen over de Quinsam River Salmon Hatchery.

Campbell River Elk Falls

Dag 39. Campbell River - Ucluelet

Afstand: 250 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het plaatsje Ucluelet, in de volksmond ‘Ukee’, ligt aan de westkust van Vancouver Island en wordt omringd door zandstranden, rotskus­ten, regenwouden en afgelegen baaien. Wandelaars kunnen de prachtige natuur verkennen via (een deel van) de Wild Paci­fic Trail. Deze vrij vlakke route van veertien kilometer is in stukken op te delen en voert je langs de prachtige kust rond Ucluelet en door oerbossen. Bezoek vanuit Ucluelet ook het nationale park Pacific Rim, met zandstrand Long Beach.

Ucluelet British Columbia

Dag 40. Ucluelet - Victoria

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het charmante Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en heeft een Engelse uitstraling. Het claimt zelfs Engelser te zijn dan Engeland. Zo rijden er rode dubbeldekkers rond, zijn veel huizen in tudorstijl gebouwd en vind je er verzorgde tuinen die de stad de bijnaam ‘City of Gardens’ hebben bezorgd. De Butchart Gardens, met planten en dieren van over de hele wereld, is er een voorbeeld van.

Victoria British Columbia

Dag 41. Victoria › › Vancouver

Afstand: 110 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Dit traject bevat een ferry van Swartz Bay naar Tsawwassen.

De stad Vancouver bestaat uit verschillende wijken. In Chinatown, ook wel 'Hongcouver' genoemd, vind je musea, Chinese tuinen en culturele bezienswaardigheden. In het historische Gastown zijn overblijfselen uit de pionierstijd en hoogtijdagen van de Canadian Pacific Railway. Granville Island is een schiereiland midden in Vancouver. Aan het water liggen restaurantjes, theaters, galerijen, boetiekjes, cafés en Granville Public Market: een grote markt met verse etenswaren.

Vancouver British Columbia

Dag 42. Vancouver

Aan de rand van Vancouver ligt Stanley Park, dat omringd wordt door water. Het is een belangrijke recreatieplaats voor locals en toeristen dankzij zijn de fiets- en wandelpaden. Indrukwekkend is de Seawall, een zeedijk met aan de ene kant vergezichten over de zee en op de skyline en aan de andere kant het dichte regenwoud. Beroemd zijn de negen totempalen bij Brockton Point. Bezoek in North Vancouver de Capilano Suspension Bridge, een hoge en lange hangbrug over een kolkende rivier.

Vancouver British Columbia

Dag 43. Vancouver

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Vancouver, Capilano Suspension Bridge is een van de beroemdste bezienswaardigheden

Dag 44. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 8008 kilometer / 4976 mijl
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan