Vraag offerte

  Southwest Unknown

Dit is een reis voor repeaters: de bekende en beroemde bezienswaardigheden in West-Amerika heb je al eens gezien, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken. Deze camperreis leidt je langs de onbekendere nationale parken en staatsparken. Vermijd de grote drukte bij de bekende toeristische trekpleisters en geniet van wat de natuur in dit deel van Amerika nog meer te bieden heeft. Een hernieuwde kennismaking met het zuidwesten van Amerika!

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 5056 kilometer / 3142 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Phoenix

Je reis begint in Phoenix.

Phoenix, de hoofdstad van Arizona, behoort tot de grootste en snelst groeiende steden van de Verenigde Staten. De stad heeft een rijke geschiedenis en veel culturele voorzieningen. Waan jezelf in de vroeg-twintigste eeuw in Historic Heritage Square, het oude stadsdeel. In het Heard Museum kun je meer dan 30.000 historische kunstvoorwerpen van de indianen bezichtigen. Andere musea zijn het Phoenix Art Museum en het Arizona Mining and Mineral Museum.

Phoenix Arizona

Dag 2. Phoenix - Saguaro National Park

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Phoenix en vervolgt je weg naar Saguaro National Park.

Saguaro National Park dankt zijn naam aan de Saguaro-reuzencactus. Hoewel het park grotendeels in de Sonora-woestijn ligt, herbergt het een grote variatie aan grond-, plant- en diersoorten zoals gieren en de prairiehaas. Het park bevat ongeveer 250 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. De grootste Saguaro's zie je vanaf de Cactus Forest Drive.

Saguaro National Park

Dag 3. Saguaro National Park

Je bent wellicht nog niet uitgekeken in het Saguaro National Park, maar overweeg zeker om een aantal andere parken in het zuiden van Arizona te bekijken. Een aantal suggesties zijn Catalina State Park, gelegen aan de uitlopers van Santa Catalina Mountains en ook bekend vanwege saguaro-cactussen en woestijnplanten. Bekijk 's werelds langste stalactieten in de grotten van Kartncher Caverns State Park. Deze grotten bieden een thuis aan een grote groep vleermuizen. Of waan je terug in de tijd in Tubac Presidio State Historic Park. Een andere leuke dagbesteding is de stad Tucson. Deze stad kent een aantal historische buurten met prachtig gekleurden huizen, maar ook een van de grootste luchtvaartmusea ter wereld, het Pima Air & Space Museum.

SaquaroNP

Dag 4. Saguaro National Park - Sedona

Afstand: 400 km / 250 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Op je route naar Sedona kun je ervoor kiezen via Lost Dutchman State Park en Tonto Natural Bridge State Park te rijden. Ook Fort Verde State Historic Park ligt op je route vandaag. Het historische staatspark geeft een kijkje in het leven van lang vervlogen tijden met gebouwen en gebruiksvoorwerpen uit de negentiende eeuw. Sedona, is een sfeervol kunstenaarsstadje dat wordt omringd door rode rotsformaties. Enkele bezienswaardigheden zijn de Chapel of the Holy Cross, een rooms-katholieke kapel die uit de rotsen verrijst, en Cathedral Rock. Je hebt een prachtig uitzicht op Cathedral Rock vanaf Red Rock Crossing, vooral rond zonsondergang. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in het Slide Rock State Park, waar een natuurlijke glijbaan is uitgesleten in de platte rotsen. Ook zijn er watervalletjes en stroomversnellingen.

Sedona

Dag 5. Sedona

Net boven Slide Rock State Park in Sedona ligt het recreatiegebied Call of the Canyon. Hier start de West Fork Trail, een van de mooiste wandelroutes van Arizona! De route voert door een kloof van de Oak Creek (Oak Creek Canyon) en is in totaal bijna tien kilometer lang. Het deel van de Oak Creek dat door Red Rock State Park stroomt, is prachtig en schaduwrijk. Vanuit het bezoekerscentrum worden activiteiten en evenementen georganiseerd, hier kun je ook informeren naar andere wandelroutes.

Sedona Arizona

Dag 6. Sedona - Canyon de Chelly

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Bezoek onderweg naar Canyon de Chelly het Walnut Canyon National Monument. Een prachtig park met een pittige klim naar een adembenemend uitzichtpunt. De wandeling is hoog en smal. Zeer de moeite waard, maar niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees. Kleurrijke kloven, oude ruïnes en indianen, dat is Canyon de Chelly National Monument in een notendop. Navajo-indianen beheren dit Navajo Tribal Trust Land in samenwerking met de National Park Service, een situatie die uniek is in Amerika. Er wonen nog steeds Navajo-families in Canyon de Chelly. Hun traditionele woningen (hogáns) zijn te zien vanaf de kloofranden.

Canyon de Chelly

Dag 7. Canyon de Chelly - Natural Bridges Natural Monument

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In het zuidoosten van de staat Utah ligt het Natural Bridges National Monument, een van de oudste monumenten in de Verenigde Staten. In het park liggen drie natuurlijke bruggen die door zijtakken van de Colorado-rivier gevormd zijn. De grootste bezienswaardigheid is de Sipapu-brug: de op één na grootste natuurlijke brug ter wereld. Binnen de parkgrenzen bevinden zich ook de Armstrong Canyon en de White Canyon. Je kunt het park per auto bezoeken en de bruggen bezichtigen vanaf diverse uitkijkpunten. Voor sportievelingen is het ook mogelijk om de bruggen geheel te voet te ontdekken. Breng ook een bezoek aan het nabij gelegen Goosenecks State Park en Valley of the Gods. Laatstgenoemde is in verband met de onverharde wegen alleen per georganiseerde excursie te bezoeken.

Owachomo Bridge, Natural bridges national monument Utah

Dag 8. Natural Bridges National Monument - Goblin Valley State Park

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Dit kleine staatspark staat vol kleine rotsfiguren die lijken op goblins; kwaadaardige kabouters. Het leuke aan Goblin Valley is dat je dwars door het gebied met de ontelbare rotsmannetjes heen mag wandelen. Hoewel de meeste toeristen alleen het begin van de vallei verkennen, staan de mooiste 'goblins' in het achtergelegen gedeelte. Het mooiste moment van de dag om Goblin Valley State Park te bezoeken, is in de ochtend of laat in de middag; de lichtinval in combinatie met de rode rotsfiguurtjes is erg bijzonder. Op onbewolkte avonden zie je door de geringe luchtvervuiling een prachtige sterrenhemel. In de directe omgeving bevinden zich Dead Horse Point State Park en Little Wild Horse Canyon. Beide zeker een bezoek waard.

Goblin Valley State Park in Utah

Dag 9. Goblin Valley - Kodachrome Basin State Park

Afstand: 300 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Kodachrome Basin State Park is bezienswaardig dankzij haar rotspilaren, die soms vijftig meter hoog zijn en wit, beige, roze, geel en/of rood gekleurd zijn. Samen met de (vaak) helderblauwe lucht, vormen ze een prachtig plaatje. Vooral tijdens zonsondergang. Je verkent Kodachrome het beste te voet of per mountainbike, een aanrader is de Panorama Trail. Omdat in Kodachrome haast geen lichtvervuiling is, is het een goede locatie voor sterren kijken. Andere parken en bezienswaardigheden die op je route of op korte afstand liggen en een bezoek waard zijn: de kleurrijke heuvels van Bentonite Hills, Cathedral Valley bekend vanwege de rode monolieten en het Fremont Indian State Park met haar rotstekeningen.

Kodachrome Basin State Park

Dag 10. Kodachrome Basin State Park - Kanab

Afstand: 150 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Kanab wordt ook wel 'Little Hollywood' genoemd vanwege de vele westernfilms en -series die in de nabije omgeving zijn opgenomen. In Frontier Movie Town zijn originele filmsets tentoongesteld. Op circa een half uur rijden ligt het Coral Pink Sand Dunes State Park. Rond zonsondergang kun je hier schitterende foto's maken. Andere parken en bezienswaardigheden die op je route of op korte afstand van Kanab liggen zijn: Cedar Breaks National Monument en Red Cliffs National Conservation Area. Of maak een bijzondere wandeling in Belly of the Dragon, Red Hollow Canyon of tussen de pilaren van Toadstool Hoodoos.

Kanab Coral Pink Sand Dunes State Park

Dag 11. Kanab - Snow Canyon State Park

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Weg van de drukte van Zion en Las Vegas, ligt vlak bij St. George in Utah het bijzondere staatspark Snow Canyon State Park. Bezoek dit park voor de mooie wandelingen langs de bijzondere rode en witte rotsformaties. De rotsen hebben er een opvallende rode kleur door een hoog ijzeroxidegehalte. Het is mogelijk om te mountainbiken, wandelen of paardrijden in dit gebied. Daarnaast vind je hier bijzondere zwarte lavatunnels en andere overblijfselen van vulkaanuitbarstingen uit een ver verleden. Bij de ingangen van het park kun je een folder ophalen waarop de wandelingen staan uitgelegd. Bekijk het stuwmeer in Sand Hollow State Park wat op je route ligt voordat je naar Snow Canyon State Park rijdt.

Snow Canyon State Park

Dag 12. Snow Canyon State Park

Een bezienswaardigheid die je vandaag zou kunnen bezoeken, is het Valley of Fire State Park. Het park is vrij onbekend bij het grote publiek, maar doet qua schoonheid niet onder voor de grote, drukbezochte nationale parken in Utah. Via een schilderachtige weg rijd je door een landschap met vuurrode rotsen. Ze hebben tot de verbeelding sprekende namen als Beehive (bijenkorf) en Elephant Rock (olifantenrots). De mooiste bezienswaardigheid in Valley of Fire is waarschijnlijk de Fire Wave - niet te verwarren met zijn grotere broer 'The Wave', die alleen met een speciale vergunning te bezoeken is. De Fire Wave is een spectaculaire vuurrode golfvorm.

Valley of Fire

Dag 13. Snow Canyon State Park - Great Basin National Park

Afstand: 370 km / 230 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Op de route naar Great Basin National Park bevinden zich meerdere mooie staatsparken. Het Cathedral Gorge State Park is een lange smalle vallei van kleiaarde. De bijzondere vormen in de vallei doen denken aan de ornamenten in een kathedraal en daar dankt het park zijn naam aan. Het populairste deel van het park is de Caves Area. Echo Canyon State Park en Spring Valley State Park zijn perfecte locaties om te wandelen, fietsen, zwemmen of kanoën. Great Basin National Park is een desolaat woestijngebied in de schaduw van de 3.981 meter hoge Wheeler Peak. Het best bereikbare deel van het park is de noordelijke regio. Hier loopt de verharde Wheeler Peak Scenic Drive met daaraan verschillende uitkijkpunten en beginpunten van wandelroutes. Let op: voertuigen langer dan 24 feet mogen niet verder rijden dan de Upper Lehman Creek Campground (mile marker 3).

Great Basin Nevada

Dag 14. Great Basin National Park - Eureka

Afstand: 250 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het voormalige mijnwerkersplaatsje Eureka is gelegen aan de "Loneliest Road' van Amerika. Zelf noemt ze zich het vriendelijkste plaatsje aan de route. Je vindt er een aantal mooie, historische gebouwen. Liefhebbers van spookstadjes kunnen hun hart ophalen in Ruby Hill en Hamilton. Verder is het mogelijk een bezoek te brengen aan de bijenkorfvormige houtskoolovens in Ward Charcoal Ovens State Historic Park. Deze werden in de tweede helft van de negentiende eeuw gebouwd. Ze zijn bewaard gebleven uit historische overweging en vrij toegankelijk. In de droge woestijn is het recreatiegebied van Cave Lake State Park met diverse watersportmogelijkheden erg aantrekkelijk.

Eureka Nevada

Dag 15. Eureka - Lake Tahoe

Afstand: 440 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Lake Tahoe is een zoetwatermeer op de grens van Californië en Nevada. Het wordt omringd door bergen en (staats)parken. Je kunt Lake Tahoe te voet of per fiets verkennen, maar ook via Lake Tahoe Scenic Byway. Deze autoroute voert je langs de oever naar uitzichtpunten en Lake Tahoe - Nevada State Park. Sand Harbor is een hoogtepunt, met helder water, parelwitte stranden en rotsachtige inhammen.

Sand Harbor Lake Tahoe

Dag 16. Lake Tahoe - San Francisco

Afstand: 300 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Als je de drukte van San Francisco wilt vermijden, bezoek dan een van de staatsparken in de omgeving. Vanuit Mount Tamalpais State Park heb je een mooi uitzicht over de baai van San Francisco en de Grote Oceaan. Het park beschikt over veel watervallen, redwoodbomen en grasland. Het park is een geliefde plek voor wandelaars, fietsers en ruiters. Angel Island State Park ligt in de baai van San Francisco. In de negentiende en twintigste eeuw kwamen Aziatische immigranten aan bij dit eiland, waarbij ze soms maandenlang in het immigratiekamp werden vastgehouden voordat ze verder konden trekken. De natuur en de uitzichten op San Francisco zijn prachtig. Bekijk verder de enorme bomen in Muir Woods National Monument of neem de lange kronkelende weg naar de top van Mount Diablo in het gelijknamige staatspark voor een mooi uitzicht.

Cable car

Dag 17. San Francisco - Pinnacles National Park

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Onderweg naar Pinnacles National Park liggen meerdere staatsparken. Bekijk de vuurtoren en de ruige kust bij Pigeon Point State Historic Park. Wandel tussen de immens hoge redwoodbomen in Big Basin Redwoods State Park of bekijk de grote kolonie zeeolifanten in Año Nuevo State Park. Het grootste staatspark van Noord Californië, Henry W. Coe State Park, biedt een gevarieerde en ruige natuur en veel wandelmogelijkheden. Pinnacles heeft bijzonder gevormde grotten, smalle ravijnen en puntige rotsformaties. Het park is door de rotsformaties verdeeld in een oost- en westkant; er is geen doorgaande weg. Je parkeert dus aan de oost- óf westkant.

Pinnacles National Park, Californie

Dag 18. Pinnacles National Park - Morro Bay

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Aan de Pacifische kust ligt een aantal prachtige, door rotsen omgeven baaien. Bij Morro Bay ligt zelfs een grote rots midden in de baai. Geniet van het uitzicht vanaf het strand of huur een kajak en vaar om Morro Rock heen. Op je route naar Morro Bay zijn er diverse mogelijkheden om te stoppen. Bijvoorbeeld aan de rotsachtige kust van Asilomar State Beach waar je schelp- en schaaldieren kunt zoeken. Je hebt hier verder kans zeeleeuwen, zeeotters, dolfijnen of walvissen te zien. Point Lobos State Natural Reserve is een rustig park langs de kust met een grote diversiteit aan flora en fauna en meerdere wandelpaden. Een aantal andere aanraders zijn de volgende staatsparken: Garapatta, Andrew Molera, Julia Pfeifer Burns en Pfeiffer Big Sur.

Morro Bay, Morro Rock

Dag 19. Morro Bay - Santa Barbara

Afstand: 170 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Bezoek vooral het Montaña de Oro State Park voor je doorrijdt naar Santa Barbara. Dit prachtige staatspark aan zee telt ruige kliffen, afgelegen zandstranden, waterstromen, steile ravijnen en de 410 meter hoge Valencia Peak. Deze afwisselende natuur ontstond door vulkanische activiteit. Het bekendste strand is Spooner's Cove; een zandstrand met grote rotsen. De naam van het park 'Bergen van goud', is afgeleid van de goudkleurige bloemen die er in het voorjaar bloeien. De zonnige stad Santa Barbara ligt aan Pacific Coast Highway en wordt ook wel de 'Rivièra van Amerika' genoemd. Bezienswaardig is Mission Santa Barbara, een historisch monument dat nog altijd als kerk dienstdoet. Duik je liever het verleden in? Bezoek dan fort El Presidio in Santa Barbara State Historic Park.

Santa Barbara, Californië

Dag 20. Santa Barbara - Big Bear Lake

Afstand: 300 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Big Bear Lake ligt in Californië, in een bergachtige, groene omgeving ten oosten van San Bernardino. Dit kleine stadje ligt in een vallei aan de zuidzijde van het Big Bear Lake en is omgeven door het San Bernardino National Forest. Het meer is geliefd als recreatiegebied en in de winter kun je hier zelfs skiën.

Big Bear Lake Californie

Dag 21. Big Bear Lake - Anza-Borrego Desert State Park

Afstand: 280 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Anza Borrego Desert State Park bestaat uit een uitgestrekt woestijnlandschap vol cactussen en wilde bloemen tegen een achtergrond van donkere bergen. Het grootste staatspark in het zuidwesten van Amerika heeft een ruig landschap met grote hoogteverschillen en is ontstaan door de kracht van erosie op de omhoog gestuwde bergen. Omdat het park komvormig is, kan de temperatuur in de zomer behoorlijk oplopen. Met wat geluk spot je renkoekoeken (roadrunner), steenarenden of dikhoornschapen.

Anza-Borrego Desert State Park, Californië

Dag 22. Anza-Borrego Desert State Park - Yuma

Afstand: 220 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je levert 's ochtends de camper in.

De beroemdste bezienswaardigheid in Yuma is de beruchte Yuma Territorial Prison, waar je een kijkje kunt nemen in de primitieve cellen. Yuma werd bekend als 'Yuma Crossing', vanwege haar strategische locatie voor de oversteek van de Colorado-rivier. De eerste stoomtrein die ooit Arizona binnenreed, wordt herdacht op Pivot Point Plaza. Het park wordt via fijne wandelpaden langs de rivier verbonden met andere parken.

Yuma St. Thomas Mission

Dag 23. Yuma - Phoenix

Afstand: 300 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het in 1900 geopende Arizona State Capitol herbergde tot 1960 het parlement van Arizona. Als je een rondleiding volgt, zie je de oorspronkelijke kamers en vergaderzalen. De uitgebreide fotocollectie geeft de geschiedenis van Phoenix weer. Een ander bijzonder gebouw is Mystery Castle. Het gebouw is vervaardigd uit afgedankte materialen, waaronder autobanden.

Arizona State Capitol Phoenix

Dag 24. Phoenix

Je reist terug naar huis.

Phoenix Arizona

Dag 25. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 5056 kilometer / 3142 mijl
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan