Vraag offerte

  Alaska Adventure

Deze camperreis door Alaska brengt je naar bergen, gletsjers, bossen en rivieren.. Je kijkt je ogen uit in Denali National Park, maakt een cruise over de Prince William Sound of door de Kenai Fjords en gaat op zoek naar beren in Homer. 'It is often said that there are no more frontiers to explore. Alaska is the great exception.’ Deze camperreis toont je alle hoogtepunten van Alaska.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Anchorage

Je reis begint in Anchorage.

Anchorage betekent 'ankerplaats': een toepasselijke naam voor de stad waarin bijna de helft van alle Alaskanen woont. Je maakt op een leuke manier kennis met het centrum van Anchorage via de korte en levendige Coastal Trail. Liefhebbers van luchtvaart kunnen in Anchorage het Alaska Aviation Heritage Museum bezoeken voor historische vliegtuigen en helikopters, een grote restauratiehangar, vliegsimulators en een Hall of Fame. Ook Point Woronzof Park, waar de vliegmobielen laag over je hoofd razen, is een aanrader.

Anchorage bezienswaardigheden

Dag 2. Anchorage

Je haalt 's middags de camper op in Anchorage.

Voor een kijkje in de rijke geschiedenis van Alaska bezoek je het grote Anchorage Museum of het Alaska Native Heritage Center. Wil je wildlife zien? Ga dan vanaf het bezoekerscentrum in downtown Anchorage naar de Alaska Zoo, in de zomer vertrekt er een gratis bus. Voor een kennismaking met de stadsparken van Anchorage, kun je fietsen over de Tony Knowles Coastal Trail (18 km), die uitzicht biedt op de Alaska Range en langs verschillende stadsparken loopt.

Anchorage bezienswaardigheden

Dag 3. Anchorage - Denali National Park

Afstand: 380 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Denali National Park draait om Mount Denali (voorheen McKinley), met 6.190 meter de hoogste berg van Noord-Amerika. De 150 kilometer lange Denali Park Road geldt als een van de allermooiste wegen van Alaska. Aan de parkweg liggen mooie uitkijkpunten en wandelroutes. Al na 14 kilometer zie je Mount Denali liggen. Bezoek zeker de populaire Savage River en Polychrome Overlook, waar je een caleidoscopisch uitzicht hebt over de vulkanische rotsen, beekjes, bergen en gletsjers die dit landschap uniek maken. De Park Road is grotendeels alleen per shuttle- of tourbus te bereizen. De tourbus kunnen wij voor je reserveren. Trek twee dagen uit voor Denali National Park.

LET OP! In 2024 is de Park Road slechts open tot aan Mile 43 in verband met een aardverschuiving

Excursie-tip: Flightseeing

Een van de gaafste manieren om Denali National Park te verkennen, is per vliegtuigje of helikopter. Je zweeft rond Mount Denali en wil voortdurend je neus tegen het raampje drukken om niets van het adembenemende uitzicht te missen.

Denali National Park, Mount Denali

Dag 4. Denali National Park

De shuttlebussen rijden verschillende routes: naar Toklat River, Eielson Visitor Center, Wonder Lake of Kantishna. Toklat River is de dichtstbijzijnde halte en is ideale bestemming voor liefhebbers van wandelen. Rijd je verder via bergpassen en toendra's, dan bereik je het fraai spiegelende bergmeer Wonder Lake. Hier is Reflection Pond is een populair fotopunt. Eielson Visitor Center is een leerzame plek mét mooi uitzicht op Mount Denali. De Park Road eindigt bij Kantishna, waar enkele overblijfselen herinneren aan het mijnverleden.

Excursie-tip: Raften Nenana River

Maak een fotogenieke rafttour over Nenana River, bij de ingang van Denali National Park! Je kunt kiezen uit een relaxte tour waarbij de gids al het werk doet en je achterover kunt leunen om elanden, berggeiten, kariboes en beren te zien. Er is ook een rafttour mogelijk waarbij je stoere stroomversnellingen af gaat en als team moet samenwerken.

Denali National Park, Alaska

Dag 5. Denali National Park - Fairbanks

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Fairbanks is de toegangspoort tot het binnenland van Alaska. Hier, aan de voet van Mount Denali, kun je fabelachtige flightseeing-excursies doen over de besneeuwde bergpieken. Ook leuk is een bezoek aan Pioneer Park: een groot stadspark vol musea en attracties die het verleden van Alaska doen herleven. Ook gaaf is het University of Alaska Museum of the North. De grootste attractie van Fairbanks is het noorderlicht; een natuurspektakel dat iedere winter de nachthemel kleurt. In de zomer wordt het in Fairbanks nauwelijks donker en zie je het noorderlicht niet.

Excursie-tip: Chena Hot Springs

Een leuke excursie vanuit Fairbanks is Chena Hot Springs Resort. Je neemt een kijkje in het Ice Museum en kunt daarna opladen en ontspannen in de vele mineraalbaden, van een buitenzwembad of hot tub tot een binnenbad met bubbels.

Fairbanks Alaska

Dag 6. Fairbanks - Paxson

Afstand: 280 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Paxson is een kleine plaats in het noordoosten van de Amerikaanse staat Alaska. Het wordt voornamelijk bezocht door reizigers die de indrukwekkende Denali Highway willen rijden richting Cantwell (wegnummer 8) of reizigers op weg tussen Fairbanks en Wrangell-St. Elias. Onder de permanente bewoners van Paxson zijn veel eigenaars van sledehonden. Paxson is populair onder vissers dankzij Paxson Lake, waarin veel forellen en zalmen rondzwemmen.

Paxson, Alaska

Dag 7. Paxson - Chitina

Afstand: 220 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Chitina is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Wrangell-St. Elias National Park - waar de bergketens Wrangell, St. Elias en Chugach samenkomen en de meeste gletsjers van Noord-Amerika liggen. Midden in het park ligt Kennecott, een voormalige mijnplaats met een schitterend erfgoed. Bezoek vandaag ieder geval alvast het Chitina Ranger Station voor alles wat je wilt weten over het nationale park. En tel in Chitina eens hoeveel geschilderde spoken je kunt vinden op de gebouwen. Ook leuk is de Liberty Falls Trail in de gelijknamige State Recreation Site - een kwartier rijden ten noordwesten van Chitina. De wandeling naar de waterval en terug is 5,5 kilometer.

Wrangell-St Elias National Park

Dag 8. Chitina

De meeste bezoekers komen naar Chitina om de air taxi te nemen naar Wrangell-St. Elias National Park. Het verlaten mijnstadje Kennicott en de Root Glacier zijn daar de grote attracties. De meeste camperverhuurders staan het niet toe de onverharde en hobbelige McCarthy Road te nemen vanuit Chitina naar Wrangell-St. Elias National Park. Wij raden daarom aan voor een excursie te kiezen.

Wrangell-St Elias National Park

Dag 9. Chitina - Valdez

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Valdez werd in 1964 volledig weggevaagd door een tsunami. Je leert alles over deze natuurramp in het Valdez Museum aan Hazelet Avenue. In het hoofdgebouw, even verderop, worden de regionale geschiedenis, de Copper River Valley en de Prince William Sound uitgelicht. Voor een nadere kennismaking met de oorspronkelijke Alaskanen en het wildlife, bezoek je het Maxine & Jesse Whitney Museum. Voor wandelliefhebbers is de Shoup Bay Trail (8,5 km) een aanrader. Je maakt een hike door een gevarieerd landschap met bos, beekjes en weiden en eindigt bij de Gold Creek-brug. Ook kijk je uit op de mooie baai. Heb je minder tijd, ga dan voor de Dock Point Trail (1,5 km): via een park met wilde bloemen bereik je een punt met uitzicht op de baai van Valdez en de adelaarsnesten.

Valdez, Alaska

Dag 10. Valdez

Valdez behoort tot de belangrijkste vissershavens van Alaska. Omdat Valdez is omringd door de Chugach-bergen vind je er bijzonder veel gletsjers en ijsvlakten. Vanaf de Small-Boat Harbor vertrekken er cruises door de Prince William Sound, dat onderdeel is van de Golf Van Alaska. Je kunt tijdens de boottocht genieten van het uitzicht op bergen, gletsjers en wilde dieren. Sportievelingen kunnen kiezen voor een kajaktocht. Ook zijn er wildlifetours mogelijk.

Excursie-tip: Columbia Glacier Cruise

Vaar per cruise langs de ijsbergen van de Prince William Sound naar de indrukwekkende Columbia Glacier. De kans is groot dat je onderweg zeeleeuwen, zeeotters en walvissen ziet. Ben je in voor avontuur? Stap dan in een kajak en luister naar de fluisterende stilte van The Sound. Tijdens de kajakexcursie van een halve dag bezoek je Shoup Glacier, de dag vullende kajaktocht gaat naar Columbia Glacier.

Valdez, Alaska

Dag 11. Valdez - Matanuska Glacier View

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

De Glenn Highway slingert door de Matanuska River Valley, die ligt ingeklemd tussen machtige bergen en een schat aan bezienswaardigheden biedt. De allermooiste stop is de 42 kilometer lange Matanuska Glacier. Dit is de langste gletsjer van Alaska die je per voertuig kunt bereiken. Je kunt er fantastische foto's maken en over de voet van de gletsjer wandelen, eventueel met een gids. Je ziet de Matanuska-gletsjer al van verre liggen.

Matanuska Glacier, Alaska

Dag 12. Matanuska Glacier View - Palmer

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Palmer is een kleine plaats, niet ver van Anchorage. Breng zeker een bezoek aan de Musk Ox Farm en rijd de indrukwekkende Hatcher Pass naar Independence Mine - waar je alles leert over het leven in een goudmijndorp. Onderweg kun je uitstappen voor schitterende wandelingen. Palmer ligt in de Mat-Su Valley, waar 75% van Alaska's landbouw plaatsvindt. Omdat het hier in de zomer nauwelijks donker wordt, worden er niet zelden enorme kolen, rapen en wortels geoogst.

Palmer, Alaska - Hatcher Pass

Dag 13. Palmer - Seward

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Seward ligt op het Kenai Peninsula. Dit weergaloze schiereiland wordt gevormd door besneeuwde bergen, bossen, alpenweiden en gletsjers. Een hoogtepunt is het Kenai Fjords National Park, ten zuidwesten van Seward. Maak de korte wandeling naar de Exit Glacier of daag jezelf uit met een day hike naar het Harding Icefield - een ijsveld van bijna 200 vierkante kilometer met ruim 38 gletsjers.

seward alaska

Dag 14. Seward

In Sewards mooie haven zie je regelmatig zeeotters. Een absolute aanrader is een boottocht van een hele of halve dag, waarbij je wordt getrakteerd op fabelachtige uitzichten en bovendien kans hebt om dolfijnen, zeeleeuwen en (met wat geluk) orka's en bultruggen te zien. Blijf je liever aan wal, ga dan naar het Alaska SeaLife Center. Hier kun je zien hoe gewonde en zieke dieren, zoals papegaaiduikers, zeeleeuwen en inktvissen, worden opgevangen en verzorgd. Vanuit de haven vertrekken cruises door Kenai Fjords National Park

Excursie-tip: Kenai Fjords cruise

Een cruise door de fjorden van Kenai staat garant voor wildlife. Houd je camera gereed, want het water is rijk aan zeeotters, zeehonden, zeeleeuwen en papegaaiduikers. Met wat geluk zie je de machtige staart van een walvis uit het water zwiepen. Je vaart over fjorden en langs gletsjers. Er zijn boottochten van een hele of een halve dag.

Seward Alaska

Dag 15. Seward - Homer

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Homer ligt aan het eind van de Sterling Highway, midden op het Kenai Peninsula. De weg ernaartoe is een lust voor het oog, waarbij je het liefst elk half uur wil stoppen om foto's te maken. Eenmaal in Homer is een hoogtepunt de Homer Spit, waar je prachtig uitkijkt op de groene kustlijn van het Kachemak Bay State Park. Fjorden, gletsjers en besneeuwde bergtoppen versieren de kustlijn. Je bereikt Kachemak Bay State Park alleen per watertaxi. Homer is een populaire bestemming onder heilbotvissers en een ideale bestemming om een beerexcursie te doen - vooral tussen juni en september heb je kans om beren te zien.

Excursie-tip: zeekajakken

Zeekajakken kan in Alaska nergens beter dan in Kachemak Bay State Park. Je vaart vanaf Homer 25 minuten met de watertaxi en peddelt dan per kajak langs de indrukwekkende kliffen, ziet adelaren en zeeotters en ontdekt de geheimen van de natuur. Je kunt ook kajakken op Little Tutka Bay of Peterson Bay, iets dichter bij Homer.

Homer Alaska

Dag 16. Homer

Nergens op aarde leven meer bruine beren bij elkaar dan in Katmai – op de voet gevolgd door Lake Clark. Homer is de toegangspoort tot deze National Parks en staat van juni tot en met september helemaal in het teken van de bruine beer. Je kunt vanuit Homer verschillende excursies doen om de dieren in hun natuurlijke leefomgeving te bekijken, vaak is dit een excursie per (water)vliegtuigje. Er zijn ook excursies mogelijk naar de graslanden aan de Cook Inlet (zoals Wolverine Creek en Hallo Bay). Sommigen vinden dit minder spectaculaire tours dan tours die wel naar de rivieren gaan. Laat je vooraf dus goed informeren.

Excursie-tip: Beren in Katmai of Lake Clark

Nergens op aarde leven meer bruine beren bij elkaar dan in Katmai National Park – op de voet gevolgd door Lake Clark. Vanuit Homer vlieg je eerst over Kachemak Bay en verlaten wildernis om te landen in Katmai of Lake Clark. De gids neemt je mee naar de ideale plek om beren te zien jagen, spelen en doezelen.

Homer, Alaska

Dag 17. Homer - Anchorage

Afstand: 360 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Je rijdt terug naar Anchorage via de fabelachtige Seward Highway, die officieel start in Seward. Als je vanaf Homer komt, bereik je deze Scenic Drive 15 km voorbij Cooper Landing. De Seward Highway omarmt de ruige kustlijn van de Turnagain Arm en wordt geflankeerd door de torenhoge bergen van het Chugach State Park. Bij helder weer kijk je uit over Cook Inlet, waar hellende bergen als mammoeten oprijzen. Na elke bocht wacht je een nieuw avontuur. Wij adviseren je ruim de tijd te nemen om van deze mooie omgeving te genieten, zodat je pas aan het eind van de middag in Anchorage aankomt.

Seward Alaska

Dag 18. Anchorage

Je levert 's ochtends de camper in.

Een laatste highlight ligt iets buiten Anchorage, bij het outdoor-dorp Girdwood: het Chugach State Park. Het is de ideale plek om te raften, hiken over een gletsjer of met de gondel naar de top van Mount Alyeska te zoeven. Een airtram brengt je 700 meter de hoogte in. Bij het bovenste station heb je een weids uitzicht over de bergen, gletsjers, beekjes en boomtoppen. Chugach State Park ligt aan de Highway naar Seward.

Anchorage Alaska

Dag 19. Anchorage

Je reist terug naar huis.

Anchorage Alaska

Dag 20. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan