Broad Cove

Door Tiny Tribe - 09-08-2022 03:50

De dag start met zon en volgens de weermannetjes gaan we de dertig graden wel weer aantikken. We vervolgen de Cabot Trail en stoppen bij een plek waar we dachten dat er een mooie lookout was, maar we zijn een stop te vroeg. We komen hierdoor wel op een mooi en (opnieuw) compleet leeg strand.

Er moeten opnieuw dammen gebouwd worden (wat is dat toch??). Na een tijdje vertrekken we en maken dan de stop op de lookout voor een paar foto’s. Daarna rijden we door naar de parkeerplaats van de Skyline Trail. Het is hier behoorlijk druk, volgens mij de eerste keer deze vakantie dat we ergens zijn waar de parkeerplaats nagenoeg vol is en er echt wel veel mensen zijn. We besluiten de route opnieuw tegen de klok in te lopen. Bij de start staat een bordje waar we gewaarschuwd worden voor beren.

Ik maak er een grap over, dat we dat deze vakantie echt geen wild zoals een beer meer gaan tegenkomen, maar al na een minuut of tien lopen komt er een hele slinger aan mensen teruglopen omdat er een beer gezien zou zijn, een minuut of tien verderop. We nemen aan dat deze tegen de tijd dat wij daar aankomen wel weg is, en volgen op afstand een koppel dat voor ons uitloopt. We komen opnieuw onze ‘buren’ van de voorgaande nacht tegen, zij liepen het rondje de andere kant op en hebben geen beer meer gezien, dus we gaan ervanuit dat de beer inderdaad al weg is. Tot onze verrassing horen we niet heel veel later toch geritsel achter een boom, en op een meter of tien afstand staat daar een beer! We maken wat filmpjes en foto’s terwijl de beer rustig aan verder de natuur in wandelt, ondertussen bessen plukkend en etend.

Toch wel heel gaaf! Ruim over de helft komen we aan bij de boardwalk die naar een paar mooie uitzichtpunten leidt. We kijken daar even rond en gaan dan de laatste kilometers afleggen.

De motivatie en adrenaline zakt wat weg en we hebben last van de warmte en de zon, maar al met al toch een mooie route en geslaagde tocht. We rijden door naar een plek waar we kunnen stoppen om even lunch te maken en buiten te eten, en vervolgen dan de route. We zoeken een strand en zien, vanwege een verkeerde afslag, een mooie landtong opduiken met een strand, het South Harbour Beach. Opnieuw super rustig hier, en het is heerlijk water om te zwemmen en af te koelen.

Het is daarna niet zo ver meer naar de camping in Broad Cove.We maken eten, en een klein vuurtje maar zijn moe en gaan op tijd naar bed.

Reacties

Mayke 09-08-2022 20:00 {{button-65356}}

Knap dat de jongens zover willen wandelen steeds
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan