PEI - Charlottetown

Door Tiny Tribe - 03-08-2022 03:23

We staan op, ontbijten snel en gaan dan direct naar het strand. Er is nog helemaal niemand als we aankomen (overigens niet helemaal vreemd; op PEI zijn zo’n 23 stranden van in totaal 800km, en het inwoneraantal is laag met zo’n 168.000. Nu is het zomer en zijn er meer toeristen, maar het is nog steeds rustig).

Na een halfuurtje is het tijd om terug te gaan. Bij de wifi aan de ingang van de camping nog even een snel belletje; Hieperdepiep, mama/oma is jarig! We douchen en pakken in, en rijden naar Charlottetown. Dit is de hoofdstad van PEI maar voelt meer als een dorp. We parkeren (gratis – drie straten achter het centrum, in welke stad kan dat?) en lopen wat rond. We stoppen als we flipperkasten zien en spelen een potje, en gaan wat winkeltjes af. Er zijn hier heel veel winkels met allemaal handgemaakte producten, van kunst tot zeepjes, sieraden, fudge en noem maar op.

We lopen door richting We stoppen voor het eerst bij een vestiging van Beavertails en bestellen lunch. Gerjan en Nathan hebben de beaverdog, Joah en ik de ‘standaard’ beavertail. Dit is een soort gefrituurd deeg met een topping naar keuze. We zijn er allemaal niet kapot van (vandaar dat we dit ook zo lang hebben uitgesteld waarschijnlijk).de camper en rijden vanuit daar naar Wood Islands. We gaan van PEI terug naar Nova Scotia, en gaan niet via de brug maar met de veerboot. We vertrekken uiteindelijk rond half zes en komen tegen kwart voor zeven aan in Caribou. Vanaf hier is het nog geen tien minuten naar de camping waar we overnachten. We hebben, in verhouding met de meeste andere campings, een relatief krappe plek, maar voldoende ruimte om er twee picknicktafels op kwijt te kunnen en de jongens willen hier nooit meer weg want de wifi is fantastisch.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Volgend jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan