PEI - Points East Coastal Drive

Door Tiny Tribe - 03-08-2022 03:21

Dag twee op PEI gaan we een deel van de Points East Coastal Drive rijden. Op de kaart lijkt PEI niet zo heel groot, het heeft een oppervlakte van 5.660m2 (NL is 41.543m2) maar de wegen zijn dus niet allemaal even gladjes en daarnaast leg je met een camper toch minder snel grote afstanden af. We stoppen als eerst in Greenwich en lopen de Tlaqatik trail van een kleine 5km.

Het is een mooie route maar voelt wel een beetje als een walk in the park met weinig uitdaging. Hierna stappen we weer in de camper en butsen een kilometer of twee over een zandweg die niet onder doet voor de Hoeverweg na veel regenval, om aan te komen bij het strand. Er zijn golven dus dat is altijd goed!

We zijn een tijdje op het strand, Nathan maakt een kunstwerk op het strand (en zoals het echte kunst betaamd kun je er verschillende voorwerpen in zien..), krijgen tegen vier uur trek en pakken de camper richting Souris. We stoppen voor weer een late lunch/vroeg diner. We hadden gezien dat in Souris het Sea Glass Festival was op zaterdag en zondag. Toen we om kwart over vijf op het terrein aankwamen bleek dat het tot vier uur duurde, dus alle tenten waren leeg. Dan maar even naar één van de twee stranden die bekend staan om hun sea glass. We lopen een tijdje maar komen niets moois tegen. Het enige wat er ligt is veel aangespoelde rommel met grote scherpe stukken glas waar je liever niet met je voet in wilt staan..

We rijden terug richting Cavendish en hebben deze nacht een andere camping. Bij het pakken van hout grepen de jongens nog net niet in een slang die daar lekker een tukkie aan het doen was. We hebben een beschutte plek en binnen de kortste keren brand ons vreugdevuur weer.

Reacties

Mayke 07-08-2022 21:03 {{button-65255}}

Slangen…..jakkes 😩
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan