Digby Neck - Brier Island

Door Tiny Tribe - 24-07-2022 02:41

We hebben de wekker gezet, voor de eerste keer deze vakantie. We moeten uiterlijk om acht uur hier wegrijden, omdat we om half elf een walvistocht willen maken op Brier Island. Onderweg bel ik, maar de tocht die we wilden maken met de Zodiac is al volgeboekt. We kunnen bij een andere aanbieder om half één wel mee op de ‘gewone’ boot. Na een minuut of twintig rijden komen we aan bij de eerste veerboot, die ons met een minuut of vijf naar de overkant brengt. We rijden door naar de parkeerplaats vanwaar je naar de Balancing Rock kunt lopen. Het is een korte wandeling maar wel met ruim 234 traptreden. De Balancing Rock is een rots die zijn oorsprong 200 miljoen jaar geleden vond. Lange tijd was deze rots alleen bekend bij vissers, maar sinds een tijdje ook bij toeristen. Het verhaal gaat dat een visser eens geprobeerd heeft om een touw om de rots te doen en deze van zijn plek te trekken – zonder succes. Het is in ieder geval een mooie plek en een grappig fenomeen om zo’n grote rots te zien balanceren.

Hierna rijden we door naar de volgende veerboot, en vanuit stralende zon komen we ineens weer terecht in de mist. We hebben opnieuw een ritje met de veerboot van een minuut of vijf en komen op Brier Island. We checken in voor de walvistocht en parkeren een stuk verderop onze camper. We gaan bij het (enige?) eetcafé even een snelle lunch en koffie halen, en lopen dan richting het haventje om naar de boot te gaan. Helaas blijken we de verkeerde kant op te lopen, en moeten we een flink stuk terug en dan nog wat verder de weg volgen. We zijn gelukkig nog wel op tijd en hebben een mooi plekje op het dek.

Al na een half uurtje varen komt de eerste walvis uit het water.  We krijgen veel informatie van de gidsen en zien de walvis meerdere keren omhoogkomen en weer de zee in duiken. We blijven een uurtje rondom deze plek en varen af en toe naar de plek waar de walvis (geen idee of het er één is of meerderen) en gaan daarna terug richting de kust. Een extra verrassing was de enorme groep dolfijnen die onze boot in het vizier hadden en minutenlang aan alle kanten van de boot bleven meezwemmen. Terug aan land rijden we terug naar de camping, waar we rond half zes weer zijn. Na wat potjes pesten en een douche zijn we naar het stadje gelopen en hebben gegeten op het terras van een restaurant met uitzicht op zee en de vissersboten. Gerjan en Nathan bestelden hun eerste kreeft (met Sint-Jakobsschelpen), en hebben deze vakkundig soldaat gemaakt.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Volgend jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan