Indian Harbour

Door Tiny Tribe - A couple of months ago

Na een prima nachtje doorslapen (dat is het voordeel van de vertraging – zo laat aankomen dat je moe genoeg bent om een paar uur goed te slapen) worden we rond zeven uur wakker. We doen rustig aan, bellen met jarige Liene die zelf op vakantie is in Frankrijk, gaan ontbijten (maken goed gebruik van de pancake machine!), en pakken daarna onze spullen in. Met een Uber gaan we richting CanaDream om onze camper op te halen. We komen op een terrein waar slechts een twintigtal campers staan. Groot contrast met Fraserway in Calgary, waar de campers rijen dik opgesteld stonden. Het is hier in ieder geval niet druk bij de balie, en omdat we thuis de verplichte instructie filmpjes al hebben gezien en alle mogelijke regelementen hebben geaccordeerd gaat het snel. Na een rondje om de camper om eventuele schade te checken, en de koffers leegmaken kunnen we al snel vertrekken. 

We vertrekken naar het zuidwesten en stoppen om te tanken (hoppa, dag eerste 250 dollar) en boodschappen te doen (volgende 200 dollar. We kunnen ons niet herinneren dat de boodschappen hier de vorige keer zo duur waren).

Het is in totaal maar een kilometer of 75 rijden naar onze eerste camping; King Neptune Campground, in Indian Bay. Een prachtige plek direct aan zee, met lieve eigenaren die deze camping sinds 1952 in beheer heeft binnen de familie).

We stunten even met de Slide-Out, voor ons een nieuw onderdeel van een camper (Park Break blijkt toch echt iets anders te zijn dan de P-stand op het stuur), maar niet veel later staat alles zoals de bedoeling is en kunnen we lunchen en het eerste potje Beverbende van deze vakantie spelen. Na de lunch gaan Gerjan en ik een rondje lopen en blijven de kids chillen bij de camper. We lopen in de richting van Peggy’s Cove en wandelen even rond bij het Swissair Memorial. Wij kunnen ons er beide niets van herinneren, maar in 1998 is hier een vliegtuig neergestort met 224 inzittenden.

Op de terugweg lopen we even binnen bij een huisje wat een open atelier heeft. We gaan het huis binnen bij een ouder echtpaar (>80 jaar) en komen daar voorlopig niet meer weg. De vrouw maakt prachtige olieverfschilderijen, van allerlei dingen maar vooral van paarden, en als paardenmeisje sta je dan al snel wat langer te kijken en te kletsen. Voor Gerjan ook genoeg aanspraak, want de man vond het ook wel gezellig. 

Terug bij de camper spelen we weer een potje Beverbende, ga ik koken (en merken we dat de rookmelder ondanks alle open ramen heel goed werkt en er geen afzuiger bij het gasfornuis zit). Na het eten is het uiteraard tijd voor Smores, en na een prachtige zonsondergang gaan de jongens naar bed. Wij liggen op bed wat te lezen maar niet veel later slapen we ook.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!