Wat, alweer een stad?

Door Dijkstras - 30-07-2022 01:37

Na de rondrennende eekhoorns, huppelende chipmunks, een rustig overstekend hert én een muis in de bestekla zijn we inderdaad weer in een stad beland. De muis moet, als hij niet gevlucht is, inmiddels minstens een hersenschudding hebben want we hadden onderweg een bizar slecht wegdek.

We zijn in de fietstad van Canada, Montréal, en zijn natuurlijk van plan te gaan fietsen. Vanaf de camping eerst een stuk met de camper naar een parkeerplaats bij de stad en van daaraf verder met de metro. Verrassend eenvoudig allemaal. De fietsverhuur is snel gevonden, maar... de fietsen zijn op. We hadden moeten reserveren, je bedenkt het niet! Gelukkig is daar weer de bike-share, zodat we toch fietsend om de stad kunnen. Na zo'n kilometer of 3 een lekke band, dan blijkt het volgende Dock-station voor een andere fiets toch weer een flink stuk verderop. We komen terecht bij de Olympische roeibaan en fietsen plotseling op het circuit van de Formule 1. We hebben de snelheid van Verstappen niet gehaald.

De stad zelf doen we toch liever lopend. Vieux Montréal is heel erg Frans. Mooie pleinen, gezellige straatjes, cafeetje met lekkere koffie, alles ademt Frankrijk. Zelfs de basiliek Notre Dame is er en op het Place de Jaques Courtier lijkt het met alle schilderijen een beetje op Parijs. De stad ligt aan de St.Laurence River. Deze gaan we de komende weken veel verder volgen.

Vroeg in de middag weer terug op de Campground om lekker te zwemmen en in de zon de zitten, want geloof het of niet, we gaan door naar Quebec. De steden liggen op het eerste deel van onze route dicht bij elkaar. We kunnen niet kiezen dus dat doen we dan ook maar niet.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan