Tussenstop en doooor…

Door Dijkstras - 23-07-2022 02:57

Vanaf Niagara gaan we met een royale bocht weer om Toronto heen om uiteindelijk bij het Algonquin park uit  te komen. Dat is best een lange afstand dus we maken een tussenstop in Barrie. Over de route is niet veel te vertellen, de bedoeling was over St.Jacobs te gaan, dat deden we ook maar we waren er weer uit voordat we er erg in hadden. Niet erg gereden, wel één van de beroemde koetsjes gezien die de bevolking daar nog gebruikt. 
het is 21 juli, vandaag 35 jaar geleden vierde mijn moeder haar verjaardag, in Canada. Best bijzonder dat wij hier nu zijn op dezelfde datum.

Vanaf Barrie rijden we een rustige route door een mooi merengebied en Georgia's Bay.We nemen een stukje historisch erfgoed mee in Penetanguishene. ( even oefenen voor je dat kan uitspreken!) Er ligt een goed verborgen haven die vroeger dienst deed als uitvalsbasis voor de Engelse marine in de oorlog met de Amerikanen in 1812. Discovery Harbour zoals het genoemd wordt, is in ere hersteld en is nu een soort openluchtmuseum We krijgen er zelfs een demonstratie van een oud wapen, een long rifle, dat met een paar behoorlijke knallen wordt afgeschoten.

Binnendoor verder naar Dwight waar op de Campground  de Canadese buren met een enorme trailer waardevolle tips blijken te hebben voor een bezoek aan het algonquin Park. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan