Toronto, Sky high

Door Dijkstras - 19-07-2022 15:27

Na een lange dag van wachten, wachten wachten, landden we op Toronto AirPort. De eerste indruk is overweldigend, torenhoge gebouwen, wolkenkrabbers, glas, glimmende puien en vooral veel hoog en dicht op elkaar. De taxi brengt ons vlot naar Chelsea hotel, ook al enorm. Ook daar een lange wachtrij om in te checken. Het is dan locale tijd 6 uur 's avonds, we zijn 6 uur ' terug in de tijd', het is middernacht in Nederland. Prima tijd om lekker uit eten te gaan, we hebben trek, hoe vreemd dat ook mag zijn. Daarna nog even de stad verkennen, al snel blijkt dat even hier niet bestaat.de wandeling naar de haven is heen en terug 5 km. Uiteindelijk zijn we meer dan 20 uur wakker en maken we een eind aan deze dag.

De ochtend is er één met miezer en een dikke grijze lucht. We lopen naar de haven waar een ferry ons over het Lake Ontario in een kwartiertje naar Toronto Island brengt. Het contrast met de stad kan niet groter. Het eiland lijkt uitgestorven. Later blijkt dat de maandag hier overal een 'dode' dag is. Niet best lekker na de hectiek van de enorme stad aan de overkant. Een fiets huren gaat niet, because of the weather ma'm, de watjes! 
 
Terug in de stad gaan we toch verder op de fiets, de bikshare is overal in de stad. Je pikt een fiets op en hem staan waar je moet zijn. Dat is de enorm hoge CN Tower, midden in de stad. Met een duizelingwekkende vaart gaan we naar een hoogte van ruim 300 meter. Het is een prachtig gezicht, de hoge gebouwen zijn hier maar kleine blokkendoosjes. We gaan nog hoger, Sky high,nog 150 meter erbij. 
Eenmaal weer beneden eten we in een pub, waar het op deze maandag héél rustig is maar het eten heerlijk smaakt. Terug op de fiets naar het hotel. Morgen de camper ophalen.

Reacties

Lotte 19-07-2022 15:35 {{button-64145}}

Leuk! En gelukkig dat de herkansing op de toren wel lukte. Op naar de camper!

Antsy 20-07-2022 04:37 {{button-64159}}

Fijne reis! Wij halen morgen onze RV. Maar goed ook, Erik is nu al klaar met de stad, ondanks dat het een prachtige stad is.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan