Dag 15 Vancouver

Door Mary en Corné Schneiderberg - 26-09-2019 03:54

Heeey goedemorgen zon. Het zou een heerlijke dag worden. Eerst op zoek naar bus 250 naar Vancouver. Nadat we 3 keer trap op en trap af hebben gelopen (want Corné wist de weg hihi) kwam daar de bus. Vancouver is groots en alle wijken zijn ontstaan door een stuk geschiedenis. We hebben tickets gekocht voor de Hop on Hop of bus.

Je hebt Gastown genoemd naar Gassy Jack. Hij had alleen maar een vat whisky en zijn vrouw bij toen hij naar Vancouver kwam. Hij begon een saloon en zo is die wijk ontstaan.

Je hebt Chinatown die is gemaakt en je raad het al door chinezen. De buschauffeur zei ga maar niet naar rechts die wijk in want dat is niet zo safe. Corné had dit niet gehoord en ik ben natuurlijk die wijk ingelopen. Na 2 straten wilde Corné direct terug. Wat een straatbeeld en niet zo leuk om te zien. Jonge en oude mensen liggen voor lello op straat onder de drugs.

Nee je voelde je niet veilig daar.  We hebben nog de chineze tuin gezien. De chinezen hebben de spoorweg gebouwd en hebben in de mijnen gewerkt. Er zijn heel veel chinezen gestorven. We zijn door het grote park gereden met hele dikke redwood bomen. Jeetje wat zijn die groot en dik. Zo zijn er 11 wijken met ieder zijn eigen verhaal. Mary stierf weer van de honger en ze ging een klein Japans zaakje in waar ze sushi maakten. Ik zei weet je wat het hier kost maar ze zei boeien ik sterf van de honger. Ik ging maar zitten maar ik heb genoten van het eten en het was best goedkoop. Er was ook nog een grote markt met fruit en lekkernijen. Die druiven heb ik nog nooit zooo groot gezien. We besloten om naar de camping terug te gaan want we hadden het wel gehad. Toen eerst die verrekte bus vinden en dat was wel een dingetje hoor. Uiteindelijk gevonden. Ik zat naast een oud chinees vrouwtje die een hersenoperatie had gehad toen ze klein was en daarom niet zo goed Engels sprak. Maar we hebben toch leuk met elkaar gesproken. Ze was wel blij dat er nu in Canada 4 casino’s waren gekomen want dat miste ze wel. Hihihihi. Ze was echt lief. Thuis aangekomen zijn we regelrecht  naar bed gegaan en hebben 12 uur geslapen !!!. Morgen met de boot naar Nanaimo !!.

Reacties

Irene en wim 27-09-2019 22:48 {{button-60757}}

Heerlijk genieten zo .en ook zo appart
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan