Dag 16, bestemming Kayenta (Monument Valley)

Door Monika - 10-08-2019 14:59

Hoewel te laat voor de zonsopgang, zijn we wel vroeg opgestaan voor een wandeling langs de rim van de Grand Canyon. Nu het zo vroeg is (7.30 uur) is het nog rustig in het park. De wandeling is wat langer dan we dachten, maar het is prima weer en lekker rustig. We ontbijten bij de auto en vertrekken naar Kayenta. Onderweg stoppen we o.a. bij Desert View. Er komen donkere wolken aan en er vallen wat druppels. Boven de Noord rim vallen buien.

Vandaag is een reisdag: we hebben zo'n 3,5 uur te rijden en behalve bij de Kleine Colorado verwachten we geen stops meer te maken. Bij de Kleine Coloradokloof rommelt en dondert het wat en we zien regenbuien in de verte.

We stoppen voor een lunch bij de Mac in Tubacity waar we wifi hebben. Onderweg dondert en bliksemt het. En dan zien we de eerste butes van Monument Valley. De wind blaast het rode zand over de vlakten, het is grijs en het miezert. 'Zulke foto's zie je nooit van Monument Valley', zegt mijn man nog, maar ik ben teleurgesteld want ik droom al jaren van deze bestemming... 

We besluiten geen toegangskaart te kopen en morgenvroeg terug te komen, ongeacht het weer. In het welcome center horen we dat het morgen weer mooi weer wordt, dus gaan we naar het hotel.

De jongens gaan zwemmen, wij rommelen wat op onze kamer. 's Avonds eten we Navajo taco en Navajo fry bread (waar anders kan dat dan hier in het reservaat?) in de Blue Coffee Pot. Ongezellig, kaal  restaurant maar de serveerster is vriendelijk en het eten is gewoon lekker. Bij de Burger King bekijken we een kleine tentoonstelling over de Navajo codetellers (tolken) uit WW II en hierna gaan we naar het hotel voor een rustige avond. Morgen herkansing voor Monument Valley....

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan