25 maart Guadalupe Mountains NP - Alamogordo

Door Jan en Gea - 02-05-2019 16:56

Carlsbad Caverns, sneeuwresten en White Sands

Vertrokken van de Guadalupe mountains naar de Carlsbad Caverns NP. Eerst rondgekeken in het visitor center. Daarna de grotten bezocht. Indrukwekkend zo groot en zo diep. We zijn te voet naar binnen gegaan.

Vele Amerikanen nemen de lift die je 228 meter diep afzet. Daar zijn we uiteindelijk wel mee naar boven gegaan. Bij de ingang heel veel zwaluwen en tegen de avondschemering vliegen hier de vleermuizen massaal uit. Moet een mooi schouwspel zijn, maar helaas past dit niet in ons reisschema vandaag. We liepen de Natural Entrance route van 2 km en aansluitend de Big Room route. Ook een “self guided trail” van ca 2 km. Mooie foto’s gemaakt en een T-shirt gescoord voor Jan in het visitor center.

Daarna verder richting Alamogordo waar we op Oliver Lee memorial state park wilden staan. Via de prairies van Texas met veel Ja-knikkers, al dan niet werkend, kwamen we over de grens met New Mexico. Scheelde ook weer een uur al had de telefoon dat niet helemaal door.

In New Mexico via de 82 west gereden. Daarbij kwamen we ook in een plaatsje Cloud Croft waar zowaar nog sneeuwresten waren te zien. Mooie bosrijke hellingen a la Canada. Geen moment in de gaten dat we al zo hoog zaten, bijna 3000 meter. Dat kregen we pas door bij de afdaling. Schitterende vergezichten. Zelfs van uit de verte White Sands al te zien!

Aangekomen in de plaats besloten om door te rijden om White Sands NP te bezoeken. Daar naar toe gereden en met de camper de Dunes Drive door de witte bulten van een soort gemalen gips gereden. Jammer genoeg was de Interdune Boardwalk afgesloten. Wel op enkele andere plekken de witte duinen beklommen. Heel apart zo veel verschillen op één dag.

Na White Sands terug naar Alamogordo waar we voor het gemak (voor Oliver SP moeten we morgen zo'n 25 mile omrijden) toch op een RV park staan. Even een wasje gedraaid en de tanks geledigd.

Overnachting: Desert Paradise RV park – USD 25,00

Tanken: 22.24 gallon – USD 51,13

Mijlen: 261    weer: zonnig en warm

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan