23 maart Big Bend NP - Van Horn

Door Jan en Gea - 02-05-2019 16:42

Met stip de top 10 binnen:Route 170

Vertrokken uit Study Butte vanmorgen. Gekeken of er een garage open was maar dat was niet het geval. Daarna via de 170 Texas Mountain road parallel aan de Rio Grande gereden naar Presidio.

Geweldig wat een mooie weg! Op en neer als in de achtbaan in een pretpark, mooie bochten en schitterende omgeving. Met stip één van de mooiste wegen op onze trip. Ik vond het minstens zo mooi als het park zelf.

In Presidio bij een garage geweest, maar die wisten de zekeringen ook niet te vinden. Wat doorgemeten en alles leek goed. Dus niet, maar toch maar weer verder.

Na de mooie 170 kwam weg 67. Nog nooit zo lang op rechte stukken weg gereden door eindeloze vlakten. Heel geinig midden op de vlakte stond ineens een kubus langs de kant van de weg met daarin een etalage met Prada schoenen. Heel apart. In Marfa een broodje Subway gedaan en een garage gezocht maar niet gevonden

Via Marfa doorgereden naar Van Horn. Daar wat garages gevraagd. De één verwees naar de ander, die het komende uur geen tijd had. Hier dus maar een RV park opgezocht. Daarna bij een supermarkt  boodschappen gedaan. Op het RV park goede wifi en dus eens op zoek naar de manual van de Ford E350.  Bleek er onder bij het rempedaal toch een verrekte klein zekering kastje te zitten. Nr. 6 was daarvan doorgebrand. Die was van 20 ampère. Vervangen door een spare van 20 die ook doorbrandde. Toen een spare van 30 erin en dat leek te werken. Via road assistance dat allemaal doorgegeven, dat ons dit al een hele dag had gekost, omdat de handleiding ontbrak.

Hier in de plaats wat gegeten bij een hotel-restaurant. Bij terugkomst de caravan van de buren bewonderd. Een 2 asser met laadklep die je kunt omtoveren tot een veranda. De goede man was de auto stuk gegaan onderweg, toen moest hij dus wel een nieuwe kopen. Een bakbeest van Ford voor 60.000. Betaal je bij ons 90.000 voor. En hij moest wel zo'n bakbeest, anders kon hij de caravan niet trekken. Logisch dus.

Van Horn zelf leek ons vergane glorie. Heel veel leegstaande panden, erg ongezellig. We zullen in de loop van deze reis meer van dit soort plaatsen tegenkomen. Later werd ons verteld dat dit mede is ontstaan door de terugloop van de olie industrie.

Overnachting: Desert Willow RV Park – USD 22,50

Tanken: 28.9 gallon – USD 74,00

mijlen: 209   weer: zonnig en warm

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan