18 maart Memphis

Door Jan en Gea - 02-05-2019 16:07

Elvis, Blues en Rock & Roll

Na een goede nachtrust op camping RV park Graceland eerst ontbeten in de camper. Bij het tanden poetsen kwam ik dezelfde persoon tegen die ik gisteren ook in Nashville aantrof in het toiletgebouw. Daarna op bezoek bij de buren van dit RV park, te weten Graceland zelf. We boekten de Mansion tour. Kost pp 47 dollar en dan zie je niet de personal stuff from Elvis die ze onlangs hebben verplaatst en ook niet de motoren en auto collectie, zijn garderobe en gouden platen. Dan moest er nog 15 dollar p.p. bij. Ik kreeg korting voor 62 jaar 😉. Wel mochten we de privé jets bekijken waar hij mee vloog. Een guided tour met een ipad was het. Met een shuttle bus naar de overkant van de straat waar het landgoed was. Bij werkelijk alles hebben ze een verhaal. Zelfs zijn paarden liepen er nog. De 11 televisies die hij had, de pool tafel, de slaapkamer en natuurlijk het graf van hem, zijn ouders en doodgeboren tweelingbroertje. Pure heldenverering waar we als Twentenaar wel wat nuchter in staan.

Daarna weer met de shuttle naar de overkant van de weg. Stel je voor dat Amerikanen gaan lopen! De vliegtuigen bekeken van de heer Presley. Wel een patsertje hoor! Schijnen per jaar 30 miljoen bezoekers te komen hier. Blij dat het nu niet ze druk was, want dan sta je echt uren in de rij.

Hierna met een shuttlebus naar de stad voor de Sun studio’s. Daar had ik weinig van verwacht, maar dat viel 100 % mee, ook door de enthousiaste gids. Mooie verhalen uit het verleden van de blues en rock & roll artiesten. Vond ik indrukwekkender dan het hele Graceland gebeuren. Veel foto’s gemaakt.

Daarna te voet de stad wat verkend. Beal Street is het bekendste. Nog uitgestorven toen we er op deze maandagmorgen waren. Te voet naar de Mississippi gelopen en daarna langs de rivier naar een gigantische glazen Pyramide waarin een soort outlet sport zaak zat, plus hotel. Een Brass Pro Shop.

Grote aquaria met gigantische vissen en zelfs een alligator. Afdeling boten, afdeling trikes, noem maar op. Met de lift naar de top gegaan van waaruit je een mooi overzicht over de stad had en de rivier. Wel een klere eind lopen deze dag, wel ruim 11 km.

Moe maar voldaan weer met de shuttle naar de RV camping bij Graceland retour en een biertje gepakt. ‘s Avonds in de camper eten. Warm water werkt ook.

Mooi daggie zonder een kilometer zelf te rijden, iets wat we de komende dagen denk ik wel weer inhalen.

Overnachting: Graceland RV park – USD 52,60

weer: zonnig en lekker warm

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan