dag 4

Door Weer naar Canada - 09-09-2018 05:35

Vanavond hebben we voor de eerste keer een goede wifi verbinding. Vandaar 4 dagen verslag van onze reis.

8 september

Vandaag werden we wakker gemaakt door Monty Python’s Always look on the bride side of life. Het wekkerliedje op mijn telefoon. Op ons gemak ontbeten en de camper klaar gemaakt voor het vertrek. Het was wel even werk want de afvaltanks (black en gray) waren vol. Deze moesten worden geleegd. Black water is het water afkomstig van het toilet en gray van de douche en de afwasbak. Duurt toch wel een half uurtje voor alles leeg is en de vers watertank weer is gevuld.
Het wordt vandaag een rijdag. Wel op het gemak want het is (als we in één ruk door rijden) 165 mijl naar Custer. We verwachten niet veel te beleven op deze dag. En dat kwam ook uit. Het waren alleen maar Highways door de prairie. Het was een wel beetje afwisselend. Er was een deel prairie zonder bomen, een deel met bomen, een deel met struiken en een deel geheel vlak. En dat wisselde elkaar steeds af. Wat zullen de cowboys van vroeger hier wel niet gedacht hebben op hun tocht naar het westen. We komen wel steeds meer in indianen- en cowboyland. We zien laarzenfabrieken, wapenwinkels en allerlei andere stoere attributen.
Onderweg even gestopt en een wandeling gemaakt in het plaatsje Lusk. Hier staan nog de oude huifkarren bij de motels. Sommigen omgebouwd tot zitje bij de bar. Was lekker om even de benen te strekken en wat foto’s en video te maken.

Daarna weer doorgereden en halverwege gestopt voor koffie!
Rond half één waren we in een plaatsje Hot Springs waar een Mammoet opgraving is. We zijn daar binnen geweest en kregen eerst een film te zien. Daarna naar de opgraving. In 1970 wilde een aannemer daar huizen gaan bouwen en bij het graven stootten ze  op botten. Die aannemer heeft enkele archeologen er bij gehaald en deze kwamen tot de ontdekking dat dit mammoet botten waren. Uit nader onderzoek bleek dat dit een sinkhole was van circa 140.000 jaar oud. De mammoeten wilden er drinken en mals gras van de kant eten maar vielen in het water en kwamen er niet meer uit. In de loop der tijd is het sinkhole dicht geslibd en werden de skeletten begraven. Tot nu toe, want een groot onderzoeksteam is bezig alles uit te graven en te registreren. Indrukwekkend om te zien.

Na de rondleiding zijn we gaan lunchen in onze hut en daarna door gereden naar onze camping in Custer. Hier zullen we drie nachten verblijven. In deze omgeving zijn veel mooi dingen te zien!

Onderweg voor de eerste keer getankt. De tank was nog ¾ vol maar soms zijn er over een afstand van zo’n 100 mijl geen tankstations. Je weet dus maar nooit. Er ging ruim 150 liter in. We rijden gemiddeld 1 liter op 4,3 kilometer.

Terwijl we zitten te borrelen begint het even hard te onweren en te regenen, maar verder hebben we prachtig weer met veel zon en blauwe luchten. Heerlijk weer om te reizen.

Gereden 199 mijl

Reacties

Peter 09-09-2018 09:33 {{button-55452}}

Wat leuk om jullie verslag te lezen! En wat stoer wat jullie allemaal doen. Een enorme belevenis. Ben benieuwd naar jullie verhalen. Heel veel plezier de komende tijd!
Groetjes uit Arnhem, Peter

Cees en marian 09-09-2018 10:21 {{button-55454}}

Weer een hele belevenis! Genieten jullie er maar van, groetjes

Ton van der Weerd. 09-09-2018 17:03 {{button-55464}}

Veel plezier luitjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan