Zaterdag:petrified forest

Door Eikstraat 49 op reis - A couple of years ago

Zaterdag 15 september

Vandaag naar het Petrified forest, waar al ruim 10 miljoen jaar geleden een bos stond waarvan een aantal bomen is omgevallen,in water beland en langzamerhand bedekt met slib en geleidelijk is opgevuld met allerlei stoffen als uranium, silicium, ijzer, koper etc etc... een kleurenpracht aan versteende cellen. De omgevallen bomen zijn soms wel 10 meter lang, maar allemaal onder druk in stukken gebroken. Zoals een krijtje dat in evenwijdige stukken breekt, zo vallen de bomen in. schijven uiteen. 

Sommige delen zien er echt uit als steen, maar er zijn er ook bij waarbij je in eerste instantie denkt dat het gewoon hout is...met schilfers van jaren houthakken er gewoon omheen.  Op de foto’s zie je wat voorbeelden van.... het idee dat het er al 100.000en jaren zo bij ligt is vreemd... zo zijn er plaatsen met petrogliefen, die er al meer dan 100.000 jaar staan en waarvan je dus snapt dat die stenen er al net zo lang op dezelfde plaats liggen... een vreemde ervaring.

 

 

Reacties

Dick en Willemien A couple of years ago

Beste Margotus en Fransus,
Ziet er al goed uit daar in us en lekker weertje zo te zien. Glijden jullie nu mee met de golf Pensionadoos, campervannend door de nationale parken? Meer plaatjes van andere reizigers, so I can spiegel myself to the doelgroep. Hoort die pluche krokodillen knuffel tot de standaard paklijst bij jullie of zat daar de GHB in? Us gaan morgen naar Zwitserland en Italie met de B.us. Willie slaapt nog, maar zal het goed vinden dat I say doei met een k.us.

Frans A couple of years ago

Die pluchen krokodil moet mee vanwege de reis-zenuwen: we mogen ieder één knuffel mee op vakantie, de rest kopen we daar.. zoals een pluchen Condor (voor Margot).

Heel veel plezier en lekker genieten in Zwitserland, geef Knijn een knuffel en tot over een mand ofzo.

Margot: Liefs aan Willie!

Evert van Malkenhorst A couple of years ago

Wat een leuke foto’s. Fijn om hier nu samen tijd voor te hebben. Lijkt me een geweldige trip. Veel plezier enne ik werk morgen weer gewoon door hoor.

Hartelijke groeten uit Leiden

Patricia Geiger A couple of years ago

Hi Margot,

Ontvang zojuist dit reisverslag via Tiogatours en dacht in eerste instanatie aan een spambericht totdat ik het toch maar opende en jouw foto's ontdekte. Wat ontzettend mooi en wat een geweldige reis voor jullie. Gaat alles goed met de camper?
Geniet nog van jullie laatste twee weken.

liefs,
Patricia
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar de infodag Breda (presentaties West-Canada & Zuidwest-Amerika) op zondag 12 december
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!