8 april zondag, maar geen rustdag

Door Dien en Ruud - 09-04-2018 00:42

Gelukkig is het vandaag zondag, want in st. Louis, was het een wirwar van wegen, waar je alleen doorkomt als je blind vertrouwen in je navigatie hebt. Maar als we dat morgen hadden moeten doen, nou dat zou dan heel wat zweetdruppels hebben gegenereerd. We waren daardoor met de goede hulp al om een uur of twee op de camping. Het is tenminste een rustdag. Mooie camping met goed sanitair.

De weg hier naartoe was een en al rechtdoor, tot st. Louis. Heel erg kaal landschap en armoedige huizen met veel rotzooi er omheen.

De camping van afgelopen nacht was een beetje in de stijl van 40 jaar geleden in Frankrijk. Maar heel vriendelijke mensen en dat is ook wat waard. Tot nu hebben we alleen maar vriendelijke Amerikanen ontmoet.

Maar het is nog steeds rond het vriespunt ‘s-nachts en overdag wordt het niet beter. Maar de voorspelde sneeuwstorm hebben we niet gehad.

We hadden ons ook druk gemaakt over het feit, dat de camper “winterized” is. We mogen geen water innemen, dus douchen en toiletteren moet buiten de deur. Ik zag ons niet in de nachtelijke uurtjes naar buiten stappen om de kou te trotseren. We hadden ons voorgenomen om de gootsteen te gebruiken door daar afvalwater in te gieten en de doos door te spoelen met water uit een fles. Tegen de aankomst in Las Vegas zou alles wel ontdooid zijn. Laten nu vele voorgangers dit ook al hebben gedaan en bij de groepsinformatie werd deze oplossing door de verhuurder voor het eerste jaar aangegeven. Dus Amerikanen leren ook al doende.

Het fotojournaal moet nog even op zich laten wachten. Bij het overzetten is een nieuw schermpje tevoorschijn gekomen, dat een en ander blokkeert. Maar ik heb een mail naar het reisbureau gestuurd en hoop de onze contactpersoon dit op afstand oplost.

Het rijden met deze kolos gaat steeds beter en ik rij niet harder dan 55ml/uur. Morgen rijden we al snel op de oude route 66. Dan zal het gemiddelde wel lager worden, maar we hopen genoeg leuke dingen te zien.

Er komen net twee kanjers binnen. Een super touringwagen met aanhanger voor twee personen en zogenaamde caravan. Die passen niet op de camping in Oostenrijk en Spanje. 

Morgen weer een nieuwe dag. Wij gaan zo eten.

Reacties

Monique 09-04-2018 12:44 {{button-50579}}

Woooohhh het klinkt als, een ware beproeving en dat op deze leeftijd!!
Vooral genieten en voorzichtig!!
Liefs vanuit een ( eindelijk😎) warm Holland
Mo xxx

Kit en Vincent 09-04-2018 16:06 {{button-50582}}

Dat water dat je niet mag innemen lijkt me erg lastig. Maar met wat improvisatie kom je een heel eind. Genieten maar! We blijven benieuwd naar jullie belevenissen.

Albert en Janny 09-04-2018 20:42 {{button-50588}}

Hoi Ruud en Dien

Heel veel genieten en voorzichtig

Margreet/Hein 09-04-2018 22:10 {{button-50589}}

Wat een onverwachte avonturen. Geweldig hoe jullie je er door heen slaan. Kan me voorstellen dat jullie kleinkinderen ape trots op jullie zijn. Héél veel succes de komende dagen ! Het weer moet toch wel beter worden hoe verder je naar het ZW gaat ?
Genieten maar!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan