Donderdag 19 juli New York

Door Familie Kerkemeijer - 20-07-2018 14:18

Vandaag was het tijd voor de 'up-town' toer. Dus op de bus 'gehopt' en heerlijk vanaf het open bovendek onze ogen weer uit gekeken. In het midden van het noordelijk deel ligt Central Park. Hieromheen niet de wolkenkrabbers, maar de grote appartementencomplexen waar je een lieve duit moet neerleggen om uitzicht te hebben op Central Park. Vele beroemdheden hebben hier hun optrekje. Het zijn vaak mooie, oudere gebouwen. Ook Yoko Ono woont hier nog steeds in het Dakota gebouw waar ze eerder met John Lennon woonde. Hij is hier voor de deur doodgeschoten. Aan de noordzijde van Central Park ligt de wijk Harlem. Weer een heel ander beeld dan de rijke omgeving van Central Park. Over de Malcolm X Boulevard via de oostzijde van Central Park weer richting het zuiden.  Aan de zuidzijde van het park uitgestapt en te voet richting het Rockefeller Center via Fifth Avenue. Alles wat geld heeft, is hier te vinden..... Een bezoek dan maar aan de Apple Store, maar een tasje van Louis Vuitton zat er helaas niet in.... Ook het Rockefeller Center is weer zo'n immens groot complex met winkels, kantoren, terrasjes en natuurlijk de 'Top of the Rock' met het observation deck op de 69e verdieping. Een prachtig uitzicht over NewYork waarbij met name het Empire State Building er boven uitspringt. Door het mooie weer konden we ver kijken, maar in de volle zon ook weer erg, erg warm.... Naar beneden en op zoek naar een Mac Donalds voor drinken. Voordeel van New York is dat deze bijna op elke straathoek is te vinden en drinken, ongeacht de grootte, 1 Dollar is. Peter ook weer blij!

Vervolgens te voet naar Central Park. Bij de ingang een beetje lacherig gedaan over een man die ons de weg door het park wilde wijzen, omdat we anders zouden verdwalen. Hoe kun je in een park verdwalen? Nou het kan.... Je kunt er gerust een dag rondstruinen. Zoveel verschillende dingen te zien. We hebben oa staan kijken bij een softbalwedstrijd tussen acteurs van Broadwayshows. Een keer wat anders dan een voetbalwedstrijd. Op en top Amerikaans. Net of je zo een film binnstapt. Gefilmd werd er ook. Een behoorlijke grote productie leek het, dus wie weet zien we deze nog ergens een keer in de bioscoop. Het beeld van de wolkenkrabbers en appartementenblokken achter de bomen van Central park is ook zoiets wat je herkent van tv en films, maar nu in het echt meekrijgt. 

Weer een zonnige, warme dag voorbij. Terug naar het hotel en morgen op naar Washington!

 

Reacties

Pa , ma v.d. Velden. 20-07-2018 15:30 {{button-53261}}

Wat zien jullie veel van New York.Gewoon een andere wereld maar een zegen dat Mac. er is. Een stad om in te wonen, (dan graag Central Park) en werk?
Heerlijk dat wij zo mee genieten met jullie!
Op naar Washington.....per trein.

Dank voor jullie lieve felicitatie, liefs en geniet!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan