24 Mei; Weer thuis en Naschrift

Door - 25-05-2016 15:36

24 Mei de dag van de terugkeer naar het kleine Nederlandje, waar alles kleiner is dan Canada behalve de bevolking zelf in lengte per persoon. De reis duurde 8 1/2 uur en we kwamen een half uur eerder aan dan volgens het officiele vluchtschema. Helaas kon ik weer nauwelijks slapen tijdens de vlucht maar ik kon het toch nog volhouden tot kwart over tien in de avond voordat ik oververmoeid het bed in ging, waarmee ik een periode van 24 uur bijna zonder slaap af sloot. We hebben het al gehad over het maken van fotoboeken om de hele reis goed vast te leggen.

 

Ik sluit af met wat overwegingen/gedachten voor hen die een vergelijkbare reis zouden willen maken.

1. De manier van transport en overnachtingen. Er zijn mijns inziens twee hoofdkeuzes, de reis gaat per camper met overnachtingen op campgrounds of per auto met overnachtingen in hotels.

2. De keuze wordt mede bepaald door de omvang van het reisgezelschap. Zowel in een camper als in een auto passen vier a vijf mensen maar 4 a 5 mensen op één hotelkamer wordt problematisch, terwijl bij campings een maximumgezelschap van 6 personen standaarde is zonder bijbetaling.

3. De prijzen voor de campings liepen uiteen van 30 dollar tot 52,50 dollar per nacht. Bij hotels kunnen prijzen makkelijk boven de 100 dollar per nacht komen, maar motelkamers waren ook voor 50 dollar per nacht te verkrijgen.

4. De camper reed 1 liter op 4 a 5 km, terwijl kleinere middenklassers 1 op 12 kunnen halen bij een normale rijstijl, kortom een verhouding van 1 op 3 qua kosten per liter.

5. De dollarkoers was afgerond 70 eurocent per dollar, maar de kosten in euro's gaan (flink) uiteenlopen, wanneer die koers afwijkt naar beneden of boven.

6. Hetzelfde geldt bij de prijs van de benzine. Die prijs lag net als in Nederland laag. De laagste prijs per liter was 93 dollarcent per liter (zeg maar 66 eurocent) en de hoogst betaalde prijs was, 1,19 dollar per liter. In een tijd dat de benzine 40 procent duurder was zou het vele euro's extra uitgaven hebben betekend.

7. Uit eten was minder duur dan verwacht (voor omgerekend 10 euro kon al een hoofdmaaltijd worden gekocht) en eten kopen in de supermarkt was duurder dan verwacht (in diverse gevallen betaalde ik het dubbele van de Nederlandse supermarkt (bruin brood 3 euro, zak chips idem)

8. Wanneer de reis bij voorkeur wordt ondernomen, is ook sterk afhankelijk van wat men wil. Zo is het voorjaar heel mooi en de natuur komt volop weer tot leven, maar diverse campings zijn nog dicht en de temperatuur kan onder nul zakken, Het voordeel is dat je zo ongeveer nergens behoeft te reserveren, wat in de piekmaanden julie en augustus sterk de voorkeur verdient

9. Het voorgaande is geen advies omdat het sterk afhankelijk is van zaken als omvang gezelschap, koers dollar-Euro, prijs benzine mogelijkheden in de tijd en gewenst weertype, maar het zijn wel belangrijke overwegingen.Ik wens een ieder veel wijsheid bij die beslissingen, wanneer besloten is de tocht te ondernemen naar dit prachtige land met zijn sympathieke bevolking.

 

Ik dank iedereen die heeft meegeleefd met mijn dagelijkse korte omschrijving van mijn belevenissen. 

Reacties

Ingrid 25-05-2016 22:53 {{button-38839}}

Lekker na genieten in ons kleine maar ook o zo mooie Nederland.
Liefs

Ingrid 25-05-2016 22:53 {{button-38840}}

Lekker na genieten in ons kleine maar ook o zo mooie Nederland.
Liefs

Ingrid 25-05-2016 22:54 {{button-38841}}

Lekker na genieten in ons kleine maar ook o zo mooie Nederland.
Liefs

Ingrid 25-05-2016 22:54 {{button-38842}}

Lekker na genieten in ons kleine maar ook o zo mooie Nederland.
Liefs

Ingrid 25-05-2016 22:54 {{button-38843}}

Lekker na genieten in ons kleine maar ook o zo mooie Nederland.
Liefs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan