22 Mei, een dag in Calgary

Door - 22-05-2016 22:55

gisteravond aan het begin van de avond een leuk Koreaans restaurantje gevonden waar ik een maaltijd inclusief tip heb gehad voor omgerekend zo'n 10 euro. Met de chopsticks ging prima. Vannacht heerlijk geslapen in een ruim bed en een warme kamer, wel een beetje gehorig, maar dat geldt voor veel hotels en in ieder geval goed gelegen in downtown Calgary.

De gordijnen open schuivend zag ik een kletsnatte omgeving en de televisie gaf an een begintemperatuur van 3 graden. De regen ging over in natte sneeuw en de temperatuur viel terug naar het vriespunt. Ik heb maar een paar uur gewacht, een ook hier gratis verkrijgbare Metro gelezen en daarna de stoute schoenen aangetrokken op weg naar in eerste instantie Chinatown waarvoor ik de in downtown gratis te gebruiken tram benutte tot Centre street. In een klein winkelcentrum met de naam Dragon City een heerlijk belegd broodje gekocht als ontbijt (op de hotelkamer had ik al thee gedronken). Verder lopend hield het af en toe op met lichte neerslag al was die veranderd in (mot)regen. De sneeuw in Calgary viel mee, want in plaatsen waar ik een paar dagen terug nog was, gold een sneeuwwwaarschuwing met een maximum van 30 cm sneeuw dat zou kunnen vallen.

Tussen alle hoge gebouwen lopend kwam ik terecht bij het Core gebouw, als ik me het goed herinner vijf verdiepingen met winkelsen op de hoogste verdieping een zgn foodcourt met zo'n 20 eetbarretjes van allerl soorten zoals KFC, een sushi bar, een thaise eetbar, Italiaanse pizza,s, Italianns ijs, een wokbar etc etc. uiteindelijk daar een lunchgerechtje genomen met taco's french fries en een beker drinken.

Mooie foto's ook genomen van de Devonian Gardens, een grote tuin met echte planten, struiken en bomen, allemaal er prachtig voor staand mede door een grote hoeveelheid lampen zoals gebruikt in Nederlandse kassen. Voor de kleintjes was er overduidelijk als hoogtepunt een vijver met grote goudvissen en koikarpers. Een kleinmeisje brulde de hele tent bij elkaar omdat in de door haar bezochte vijver geen vissen aanwezig waren. Ook een aantal interessante straatbeelden gefotografeerd naast plaatsjes van de wolkenkrabbers met sosm als groot contrast een relatief heel klein gebouw tussen de reuzen.

Nu de rest van de dag even rust nemen en het sportschannel opzetten. Ik heb net ingecheckt voor de terugvlucht morgen. De taxirit valt trouwens niet mee; zo'n 45 dollar en dan moet het verkeer niet tegen zitten.

Reacties

Elly Hagen 23-05-2016 15:32 {{button-38724}}

Veilige vlucht!
Goede terugreis.
Daarna fijn nagenieten van je spectaculaire reis!!!
het wordt in ons kikkerlandje ook weer beter weer.
Eindelijk zomer.
groeten elly
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan