21 Mei, van Cochrane naar Calgary

Door - 21-05-2016 20:20

zoals de voorspelling al aangaf begon het in de loop van de avond op de camping Bow Rivers Edge in Cochrane te regenen. Gelukkig was ik toen al enige uren gereed met al het schoonmak en poetswerk, althans aan de buitenkant van de camper. Vanmorgen viel het binnenwerk doen nogal tegen in de tijd gezien, zodat ik niet om 9 uur vertrok maar om half tien. Daarmee nog een kleine anderhalf uur om Calgary te bereiken, de propane te tanken en Regular gas en naar Cruise Canada te rijden. Het grootste deel van de snelweg liep lekker door maar in de buurt van Calgary ging het een stuk langzamer door een samenloop van wegwerkzaamheden, meer verkeer en verkeerslichten. Rond kwart over tien bereikte ik het van te voren uitgezochte benzinestation (Sunridge Gas) waar ze ook de lpg verkopen wat niet overal het geval is.

Vijf over half elf kwam ik bij de verhuurder aan. vriwel onmiddellijk was ik aan de beurt voor controle, waarbij een andere medewerkster aan de balie (die me bij het ophalen had geholpen) me herkende en wat vroeg. De andere medewerkster vroeg de sleutel en liep meteen naar de camper om de boel binnen te inspecteren, terwijl de buitenkant even vluchtig werd bekeken. Eenmal in de camper controleerde ze de kilometerstand, de stand van de bezinemeter en lpg meter. Ik was haar gevolgd en begon met de opmerking dat ik toch wel wat kwijt wilde over wat zaken. Dat waren nogal wat dingen zoals het feit dat de auto eigenlijk al een servicebeurt had moeten hebben en dat om die reden een lampje motor op het dashboard was aangegaan, waarbij ik als niet-technicus enorm onzeker was geworden. Ze verwees onmiddellijk naar het handboek, waarop ik zei dat ik dat gedaan had met de genoemde gevolgtrekking. Dat ik daarmee nog niet wist hoe ernstig de gevolgen zouden kunnen zijn en dat ik daarom het toll free nummer had gebeld. De operator wist ook niet precies wat de consequenties zouden kunnen zijn en dat ik darom zou worden terug gebeld. Dat terug bellen moet nog gebeuren en ik heb dan ook duidelijk gemakt dat zo'n gedrag niet mag voorkomen en mensen de grootste stuipen op het lijf kan jagen. Ik heb vervolgens geween op een provisorisch vastgeplakt dakrampje, wat zo te zien al lang gelden zo geplakt was maar zeer annoying omdat het klepperde boven de 90 km per uur. Hetzelfde gold voor het hout met een verduisteringsgordijntje.

Vervolgens heb ik haar gewezen op de koekepan die ik gelet op mijn leeftijd wel gebruikt had, maar die ze onmiddellijk moesten weggooien vanwege uit wetenschappelijk onderzoek gebleken kankerrisico. Tenslotte nog geween op enige aangeschafte artikelen omdat een par dingen er niet waren. Daarbij gezegd dat ik geen geld terug behoefde maar gewoon wilde dat een professionele organisatie zijn zaakjes voor elkar heeft.

De medewerkster was zo ontdaan dat ze de inspectie afgerond achtte en me zei dat het hiermee klaar was, dat ik niet behoefde te betalen voor enige schade en dat ik de borg van 500 euro binnen 5 werkdagen zou terug krijgen. Binnen het kantoor heb ik voor akkoord getekend.

Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Vervolgens stonden er twee taxichaufeers om wie gebeld was maar de klanten waren er niet of niet meer, dus kon ik meteen mee naar downtown Calgary. Hij sprak minder Engels dan ik en gelet op zijn uiterlijk kwam het me voor alsof hij uit Afghanistan kwam. Maakt allemaal niet uit, met een klein omweg kwamen we bij het hotel aan (hij wilde nog een kleine extra omweg maken) maar ik was zo brutaal meteen even te wijzen op de correcte afslag (goed van te voren de kaart van Clagary op internet bekeken). Niettemin toch een gebruikelijek tip gegeven en zo kwam ik het hotel binnen waar ik meteen door de receptioniste werd geholpen en naar mijn kamer kon gaan op de 20ste verdieping. Boeiend uitzicht en al ter plekke voor 12 uur. Genoeg tijd dus voor een rondje downtown dus vanaf een heerlijk warme hotelkamer. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan