Everglades en Napels

Door - 30-03-2016 05:53

Vandaag zijn we geeindigd in Napels. Vreemde stad aan de Golf van Mexico, maar duidelijk met veel geld. Men heeft hier bv ook een Fifth Avenue met veel dure winkels en restaurants. Na veel zoeken uiteindelijk in de Mangroves Cafe toch iets prijselijks gevonden. De bediening moesten we er dan wel bij nemen. 

Maar vandaag was het Everglades dag. We vertrokken vroeg om zoveel mogelijk uit deze dag te halen. Eerst ging het naar het Visitor centre waar we vernamen dat we vooral het Anhinga trail moesten lopen om de alligators te zien. Dat werd dus onze eerste stop. T was prachtig weer deze ochtend en het pad was mooi aangelegd. Zo kennen we die Amerikanen. 

Al snel vonden we onze eerste gator, Hij lag daar wat te zonnen in het gras. Eerst konden we niet goed zien wat voor of achter was maar na een tijdje zagen we toch zijn pootje. Johan zag later nog eentje zwemmen en bij het terug lopen zat er nog eentje verscholen achter een boom. Maar naast de Gators zagen we nog tal van vogels, allemaal om te mooier, schildpadden, libellen en mooie bloemen. Dit pad was al een succes.

Vervolgens ging het naar het verste punt voor vandaag, Flamingo, bijna het zuidelijkste punt van de Everglades. Daar waren we net op tijd om met Tom en Alex en nog een twintigtal mensen mee te gaan op een tocht door de Mangroves met de boot. T was een echte aanrader. We begonnen met de Amerikaanse Krokodiel, daarna nog eentje, dan een koppel zeekoeien, dan nog twee kroko-jonkies, een Turkey-Gier en natuurlijk de mangroven zelf. We leerden dat er drie soorten zijn, nl de rode, zwarte en witte. Ook heel giftige bomen staan tussen de magroven in. Vooral voor de Manchineel boom. Die brandvlekken geeft als je er te dicht bij komt. De vruchten van de boom zijn zelfs dodelijk. 

Het bootje bracht ons tot in de Whitewaters, een brongebied van het water in de Everglades. We zaten in een enorm meer maar dat bleek uiteindelijk maar een klein stukje te zijn van dit hele gebied. 

Nadat we terug waren in de haven gingen we zowken naar de zeekoeien die daar 's ochtends gezien waren. We stonden nog niet goed en wel op de pier of t beest stak zijn kop al boven. 

En alsof dat nog niet allemaal genoeg was kregen we ook aan de auto nog een schouwspel. Een visarend had net zijn eten gevangen (een vis) en zat die nu net in een boom op te peuzelen. 

Op de terugweg stopten we nog even bij een meertje om daar ook tussen de Mangroven te wandelen. De laatste stop zou de  grasrivier worden maar deze moesten we cancelen door een enorme bui die net over de  Everglades hing. 

Even gewacht tot de bui over was maar er was geen stoppen aan. Dan maar terug naar de ingang en naar Napels. Onderweg nog wel twee dode gators gezien. Platgereden door auto's.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan