2e dag San Fransisco

Door J.P. van der Ploeg - 25-07-2015 08:59

Gisteren op de Golden gate brug gefietst, vandaag met de boot naar het beruchte gevangenis eiland. Alcatrez waar de grootste Amerikaanse boeven jaren lang vast hebben gezeten in hele kleine cellen. We konden dit met eigen ogen bekijken en dat was indruk wekkend.  Iedereen heeft de bekend film gezien "Escape from Alcatrez"  Alles was precies zoals in de film. De cellen, de buitenplaats, waar de gevangen mochten luchten. De nep hoofden van de ontsnapping lagen nog op het bed. Prachtig om te zien.

Met de boot terug en honger gekregen maar eerst bij de zeeleeuwen kijken op pier 39.  Een grote groep zeeleeuwen ligt hier na de aardbeving van 1989 op een stel pontons in de haven te zonnen, te spelen en elkaar te klieren. Een vermakelijk gezicht.

En in z'n werled stad moet er geshopt worden. Naast ons hotel is een grote shopping mall. Het heeft in een gebouw meer winkels bij ellkaar als in de hele stad Leeuwarden. Alle bekende merken zijn er aanwezig en de jeugd weet ons er feilloos door heen te loodsen. Gelukkig blijft de credit kaart gewoon zijn werk doen. Je merkt er op dat moment eigenlijk heel weinig van.

Van het shoppen krijg je honger dus met de Cable Train naar Fishermanswarf. De Cable Train is een prachtige manier voor toeristen om door te stad te reizen, voorheen werden de trams door paarden getrokken maar vanaf 1873 worden de trams door ondergrondse kabels voortbewogen. Het is zo vol dat we aan de tram moeten hangen maar dit is juist een leuk avontuur.

Natuurlijk moetenm we nog even door Lombard Street rijden. De bekende steile mooie slinger straat met al zijn bloemen is een erg mooi gezicht in deze toch al prachtige stad.

Moe en voldaan rezien we in het donker ook weer met de Cable Trein terug naar ons Hotel. Het hotel ligt aan 25 Mason Street. Op steenworp afstand waard de Cable Train zich op zijn houten plateu om moet draainen. Wij draaien ons om in ons bed. Morgen naar Monterey volgens de verhalen via de meest mooi weg van de USA, de Highway 1. We zijn benieuwd.

 

 

Reacties

Van tineke en J t 25-07-2015 14:49 {{button-32347}}

Sipke Sandra zijn en de zelfde omgeving zelfde foto.s veel plezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan