donderdag 25 december
Door Hans en Anneke - 27-12-2014 02:22Zo, ik zit nu het verslag van gisteren maken, dus van de 25e.......ik doe dat meestal s'-avonds....maar we hebben gisteren een heerlijk kerstmaal op en de verschillende wijnen eisten hun tol, dus ik dacht voor ik ga "zwetsen"....ik kan beter naar bed gaan en het verslag morgen maken...vandaar.
Het was erg gezellig gisteren...overdag wat aan gekeuveld en een toertje in de omgeving gemaakt......
Daarna om 4 uur naar een groot houtvuur hier aan het eind van de straat, Netty en Hans gingen niet maar wij werden uitgenodigd door de mensen Bruce en Catty, die ook hier zouden komen eten....dus wij op pad met beker wijn.
Was gezellig.....dit doen ze vaker met de hele straat en dan eten ze geroosterde duck kalkie of zoiets....
Dat is kalkoen met ...daarin kip met ...en daarin eend..omdat de engelse taal hier ook een accentje heeft, dacht ik te begrijpen dat de kip in de kont van de kalkoen ging en in de kont van de kip de eend, kun je het nog volgen....dus ik dacht nou dat zal wel.....maar ik heb het helemaal fout.
Ze maken de kalkoen op de borst open, botten eruit......kip er in....kip op de borst open botten eruit en eend erin en daar ook de botten uit, dan gaan er kruiden in de eend.... binden ze hem dicht met een touwtje, dan wordt hij geroosterd....en dan snij je er plakken van.
Ik vind het een bijzonder gerecht...( misschen een ideetje voor jou, Corrie...)
Daarna zijn we hier kalkoen gaan eten....verrukkelijk met een heelijke saus....3 soorten aardappeltjes en groenten...en een vispudding toe....
En toen zaten we allemaal propvol en was uitbuiken een goede optie.
Na nog wat nagepraat te hebben ons bed opgezocht....
Reacties
Sjaak en Ans 27-12-2014 12:48 {{button-27284}}