Van Boston naar Cape Cod

Door J. Stam - 18-10-2014 03:22

Op woensdag 15 oktober gaan we een dag naar Boston. Op de camping adviseert men ons met een rv naar Boston te rijden en daar bij een eindstation van de metro (subway) op de trein te stappen. Zo doen we het. Bij station Riverside is voldoende parkeerruimte voor onze camper. Het verkeer van de camping naar Boston is wel heel druk. Voor 11 uur staan we op de Common, een groot park in het centrum van de stad. We halen bij de tourist information een plattegrond en gaan de Freedom Trail lopen. Het is een afwisselende wandeling van ruim 4 km door de stad. Je komt er alles aan de weet van het ontstaan van de Verenigde Staten rond 1775.  Tussen de middag lunchen we bij cafe Cheers van de gelijknamige tv-serie. Best leuk al worden we niet door de tv-sterren bediend. Aan het eind van de wandeling maken we een boottochtje door de haven. De wijk Beacon Hill kan ons erg bekoren. We zijn nog even in het park en sluiten de dag af in een Mexicaans restaurant. Dan terug met de metro naar de parkeerplaats waar de camper staat en vandaar terug naar de camping. Het was een mooie dag. Eigenlijk hebben we nog te weinig gezien om een goede indruk van de stad te krijgen.

De volgende dag regent het. Nou ja het is voor ons een verplaatsdag dus niet heel rampzalig maar leuk is anders. Eerst mar boodschappen doen bij de plaatselijk supermarkt. Het is er erg rustig maar er is wel veel personeel. Bij de kassa worden alle boodschappen ingepakt. Op de parkerplaats loopt een jongen rond om het boodschappenkarretje aan te pakken en terug te brengen. Ook maar getankt en dan op weg naar Cape Cod. De rit verloopt voorspoedig ook al vergissen we ons wel eens in een afslag. We vinden een plek bij Brewster op camping  Sweetwater forest. Het blijft de hele nacht regenen. Op de camping is een gezellig ingerichte kamer voor de gasten.

De volgende morgen (vrijdag 17 oktober) is het weer droog en de weersvoorspellingen zijn goed. We gaan deze dag de kaap (Cape Cod) verkennen. Over de smalle landtong loopt eigenlijk maar 1 grote weg. Bij verschillende zijwegen kun je afslaan naar een mooi stukje natuur: een wandeling door een moerasachtig deel, een bezoekerscentrum, een mooi zandstrand, duinen, een vuurtoren enz. Het doet ons soms aan het Nederlandse kustgebied met strand en duinen denken. Op het noordstrand gaan we op blote voeten een stuk langs het strand en voelen het water van de Atlantische Oceaan. Heel leuk. Bij een haventje pakken we een terrasje. De wegen zijn hier soms wel smal en je merkt dat het dan lastig manoeuvreren is met de camper als je je in de weg vergist. Op de camping maken we een kampvuur en bespreken de komende dag. Onze reis begint nu flink op te schieten en we gaan weer richting New York.

Hoe is het nu om wekenlang met zo'n rv door Oost Amerika te trekken? Dat bevalt zeker goed maar het is ook improviseren en flexibel zijn. Je maakt van tevoren een reisschema maar al doende gaat de reis ook met jou aan de haal. Je past het schema aan en gaat naar andere campings dan je eerst had gedacht. Eerst leek de rv ons heel groot maar je merkt dat je tussen de Amerikaanse homecars maar heel bescheiden van grootte bent. Op de weg zijn de rv's zwabberig maar we doen het rustig aan ( tussen de 80 en 90 km per uur). We zien kans bij elkaar te blijven. Vrachtwagens hebben geen aangepaste snelheid en rijden altijd de maximumsnelheid. De meste Amerikanen blijven in dezelfde lane rijden dus als je zelf in de middelste baan rijdt kun je links en rechts worden ingehaald. Maar men houdt wel rekening met elkaar. Bij het invoegen op wegen doen zich soms wel gevaarlijke situaties voor. Door de uitbouw van de camper achter de bestuurderscabine heb je slecht zicht naar achteren. Je went ook aan de manier van rijden.

Reacties

Erik en Fokkelien 18-10-2014 08:04 {{button-27077}}

We genieten heel erg van jullie verslag , leuk om zo ( op afstand ) mee te leven.
Wij wensen jullie nog fijne laatste dagen en hopen dat jullie volgende week gezond en tevreden weer in ons zeer herfstig landje aankomen.

Groetjes Erik en Fokkelien

Gerrie van Schaik-Kloek 18-10-2014 11:03 {{button-27084}}

Wat weer een prachtig verslag. Beeldend. En die blote voeten in de zee. Inderdaad Nederlands. Nog heel fijne dagen en een behouden terugkomst. Of krijgen we nog een laatste verslag? Is welkom hoor.

Berna 18-10-2014 18:25 {{button-27087}}

Weer genoten van jullie verhalen, zo reis ik een beetje met jullie mee. Ik wens jullie nog fijne dagen en een goeie terugreis en ben zeer benieuwd naar alle mooie foto's.........
Groetje, Berna

Mart Kasper 19-10-2014 13:44 {{button-27095}}

Complimenten voor de heer

J, Stam voor de mooie reis-
verslagen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan