Yosemite N.P.

Door Ed en Jolanda Bakker - 16-11-2014 07:57

 

 

15-11-2014 - 3°C 

Helaas, helaas. De Tioga Pass is nog steeds gesloten. Hierdoor moeten we onze reis aanpassen en 300 km omrijden. Maar wederom is het weer een prachtig morgen. Wel koud want we hebben nachtvorst gehad. Door deze omleiding moesten we wel vroeg op pad om nog iets van het park te zien en, tegen onze principe in, de snelweg rijden. Ach, uiteindelijk ook geen straf want er zaten mooie stukken tussen.

Rond 14.00 in het park aangekomen. Nu genieten en op zoek naar Yogi Bear. We zijn in het park begonnen bij de Giant Sequoia's. Ik ben al klein, maar nu vindt je me helemaal niet tussen deze bomen.

 

Daarna door naar Glacier Point. Hoe hoger we komen, hoe kouder het wordt en .... sneeuw! Brrrrr, hier waren we niet echt op gekleed. Een trail lopen zagen de mannen al niet zitten, hun tere voetjes doen nog pijn van Vegas, maar ik krijg ze nu bijna de auto niet meer uit. De ijspegels groeien nog net niet op onze neus. Plotseling worden we wel verrast met een coyote die rustig langs onze auto komt aanlopen.

Helemaal boven op het view point lopen de temperaturen terug naar 3°C met een beetje wind en geen zon. Dat maakt het wel heel koud, maar het uitzicht maakt het weer helemaal goed. Wat is het hier toch prachtig!!! Snel rijden we terug naar het Visitor Centrum om nog net even de zonsondergang in het park mee te maken. Voor Els was de terugweg iets minder. Veel S-bochten met aan haar zijde de afgrond! Zooo mooi als je het niet eng vindt!!

Helaas hebben we Yogi beer niet kunnen spotten, misschien morgen. We slapen vannacht in El Portal, net even buiten het park. Een leuke lodge aan de Mercer River. Een prachtige plek om morgenochtend weer een mooie zonsopgang mee te maken. Laat er nu ook nog een een klein (gas) openhaardje in te zitten. Dit wordt een gezellige romantische avond! Welterusten!!!

 

Meer foto's kun je vinden in ons fotoalbum.

Reacties

Lex 16-11-2014 09:42

Nou , 't Is weer volop genieten van jullie reisverslagen en prachtige foto's.

Jammer dat we elkaar dit jaar NIET zien op ATL. airport.

frans 16-11-2014 19:02

Leuk om jullie weer te volgen jammer dat je de beer niet tegen komt misschien toch de strip kopen een mooie zon opkomst voor morgen gewenst hier de hele dag al rot weer dus geniet er nog maar van kunnen wij van de mooie foto's genieten xx vriend

Theo 16-11-2014 21:01

Beste allemaal wat genieten jullie zeg erg leuk om de verslagen te lezen. Veel plezier en veilige kilometers. Ik ben benieuwd naar de nieuwe nog te maken foto's.

Groetjes Theo
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 11 mei naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie