Yellowstone: voor nu en nog 's! (dag 3 t/m 5)

Door Sylvia van Buchem - 17-08-2014 02:01

Yellowstone is zo mooi, veelzijdig én groot dat we besluiten 5 dagen te blijven (en dat is nog veel te kort!). Onze derde dag in Yellowstone starten we met een ontbijtje bij het ‘restaurantje’ op de camping; scrambled eggs, bacon en pancakes. Heerlijk. Daarna verkennen we de Noordoostelijke kant van het park met onder andere de ‘Upper en Lower Waterfalls’ en de ‘Grand Canyon van Yellowstone’. Na een tochtje van zo’n 65 km komen we aan bij de watervallen. Eerst naar de Upper Waterfall die makkelijk bereikbaar is. Anouk eet nog ff een banaantje onderweg daar naartoe maar een wesp of een ander stekend insect had hetzelfde idee en ging met de banaan mee Anouk haar mond in. Oei, au. Anouk merkte het gelukkig meteen een spuugde alles snel uit. Wesp had inmiddels al wel toegeslagen en in haar tong gestoken. Gelukkig op het puntje van haar tong zodat Syl het gif er uit kon zuigen en de tong slechts een beetje dik en rood werd. Meteen een waterijsje erop en toen was alles weer goed. Wel even flink schrikken! Een blik op de Upper Waterfall geworpen en toen door naar de Lower Waterfall. De wandeling/afdaling van zo’n 10 minuten ernaartoe is een bijzonder avontuur. Als we net op pad zijn begint het een beetje te donderen in de verte. Wij denken ‘die bui zal wel overwaaien zoals zo vaak’ maar niks is minder waar. Terwijl we de stalen trap van 400 treden bijna zijn afgedaald barst de bliksem en regen boven ons los; heel fijn als je op een stalen trap staat…. Snel de laatste treden naar beneden om in de zeikende regen een helaas toch wat snelle blik te werpen op de waterval die 100m naar beneden klettert. Een prachtig gezicht zoals het water tussen de gele rotsen (toen viel pas het kwartje Yellowstone) diep in het ravijn stort. Een paar fotootjes gemaakt en toen snel weer de  400 treden naar boven, pfff. Remco ook nog met Anouk in z’n armen aangezien de trap glibberig werd en we snel de trap wilde verlaten: bikkel!! Luna en Bente vonden het een eitje. Bij aankomst bij de camper was het weer droog haha. Daarna een stuk langs de ‘Grand Canyon van Yellowstone’ gereden en her en der bij een uitkijkpunt het gele ravijn met daar tussenin een helder riviertje bewonderd. En weer terug naar de camping spottend naar beren… maar helaas, ze blijven zich voor ons verstoppen.

Op 30 juli gaan we terug naar waar we begonnen zijn in het Zuidwestelijke gedeelte, naar de geisers en de natuurlijke bronnen. Een mooi sluitstuk. We starten bij de ‘Lower Geyser Basin’; een aantal geisers die regelmatig water en stoom spuwen en een natuurlijke modderbron/poel. Nadat we de geisers van dichtbij een aantal maal stoom hebben zien afblazen (zo’n 5 meter hoog) en Luna een moddermasker heeft genomen gaan we door naar de Prismatic Spring, een heel bijzondere bron met vele kleuren erin (zie foto). Hij stinkt maar is super mooi. Ook de kids kijken hier hun ogen uit. Hier ook een hete bron die uitloopt op de rivier die door Yellowstone loopt; ff verboden te zwemmen dus. Door naar het Zuidoostelijke deel van het park met het grote meer, Mud Volcano en Hayden valley. Bij binnenkomst van het park hebben we van een ranger een overzicht gekregen waarop we kunnen zien waar welke dieren te vinden zijn en daaruit blijkt dat er in het zuidoosten beren en Moose zitten; dus wie weet… Als het overzicht aanduidt dat we Moose kunnen verwachten stuiten we direct op een prachtig hert dat vlak naast de weg rustig staat te grazen (zie foto). Het meer is heel groot en lang niet zo bijzonder als andere meren die we hebben gezien (we zijn  verwend inmiddels (-;). Aan de rand van Yellowstone Lake  lunchen we in een prachtige authentieke lodge, met mooi uitzicht over het meer; dat dan weer wel. De Dragon's Mouth (een geiser in een grot waardoor er bij tijd en wijle stoom uitkwam, net als bij een draak) en Mud Volcano (een borrelend prutje modder) stinken vooral en maken niet veel indruk. Luna en Bente komen er zelfs de camper niet voor uit. Via de Hayden valley terug op de camping aan. De valley is zooooo mooi, echt ongelooflijk. Hier zouden we wel uren doorheen kunnen rijden. Glooiende heuvels met prachtige vergezichten met daarin vele bizons. Het is ook daar, waar een bizon de weg versperd en we een poosje stil moeten staan totdat een ranger de bizon naar de overkant van de weg heeft ‘gejaagd’. Daarna volgt moeder bizon en wat kleintjes. Een mooi schouwspel. Back to base weer een bizon gespot naast de weg, beren nog steeds onvindbaar.

Onze laatste dag in Yellowstone blijven we lekker op de camping. Lekker uitgeslapen, Remco en Bente een fiets gehuurd, met z’n allen gemidgetgolfd, potje gevoetbald (dit keer Bente en Syl gewonnen met 5-4) en sluitstuk van de dag een bezoek aan een echte rodeo! De rodeo start met een vrouw op een paard, in een drafje met de Amerikaanse vlag in haar hand, begeleid door het Amerikaanse volkslied. Typisch Amerikaans en indrukwekkend. Daarna proberen 4 cowboys zo lang mogelijk op wilde paarden te blijven zitten; slechts één haalt het tot de toeter (10 sec ?). Het is zo makkelijk niet… Vervolgens mogen diezelfde cowboys (en ook cowgirls overigens) proberen kleine stiertjes met een lasso te vangen; dat doen ze behendig en heeeel snel. Knap! Net als het tijd is dat alle kinderen achter kalfjes aan mogen rennen breekt er een enorme plensbui los. Snel ff terug in de camper, de show gaat gewoon door. Na zo’n 10 minuten is de bui overgetrokken en kunnen we weer verder kijken. De kinderen die hebben meegerend tijdens de bui zijn zeiknat en supervies (dus wij eigenlijk wel blij dat wij toen in de camper zaten). Na een mooi intermezzo waarin 3 mensen uit het publiek een dansje mogen doen op cowboymuziek en daarna nog wat lassowerk, volgt het spektakel waar we naar hebben uitgekeken: cowboys die stieren bedwingen! Drie cowboys gaan ervoor; twee worden er na ongeveer 1 seconde al afgeworpen, één houdt het 4 seconden vol. Bijzonder wereldje, mooi om meegemaakt te hebben en weer een vinkje op onze USA bucketlist!

Reacties

Peter en Marjan 17-08-2014 14:16 {{button-25183}}

Anouk wat ben jij een bikkel. Gelukkig is ze niet allergisch voor wespen. Weer een mooi verslag

Judy 17-08-2014 17:47 {{button-25196}}

Zo Anouk, jij bent echt stoer. Wat goed dat je snel die wesp hebt uitgespuugd! Gelukkig kreeg je een heerlijk waterijsje :-D
Veel plezier verder familie!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan