Raften op Snake River

Door Sylvia van Buchem - 04-08-2014 08:18

Fillmore is de eerste tussenstop richting Grand Teton en Yellowstone National Park. Eind van de middag komen we aan. De camping is sober, echt een overnachtingplaats. Het is heel warm, maar gelukkig waait er een windje. Na een afkoeling in het zwembad en een happie eten gaat voor het eerst de laptop aan voor een film: Tarzan. De drie meiden zitten heerlijk zen met z’n drieën naast elkaar de film te kijken. Daarna lekker slapen. De volgende ochtend weer verder.

De volgende tussenstop naar het noorden is Brigham City. Een rustige camping. De temperatuur is aangenaam en het zwembad ook. Na een pizza uit de oven is het tijd om een potje te voetballen. Luna met Syl en Bente met Remco, Anouk is scheids (een hele strenge) en hobbelt er tussendoor. Een potje tot de tien. Het gaat er fel aan toe met af en toe een harde tackle. Luna en Syl winnen nipt met 10-9. Tijd voor een ijsje (voor somiigen om af te koelen (-;).

25 juli. Bijna waar we zijn willen. We nemen een alternatieve route van Brigham City naar Jackson;  “binnendoor” met mooie landschappen.  We lunchen aan Bear Lake, een prachtig diepblauwmeer tussen de bergen (waar je in de winter heerlijk kunt skiën!!!). Tot onze grote verbazing en plezier mogen we met camper en al het strandje oprijden en dus onze broodjes met de voetjes ih meer opeten; genieten! Luna & Anouk lekker zandkastelen bouwen en Bente lekker rennen door de branding, een heerlijk intermezzo. Het laatste stukje langs Snake River, eindigend bij camping Snake River Park. Een kleine campground met weinig plekken voor campers en veel houten huisjes. De camping ligt aan de rivier. Na een verkenning van de camping en de voetjes in de rivier (we wilden eigenlijk gaan zwemmen maar brrrrr, veel te koud!) verschillende lokale biertjes geproefd (heerlijk!) en lekker gegeten. De volgende ochtend moeten Bente, Luna en Syl vroeg op om te gaan raften. Nadat ze een wetsuit hebben aangedaan staat de bus te wachten. Anouk en Remco blijven op de camping. Het zgn. whitewater raften is fantastisch! We hebben een mooie plek in het midden van de boot en hoeven dus niets te doen, behalve genieten natuurlijk. De route is heel mooi, we raften 8 mijl tussen bergen en bossen door en verschillende bevers staren ons aan. Aangezien de ‘gids’ indruk wil maken op 3 lokale meiden probeert hij het raften zo spannend mogelijk te maken. Hij maakt er sport van om zijwaarts de watervalletjes en stroomversnellingen in te gaan waardoor iedere ‘rapid’ een spektakel is én…. we zeik- en zeiknat worden. Luna en Bente vinden het allemaal even leuk: Luna heeft een smile van oor tot oor en Bente geniet in stilte. Hopelijk kunnen we deze reis nog een keer raften!   

’s Middags naar Jackson. In een zijstraatje de camper gestald en het stadje in. Jackson is heel leuk, nog lekker kleinschalig en ondanks de vele toeristen blijft het heel gemoedelijk en heeft het een gezellige rustige sfeer. In een winkeltje wat souvenirs gekocht en in de lokale ijstent, waar ze zelf ijs maken een heerlijk ijsje gegeten. IJsje kun je niet zeggen, joekels waren het die we met moeite opkregen. Omdat het zo lekker was moest het op. Op Town square begon om zes uur een “shout out”. Een aantal acteurs voeren een toneelstukje op met als slotakkoord een schietpartij waarbij bijna iedereen wordt neergeknald. Na dit schouwspel hebben we in een restaurant gegeten en de camper weer opgezocht. We wilden die avond naar een rodeo, maar juist in deze week was er een festival op het rodeoterrein: pech. Gelukkig hebben ze in Yellowstone park ook een rodeo. Toen naar huis en naar bed. Dat is wel even wennen want het koelt behoorlijk af ‘s nachts, tot een graad of 15 (volgens Luna & Syl nog veel kouder…). Maar met een twee dekens komen we de nacht wel door. De volgende ochtend in het riviertje gespeeld (Bente gooide tak in een stroomversnelling en Luna moest hem stroomafwaarts zien te pakken: een uur mee zoet geweest, hoe simpel kan het zijn) en met de katapult van Luna geprobeerd steentjes naar de overkant van de rivier te schieten. En alle vliegvissers die al varend proberen vissen te vangen en de mensen die rivier afzakken op een tube (de kids helaas nog net iets te klein voor) bekeken. Daar ook onze tweede ontmoeting met een slang, een waterslang dit keer… Snel wegwezen; op naar Yellowstone.

Reacties

Judy 04-08-2014 09:54 {{button-24449}}

Mooie/leuke foto's luitjes en wat zien en beleven jullie veel. Ik ben jaloeoeoeoeoeoers!!!! :-)
Veel liefs xxx

Michiel meijer 06-08-2014 10:14 {{button-24590}}

Wat geweldig om terug te komen van vakantie, een doodgewone vakantie in Frankrijk :-), en dit super avontuur te lezen. Echt geweldig! Ik ga vanaf nu dagelijks mee lezen. Geniet nog even. Kus de Meijers uit houten

Arshad 06-08-2014 11:12 {{button-24595}}

Er is zelfs tijd om een potje te voetballen. Kijk das genieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan